Support in other languages: 
Reply
Fanfold Paper
amd098
Posts: 13
Registered: ‎05-29-2012
Location: USA
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....

http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-and-Z-series/Lenovo-IdeaPad-Y570-Clean-Install-Guide/td-p/...

you could follow this guide to reinstalling everything, thats what i did yesterday as i got a new HD and everything is fine now
Token Ring
Kris237
Posts: 219
Registered: ‎07-09-2011
Location: Boston
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....


amd098 wrote:
http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-and-Z-series/Lenovo-IdeaPad-Y570-Clean-Install-Guide/td-p/...

you could follow this guide to reinstalling everything, thats what i did yesterday as i got a new HD and everything is fine now

great tip - I never realized the key was on the bottom of my laptop!  I bookmarked that just to have in case, plus search Lenovo forums for clean install guide if the whole machine is gone!

 

EDIT - nope - I'm in the process of downloading a couple different Win7 64 (which I have on the factory v570) isos, which i will ei patch and burn, and test.  always wise to be ready!!!  I love mindless revovery! - it assures that my V570 will never break! (Murphy's law).

_________________________________________________________
IdeaPad V570-1066A9U, Built 5-22-2011, BIOS 44CN36WW(2011-08-04)
Win7 Pro x64 clean install. Sammy 840 Pro 128GB SSD. Fast! Used nice hardware manual to re-grease CPU and remove tiny bit of lint.
802.11n
christopherlang
Posts: 498
Registered: ‎03-10-2009
Location: Chicago, IL
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....

[ Edited ]

Just so you know, I would not use disk 'Imaging' software to recover or try to preserve data from a known failed drive!!! Just so you know there are professional data recovery specialists, there is also professional grade data recovery software that you can buy yourself that delivers on what it is (caution on the plethora of so called 'recovery' tools out there that are not what you want). I know your pics were valuable to from your comments, hope you got them all back.

Cheers

Token Ring
Kris237
Posts: 219
Registered: ‎07-09-2011
Location: Boston
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....

I use Acronis TI 2012 scheduled weekly to back up my primary spindle , and a partition on the second spindle, to the second spindle, and occasionally a 3rd and 4th spindle, and occasionally a dvd.

_________________________________________________________
IdeaPad V570-1066A9U, Built 5-22-2011, BIOS 44CN36WW(2011-08-04)
Win7 Pro x64 clean install. Sammy 840 Pro 128GB SSD. Fast! Used nice hardware manual to re-grease CPU and remove tiny bit of lint.
802.11n
christopherlang
Posts: 498
Registered: ‎03-10-2009
Location: Chicago, IL
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....

[ Edited ]

Heh heh. You need something like this for your pics: Quantum BCBBH-EY Black 320GB Tabletop USB 2.0 eSATA Interface DLT-V4 Tape Drive. At one point I could swear I saw some used ones for 3-4 hundred bucks.

 

Cheers

Token Ring
Kris237
Posts: 219
Registered: ‎07-09-2011
Location: Boston
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....

a. nah - I need less, not more!

 

b. now I have a couple of win7 install dvds  LOL

_________________________________________________________
IdeaPad V570-1066A9U, Built 5-22-2011, BIOS 44CN36WW(2011-08-04)
Win7 Pro x64 clean install. Sammy 840 Pro 128GB SSD. Fast! Used nice hardware manual to re-grease CPU and remove tiny bit of lint.
802.11n
christopherlang
Posts: 498
Registered: ‎03-10-2009
Location: Chicago, IL
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....

:-) :-)
Fanfold Paper
amd098
Posts: 13
Registered: ‎05-29-2012
Location: USA
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....

id just use the windows 7 usb installer instead, as it doesnt waste dvds, thats what i did yesterday when i formatted my y570

when you install windows, your cdkey wont work, just enter it 3 times and itll be ok
then when you get windows full installed, you can activate your windows when your pc is online and itll work
Token Ring
Kris237
Posts: 219
Registered: ‎07-09-2011
Location: Boston
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....

"when you install windows, your cdkey wont work, just enter it 3 times and itll be ok"

 

huh?  You mean if I install Win Home Prem 64, the key on the bottom of my laptop won't work unless I do it 3 times?

_________________________________________________________
IdeaPad V570-1066A9U, Built 5-22-2011, BIOS 44CN36WW(2011-08-04)
Win7 Pro x64 clean install. Sammy 840 Pro 128GB SSD. Fast! Used nice hardware manual to re-grease CPU and remove tiny bit of lint.
802.11n
christopherlang
Posts: 498
Registered: ‎03-10-2009
Location: Chicago, IL
0

Re: WARNING: if you get blue screen(must be getting if you have y560) take backup of your data....

[ Edited ]

Your CD key on the bottom of your laptop will work for your version of Windows (Ultimate, Prof., etc). You may have to use phone activation depending upon the type of disc you are installing (retail, oem, etc.).