Support in other languages: 
Reply
What's DOS?
biztechtchr
Posts: 4
Registered: ‎07-27-2012
Location: United States
0
Accepted Solution

Y580 16GB RAM Support

I am turning to the community to find out if anyone has installed 16GB of memory in their Y580. Lenovo's manual and website says that 8GB is the maximum supported, but some posts have indicated that it might support 16GB. I need to hear from someone who has actually tried 16GB of RAM in their Y580 as to whether it worked as this is the only thing holding me back from purchasing the Y580.

Broadband 3G
countrywise
Posts: 828
Registered: ‎04-14-2012
Location: İstanbul
0

Re: Y580 16GB RAM Support

According to Crucial on their site the max is 8 GB for the Y580

 

And since Lenovo says the same,i would go with that.

 

However i would be interested to hear otherwise. 

802.11n
velenoso666
Posts: 411
Registered: ‎01-24-2012
Location: Australia
0

Re: Y580 16GB RAM Support

Compuram has on their website, that the Y580 does take 16GB of ram and seeing they do take payment via PayPal, it would be stupid of them to sell you something which they would have to refund under paypal's strict "not as discribed" policy. + they have also stated that the Y570 take 16GB and it does take 16GB if what others who have posted here is true.

 

Y580 16GB - PC3-12800 DDR3-1600MHz 204pin SO-DIMM DDR3

802.11n
matrixleader
Posts: 217
Registered: ‎04-12-2012
Location: Dubai, U.A.E.
0

Re: Y580 16GB RAM Support

On my previous Y570 I had 8x2 GB installed = 16 GB and it worked perfectly so I am 100% positive that it will work on the Y580
ASUS G750JX-CV050H | i7-4700HQ @ 2.40 GHz. | 32 GB DDR3 1600 MHz. Hynix RAM | 256 GB LiteOn LCM-256M3S SSD + 1 TB Seagate Momentus ST1000LM024 5400 RPM HDD | GeForce GTX 770M 3 GB GDDR5 RAM | 17.3" Full HD 3D Glossy Screen
Broadband 3G
countrywise
Posts: 828
Registered: ‎04-14-2012
Location: İstanbul
0

Re: Y580 16GB RAM Support

Biztek,

 

if you do try the 16 GB and it works,

 

please let us know as it will be of interest to others here.

 

Thanks

What's DOS?
biztechtchr
Posts: 4
Registered: ‎07-27-2012
Location: United States
0

Re: Y580 16GB RAM Support

Will do. Right now I am deciding between the Y580 and the dv6tqe from HP. Both machines have their quirks. I like the Lenovo the best but the 8GB limit was holding me back. I like the HP for the matte display. If I get the Y580 I will definitely be trying the 16GB Memory and will repost here unless someone else beats me to it.

What's DOS?
biztechtchr
Posts: 4
Registered: ‎07-27-2012
Location: United States
0

Re: Y580 16GB RAM Support

I found a user in another forum that said his friend successfully installed 16GB in his Y580. I am trying to find out where he purchased it from to get a confirmation.

 

Here is the link to the forum http://forum.notebookreview.com/what-notebook-should-i-buy/679017-y580-vs-ge60.html

What's DOS?
lf1000
Posts: 2
Registered: ‎08-08-2012
Location: United States

Re: Y580 16GB RAM Support

[ Edited ]

I am happy to say that I just recieved my Y580 laptop and it IS WORKING with 2x8GB 1600Mhz memory sticks!!!

Here is a print screen for my system:

http://bit.ly/OMBR8E

I oredered these memory sticks: G.SKILL 16GB (2 x 8G) 204-Pin DDR3 SO-DIMM DDR3 1600 (PC3 12800) Laptop Memory Model F3-1600C10D-16GSQ from http://bit.ly/OMC3F1

 

By the way, I called Lenovo support and they said that it won't support 16GB... They should know better!

 

Thanks for the help!

Paper Tape
Awesomeclaw
Posts: 4
Registered: ‎08-08-2012
Location: United Kingdom
0

Re: Y580 16GB RAM Support

You might want to run memtest or something just to check that all that memory is working properly, just in case there is e.g. an issue with the BIOS or memory controller that makes 16GB unstable.

Broadband 3G
countrywise
Posts: 828
Registered: ‎04-14-2012
Location: İstanbul
0

Re: Y580 16GB RAM Support


Awesomeclaw wrote:

You might want to run memtest or something just to check that all that memory is working properly, just in case there is e.g. an issue with the BIOS or memory controller that makes 16GB unstable.


İ agree.

 

Are the 16 GB utilized,you'll need to check it out and know for sure.

 

Then please let us know.

 

Thanks.