Support in other languages: 
Reply
Paper Tape
wkmincey
Posts: 4
Registered: ‎02-07-2011
Location: USA
0

Two "Base System Devices" after updating to Windows 7

Been searching on the forum for some answers and I figured one out but I still have two base system devices that are unrecognized in Windows 7. I have been to the driver area on the site and they got nothing over there. I have a 3000 C200 2FU. I had some issues with the touch pad but I downloaded a driver from the Synaptics website that worked (finally). I don't really want to blindly install driver packages for the other two items for fear of screwing something up. Does anyone know what specific driver files I need to fix these issues? I don't know what they control or what they go to yet but everything seems to be working fine as far as I can tell.

 

Kyle

 

Maliha
Posts: 3,224
Registered: ‎07-31-2008
Location: Pakistan
0

Re: Two "Base System Devices" after updating to Windows 7

[ Edited ]

Hi and welcome to the forum!


It's probably 5-in-1 card reader, try the Vista driver from lenovo in case you don't find Win 7's.


Hope this helps.

------------------------------------------------------------

Maliha (I don't work for lenovo)
ThinkPads:- T400[Win 7], T60[Win 7], IBM 240[Win XP]

IdeaPad: U350

Apple:- Macbook Air [Snow Leopard]
Did someone help you today? Compliment them with a
Kudos!
Was your question answered today? Mark it as an Accepted Solution
de.gif  Lenovo Deutsche Community   es.gif  Lenovo Comunidad en Español 
Visit my YouTube Channel

Community Moderator
yigit
Posts: 13,255
Registered: ‎12-07-2009
Location: Antalya
0

Re: Two "Base System Devices" after updating to Windows 7

have you installed power management?



http://www.ki-themes.com
Paper Tape
wkmincey
Posts: 4
Registered: ‎02-07-2011
Location: USA
0

Re: Two "Base System Devices" after updating to Windows 7

[ Edited ]

I only have an SD card reader. Is that they call a 5 in 1 reader? 

 

I don't think I installed power management. I will try to find it in the mess of drivers.

 

 

EDIT:

 

I did the power management and the 5 in 1 card reader driver install and both base system device errors are gone. Now the problem I am getting is when I reboot the system I get an error popup that is a "PMHandler.exe - System Error" stating that the program can't start because PMEBLib.dll is missing from my computer. How or where do I get that from?

 

Thanks

 

Kyle

 

Community Moderator
yigit
Posts: 13,255
Registered: ‎12-07-2009
Location: Antalya
0

Re: Two "Base System Devices" after updating to Windows 7

re-install power management.



http://www.ki-themes.com
Paper Tape
wkmincey
Posts: 4
Registered: ‎02-07-2011
Location: USA
0

Re: Two "Base System Devices" after updating to Windows 7

OK, I did reinstall power management and got the same message. Then I installed it in compatibility mode for vista and the message went away. Only problem now is my "FN" buttons still don't work. Any help with that?

 

Wonder why there isn't just a Windows 7 driver package available? Old hardware, value hardware? Regardless, it sure would make this easier if there was.

 

Kyle

 

Community Moderator
yigit
Posts: 13,255
Registered: ‎12-07-2009
Location: Antalya
0

Re: Two "Base System Devices" after updating to Windows 7

try to re-install, restart your computer and install it couple of times.

also, can you tell that your windows installation is clean or upgrade?

 

by the way, you may need to re-install windows vista cause i don't see any drivers for windows 7 here at the official lenovo download page.

 

 



http://www.ki-themes.com
Paper Tape
wkmincey
Posts: 4
Registered: ‎02-07-2011
Location: USA
0

Re: Two "Base System Devices" after updating to Windows 7

Clean install of Windows 7 as I was using XP. Never even used Vista.

 

Thanks for your help, I think I will keep what I got. I don't really use the fn buttons anyway.

 

I still think Lenovo should support Windows 7 with updated driver packages, but what do I know.

 

Kyle

 

Community Moderator
yigit
Posts: 13,255
Registered: ‎12-07-2009
Location: Antalya
0

Re: Two "Base System Devices" after updating to Windows 7

try vista drivers from the link i posted.



http://www.ki-themes.com