Support in other languages: 
Reply
Paper Tape
RobertE
Posts: 7
Registered: ‎08-09-2008
Location: Virginia
0
Accepted Solution

Problems connecting to the internet - t61

[ Edited ]

I just recieved my t61, which is a superb notebook, but i'm having trouble connecting to the internet.

I spoke with ISP and they tried to help but said its an error with the computer not picking up the internet.

I plugged in the ethernet cable to my notebook and restarted the modem, then under LAN it just keeps saying 'unidentified network' and will not let me get on the internet. My modem is showing that it recognizes I have the computer hooked up.

Any help is much appreciated.

Message Edited by RobertE on 08-09-2008 10:07 AM
JaneL
Posts: 3,859
Registered: ‎11-20-2007
Location: Greenville, SC USA
0

Re: Problems connecting to the internet - t61

Welcome to the forum!

 

Can you give us some additional details?  Cable or DSL?  Is there a router in the mix?  If so, which one?

 

Try turning the modem and computer both off.  Connect the ethernet cable from one to the other (take the router out of the mix if you're using one).  Turn on the modem and let it sync itself to the cable/dsl first.  Then turn on the computer.  Any luck?

English English Community      Deutsche Deutsche Community      Español Comunidad en Español


Jane

ThinkPad Slate, T410s, X301, X200 Tablet, T60p, HP TouchPad, iPad 4, iPhone 5S, IdeaTab A2107A, Yoga Tablet
I am not a Lenovo Employee.
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

Paper Tape
RobertE
Posts: 7
Registered: ‎08-09-2008
Location: Virginia
0

Re: Problems connecting to the internet - t61

Its cable, which is run into a Thomson modem then into the notebook.


I tried restarting the modem/computer, and nothing. My ISP said the computer should automatically sync up to the 

 

cable when the modem is restarted.. I'm not completely computer illiterate, but I feel like im missing something simple.  

Bit Torrent
wjli2
Posts: 3,213
Registered: ‎02-16-2008
Location: Australia
0

Re: Problems connecting to the internet - t61

let me guess you are using Vista??? it is probably due to the firewall security setting.
Paper Tape
RobertE
Posts: 7
Registered: ‎08-09-2008
Location: Virginia
0

Re: Problems connecting to the internet - t61

Vista came installed on the computer, and I figured it could be interfering so I disabled the firewall and got the same result.
802.11n
Solvan
Posts: 182
Registered: ‎08-01-2008
Location: Papua New Guinea
0

Re: Problems connecting to the internet - t61

Perhaps you can connect the modem with another computer, say desktop, and check if you have the same response. Just to isolate the problem, it might be a modem issue.

Paper Tape
RobertE
Posts: 7
Registered: ‎08-09-2008
Location: Virginia
0

Re: Problems connecting to the internet - t61

It works fine with my desktop, I'm almost certain its not the modem.
JaneL
Posts: 3,859
Registered: ‎11-20-2007
Location: Greenville, SC USA
0

Re: Problems connecting to the internet - t61


RobertE wrote:

I feel like im missing something simple.  


 

Oh, it usually is something that makes you smack your forehead in disbelief.

 

I guess you checked your userid, password, protocols, etc when you were working with your ISP?

 

English English Community      Deutsche Deutsche Community      Español Comunidad en Español


Jane

ThinkPad Slate, T410s, X301, X200 Tablet, T60p, HP TouchPad, iPad 4, iPhone 5S, IdeaTab A2107A, Yoga Tablet
I am not a Lenovo Employee.
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

Paper Tape
RobertE
Posts: 7
Registered: ‎08-09-2008
Location: Virginia
0

Re: Problems connecting to the internet - t61

I thought it was originally the username/pw I had wrong. Comcast however told me I dont need those and it should automatically detect it and allow me to access the internet? Who knows haha.
Greps Everything
ConnectDon
Posts: 221
Registered: ‎06-20-2008
Location: United States
0

Re: Problems connecting to the internet - t61

Are you using Access Connections (Start > All Programs > ThinkVantage > Access Connections)?  If so, is your profile set up for wireless connection only?

 

Don