Support in other languages: 
Reply
Blue Screen Again
mifay
Posts: 3
Registered: ‎06-10-2011
Location: Canada
0
Accepted Solution

Ideapad Y450 : Wireless connection lag on startup

Hello,

 

I've recently noticed a 5 minutes lag when connecting automatically on startup to my wireless network. When starting up my OS, the wireless bottom icon freezes in its connecting state for about 5 minutes and I cannot access internet. The blue loading circle is not moving.

 

However, when I'm booting my hibernating notebook, this problem doesn't occur.

Community Moderator
yigit
Posts: 13,232
Registered: ‎12-07-2009
Location: Antalya

Re: Ideapad Y450 : Wireless connection lag on startup

remove readycomm application if installed.


http://www.krasotaiskusstva.com
XBrav
Posts: 487
Topics: 16
Kudos: 78
Blog Posts: 0
Solutions: 34
Registered: ‎07-13-2010
Location: Calgary, Alberta

Re: Ideapad Y450 : Wireless connection lag on startup

Check to see if your antivirus is running while it is spinning. Most AV software scan your system during boot-up, and halt network connections until it is complete. If that is the case, the fix would be to disable the startup scan (not recommended, but it can be done).

←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Tap that kudos button if I helped ^^
←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Blue Screen Again
mifay
Posts: 3
Registered: ‎06-10-2011
Location: Canada
0

Re: Ideapad Y450 : Wireless connection lag on startup

Thanks for the replies.

 

I reformated my computer and the problem is gone. This wasn't the solution I wanted, but I plugged a microcontroller to my computer and it almost killed it. I had to reformat.

 

By the way, I doubt it's the antivirus that was slowing my wireless connection. I'm still using MSE and the connection is good.

 

Thanks again!