Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Paper Tape
thinking
Posts: 3
Registered: ‎10-17-2011
Location: Italy
0

which ram for thinkcentre

hi, I should to upgrade the ram of a ThinkCentre S50 (8183), what i'd like to know is if I can install every pc133 memory bank or if there are some specified brand that must be choosen. I'm concerned with the compatibility of the ram with the motherboard, and don't want to buy something that will not be used on this system. thanks

lead_org
Posts: 20,905
Topics: 128
Kudos: 1,253
Solutions: 1,344
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
0

Re: which ram for thinkcentre

DDR 333MHz (PC2700)

that is the type of ram used in the Thinkcentre S50
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Paper Tape
thinking
Posts: 3
Registered: ‎10-17-2011
Location: Italy
0

Re: which ram for thinkcentre

yes I read this on manual, but I was wondering if there could be some incompatibility with some brand of ram, I mean, can I buy whichever bank I want as long as it is a PC2700, any brand ?

lead_org
Posts: 20,905
Topics: 128
Kudos: 1,253
Solutions: 1,344
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne

Re: which ram for thinkcentre

get brands like hynix, kingston, samsung, etc....
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Paper Tape
thinking
Posts: 3
Registered: ‎10-17-2011
Location: Italy
0

Re: which ram for thinkcentre

thank you
lead_org
Posts: 20,905
Topics: 128
Kudos: 1,253
Solutions: 1,344
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
0

Re: which ram for thinkcentre

it is probably easier to find the 400 mhz ddr ram then the 333 mhz version. 400 mhz will be okay, as it will automatically downclock to the 333 mhz speed when used in your system.
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Paper Tape
jpmackay
Posts: 4
Registered: ‎10-14-2011
Location: Canada
0

Re: which ram for thinkcentre

What's about with NON ECC or ECC or just doesn't matter because as long as it's PC 2700 333MHz. Need to know the right brand type of memory rams?

 

Thank you,

 

John

lead_org
Posts: 20,905
Topics: 128
Kudos: 1,253
Solutions: 1,344
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
0

Re: which ram for thinkcentre

these desktop don't use ECC ram, so don't get those.

Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Guru
losmeme
Posts: 344
Registered: ‎12-14-2007
Location: Palm Springs
0

Re: which ram for thinkcentre

[ Edited ]

Make sure you update the bios, and your machine will read the newer PC3200/400 MHz ram at its full speed.

 

Find modules with a 2.5v rating, anything else is considered gaming memory and won't work. Kingston is a great brand you won't have any problems with.