Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
HDMI
kostadinbal
Posts: 155
Registered: ‎03-03-2012
Location: Bulgaria
0
Accepted Solution

Y570 Ram

Does the Y570 with    i7 2670QM support 1600MHz Ram modules or only 1333MHz??

802.11n
velenoso666
Posts: 411
Registered: ‎01-24-2012
Location: Australia
0

Re: Y570 Ram

No you can use the 1600 or the 1066 as well, it's documented in one of the manuals.

HDMI
kostadinbal
Posts: 155
Registered: ‎03-03-2012
Location: Bulgaria
0

Re: Y570 Ram

And if I buy 1600 they will run on their actual frequency, not 1333 right?

Token Ring
BrownEye02
Posts: 40
Registered: ‎03-19-2012
Location: Colorado
0

Re: Y570 Ram

Ususally the system will run it at the fastest speed it can. So there would be no reason to get 1600 ram unless its cheeper.

Agotthelf
Posts: 3,800
Topics: 145
Kudos: 262
Solutions: 183
Registered: ‎01-05-2008
Location: Münster, Germany GMT +1
0

Re: Y570 Ram

Hi kostadinbal,

the max frequency is 1333MHz. So its not worth the money to buy the 1600 ones.

best

Andreas

_________________________________________________________
Follow
@LenovoForums on Twitter!
Try the forum search, before first posting: Forum Search Option
Please insert your type, model (not S/N) number and used OS in your posts.
I´m a volunteer here using New X1 Carbon, ThinkPad Yoga, Yoga 11s, Yoga 13, T430s,T510, X220t, IdeaCentre B540.
TIP: If your computer runs satisfactorily now, it may not be necessary to update the system.

English English Community      Deutsche Deutsche Community      Español Comunidad en Español

HDMI
kostadinbal
Posts: 155
Registered: ‎03-03-2012
Location: Bulgaria
0

Re: Y570 Ram

Hello,

Are you sure it is 1333? Because some sources say that the i7 can support up to 1600. Strange , I though that the maximum was 1333 but then I saw the cheap 8GB 1600 kit :smileyhappy:))

Token Ring
BrownEye02
Posts: 40
Registered: ‎03-19-2012
Location: Colorado
0

Re: Y570 Ram

Hell if its equal to or cheeper then a 1333 kit why not try it. For all we know you could prove us wrong.

HDMI
kostadinbal
Posts: 155
Registered: ‎03-03-2012
Location: Bulgaria
0

Re: Y570 Ram

I'm not entirely sure that its cheaper, I just saw some kits on Amazon.com and the 8GB (2x4) was like 43 $

802.11n
velenoso666
Posts: 411
Registered: ‎01-24-2012
Location: Australia
0

Re: Y570 Ram

[ Edited ]

kostadinbal wrote:

I'm not entirely sure that its cheaper, I just saw some kits on Amazon.com and the 8GB (2x4) was like 43 $


If you can get  8GB (2x4) 1600Mhz for $43 you'd be mad not to buy it, seeing it's compatible and it could get to that speed with the right bios. Because I don't believe there is a hardware reason why it can't get to 1600Mhz but rather a software reason.

Serial Port
madseason
Posts: 57
Registered: ‎12-23-2010
Location: warsaw/poland
0

Re: Y570 Ram

Check specs on the intel site. Max what it can handle is 1333MHz.
When I was changing RAM I bought 2x 4GB 1333 CL-9, then I checked on intel specs that it can handle max 1066.
What was the good thing is that when I changed RAM to 1066 CL-7 it boosted Windows index ( from 6.4 to 6.9 )


http://ark.intel.com/products/53469/Intel-Core-i7-2670QM-Processor-%286M-Cache-2_20-GHz%29
Memory Specifications
Max Memory Size (dependent on memory type)
16 GB
Memory Types
DDR3-1066/1333
# of Memory Channels
2
Max Memory Bandwidth
21.3 GB/s
ECC Memory Supported
No
=============================================================================================
y460, i7 640m, 8GB 1066 CL-7, 80GB SSD Intel 310 pci-e + 500GB HDD WD, ATI 5650m + eGPU GTX 560 Ti 2GB GDDR5