Support in other languages: 
Reply
Fanfold Paper
FOKUSDAVE01
Posts: 8
Registered: ‎09-29-2010
Location: Ohio
0
Accepted Solution

Lenovo H215 (08931DU)

Hello fellow Lenovers. I am the proud new owner of a Lenovo Desktop H215. Brother got it for me from his work, (Office Depot). He got one of there credit cards there and got a great deal on the pc. My question is I got the PC because I do mid level gaming  (World Of Warcraft) . I installed a 500w Pwr Supply in it and a Nvidia gt240 512 ddr5 (pny series). My question is down the road I may want to up the processor. I currently have a amd athlon x2 2.7 215 series and I currently have some good deals I can get on amd quad core processors thru my uncle. My question since lenovo wont release any details on the mother board is it possible to just swap out the mother board and processor or can i just swap out the processor? Im wanting to get a phenom x4 black edition in which I can get for 70 bucks at the moment. Any help would be greatly appretaited. And i dont care about the warranty on the lenovo. I spoke to someone today at lenovo and they were very nice but not helpful at all with my questions in which I wasnt surprised lol.. Appreitate the tips!

IPnaSh
Posts: 2,398
Kudos: 369
Solutions: 125
Registered: ‎06-05-2010
Location: Rosario, Santa Fe, Argentina

Re: Lenovo H215 (08931DU)

You must to get more information about your current motherboard. Can you download and run "Everest"?

IPnaSh
First Spanish Community Guru - Colaborador ad honorem

Lenovo
Posts: 1,502
Topics: 38
Kudos: 117
Solutions: 49
Registered: ‎04-20-2010
Location: Jeffersonville, Indiana

Re: Lenovo H215 (08931DU)

Per THIS your chip is AM3, meaning any AM3 chip "Deneb and newer" will fit, the only issue now would be what AM3 quad chip would work with the BIOS. Since there is no BIOS posted for your new PC I would not be able to find out for you just yet. Now we may be able to if you post your MoBo info. It would be almost safe to say any of those AM3 chip listed in the link would work if you stick with the same Stepping Class which yours is C2, So I would think any AM3 C2 should work but I can not 100% confirm that for you.

IT Specialist and Consultant
Lenovo Tablet Evangelist
Current Machines: IdeaCentre A300, ThinkPad Tablet, ThinkPad L410, and IdeaPad U410 Touch

Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español

Lenovo - the latest in DOtabs, DOpads, DOcentre's, DOstations and DOservers!
Fanfold Paper
FOKUSDAVE01
Posts: 8
Registered: ‎09-29-2010
Location: Ohio
0

Re: Lenovo H215 (08931DU)

Thank you both for the informinative posts. I will get the everest program when I get home and post the specs for you. I knew there was a program that told me the details of the mother board. I had actually used everest before so this helps out alot. Thanks again and look for another post later this evening!

Fanfold Paper
FOKUSDAVE01
Posts: 8
Registered: ‎09-29-2010
Location: Ohio
0

Re: Lenovo H215 (08931DU)

[ Edited ]

i pmed you mr peter as well but here is what I got on the mother board :

 

Board: LENOVO Tilapia CRB
Bus Clock: 200 megahertz
BIOS: LENOVO D2KT21AUS 03/12/2010

any more info let me know really appretiate it!

Posts: 1,502
Topics: 38
Kudos: 117
Solutions: 49
Registered: ‎04-20-2010
Location: Jeffersonville, Indiana

Re: Lenovo H215 (08931DU)

OK here is a Picture of mine, We need to know the mainboards chipset, see how mine is a 785GX.

IT Specialist and Consultant
Lenovo Tablet Evangelist
Current Machines: IdeaCentre A300, ThinkPad Tablet, ThinkPad L410, and IdeaPad U410 Touch

Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español

Lenovo - the latest in DOtabs, DOpads, DOcentre's, DOstations and DOservers!
Fanfold Paper
FOKUSDAVE01
Posts: 8
Registered: ‎09-29-2010
Location: Ohio
0

Re: Lenovo H215 (08931DU)

ahh kk I see. I wasnt using CPU-Z tried everest but wouldnt work with my system for some reason. The one I sent you in PM doesnt say that either so when I get home tonight ill get cpu-z and take a snap shot and put it in here. Thanks for your help and patience.

Fanfold Paper
FOKUSDAVE01
Posts: 8
Registered: ‎09-29-2010
Location: Ohio
0

Re: Lenovo H215 (08931DU)

Chipset
-------------------------------------------------------------------------

Northbridge AMD 780G rev. 00
Southbridge AMD SB700 rev. 00
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR3
Memory Size 4096 MBytes
Channels Dual, (Unganged)
Memory Frequency 533.3 MHz (3:8)
CAS# latency (CL) 7.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 7
RAS# Precharge (tRP) 7
Cycle Time (tRAS) 20
Bank Cycle Time (tRC) 27
Command Rate (CR) 1T
Uncore Frequency 2000.0 MHz


IPnaSh
Posts: 2,398
Kudos: 369
Solutions: 125
Registered: ‎06-05-2010
Location: Rosario, Santa Fe, Argentina

Re: Lenovo H215 (08931DU)

What socket have the CPU?

IPnaSh
First Spanish Community Guru - Colaborador ad honorem

Lenovo
Fanfold Paper
FOKUSDAVE01
Posts: 8
Registered: ‎09-29-2010
Location: Ohio
0

Re: Lenovo H215 (08931DU)

Processor 1 ID = 0
Number of cores 2 (max 2)
Number of threads 2 (max 2)
Name AMD Athlon II X2 215
Codename Regor
Specification AMD Athlon(tm) II X2 215 Processor
Package Socket AM3 (938)
CPUID F.6.2
Extended CPUID 10.6
Brand ID 12
Core Stepping DA-C2
Technology 45 nm
Core Speed 800.0 MHz
Multiplier x FSB 4.0 x 200.0 MHz
HT Link speed 2000.0 MHz
Stock frequency 2700 MHz
Instructions sets MMX (+), 3DNow! (+), SSE, SSE2, SSE3, SSE4A, x86-64, AMD-V
L1 Data cache 2 x 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 2 x 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 2 x 512 KBytes, 16-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control yes
FID range 4.0x - 13.5x
Max VID 1.350 V
P-State FID 0xB - VID 0x10 - IDD 23 (13.5x - 1.350 V)
P-State FID 0x5 - VID 0x18 - IDD 17 (10.5x - 1.250 V)
P-State FID 0x10E - VID 0x20 - IDD 15 (7.5x - 1.150 V)
P-State FID 0x100 - VID 0x2C - IDD 8 (4.0x - 1.000 V)