Support in other languages: 
Reply
buddinggeek
Posts: 2,849
Topics: 105
Kudos: 140
Blog Posts: 0
Solutions: 118
Registered: ‎02-22-2008
Location: United States
0
Accepted Solution

having problem with my internet on suse 10.1

[ Edited ]
hi all  :smileyhappy:

my broadband internet connection used to work flawlessly untill i updated a few packges in suse10.1 recently from then on the net connection was not working ,i could connect to the internet but could not used it i installed "kinternet" again and again but of no use the status shows that i am connected but i cant use it.what could be the problem some one pls help .....i dont wanna remove my suse distro!!!!

ps:internet is working fine in windows..i use it through ethernet card(realtek)


Message Edited by samavedam_vijay on 03-28-2008 07:00 PM





Cheers and regards,
• » νιנαソѕαяα∂нι ѕαмανє∂αм ™ « •
Think : T410,X220T,Thinkpad Yoga
Idea :3000H,Z500,U410,Yoga 11, Yoga tab 10,Horizon
●๋•کáŕádhí'ک díáŕý ツ


I am a volunteer here. I don't work for Lenovo
Retired Employee
Esteban_Lenovo
Posts: 92
Registered: ‎11-19-2007
Location: Buenos Aires - Argentina
0

Re: having problem with my internet on suse 10.1

What does an ifconfig command return when you are (not) connected under Suse?

Regards,
________________
Esteban @ Lenovo - Social Media & Metrics
Visit Lenovoblogs!
T60p / T60p / R50e ThinkPads - I'm fond to Linux
buddinggeek
Posts: 2,849
Topics: 105
Kudos: 140
Blog Posts: 0
Solutions: 118
Registered: ‎02-22-2008
Location: United States
0

Re: having problem with my internet on suse 10.1

[ Edited ]

this is the message i get after running ifconfig after connecting

LENOVO:~ # ifconfig
dsl0      Link encap:  Point-to-Point Protocol
          inet addr:117.195.130.15  P-t-P:117.195.128.1  Mask:255.255.255.255
          UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST  MTU:1460  Metric:1
          RX packets:3 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:3 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:3
          RX bytes:54 (54.0 b)  TX bytes:54 (54.0 b)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:16:EC:3B:40:1B
          inet addr:192.168.1.2  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::216:ecff:fe3b:401b/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:84 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:117 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:7867 (7.6 Kb)  TX bytes:9563 (9.3 Kb)
          Interrupt:177 Base address:0x8c00

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:244 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:244 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:15630 (15.2 Kb)  TX bytes:15630 (15.2 Kb)



Message Edited by samavedam_vijay on 03-29-2008 08:31 AM





Cheers and regards,
• » νιנαソѕαяα∂нι ѕαмανє∂αм ™ « •
Think : T410,X220T,Thinkpad Yoga
Idea :3000H,Z500,U410,Yoga 11, Yoga tab 10,Horizon
●๋•کáŕádhí'ک díáŕý ツ


I am a volunteer here. I don't work for Lenovo
buddinggeek
Posts: 2,849
Topics: 105
Kudos: 140
Blog Posts: 0
Solutions: 118
Registered: ‎02-22-2008
Location: United States
0

Re: having problem with my internet on suse 10.1

without connecting i get the following data 

LENOVO:~ # ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:16:EC:3B:40:1B
          inet addr:192.168.1.2  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::216:ecff:fe3b:401b/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:101 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:145 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:8762 (8.5 Kb)  TX bytes:11586 (11.3 Kb)
          Interrupt:209 Base address:0x6c00

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:224 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:224 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:14376 (14.0 Kb)  TX bytes:14376 (14.0 Kb)






Cheers and regards,
• » νιנαソѕαяα∂нι ѕαмανє∂αм ™ « •
Think : T410,X220T,Thinkpad Yoga
Idea :3000H,Z500,U410,Yoga 11, Yoga tab 10,Horizon
●๋•کáŕádhí'ک díáŕý ツ


I am a volunteer here. I don't work for Lenovo
Retired Employee
Esteban_Lenovo
Posts: 92
Registered: ‎11-19-2007
Location: Buenos Aires - Argentina
0

Re: having problem with my internet on suse 10.1

For what I'm able to see, you are using a DSL connection. You even get an IP assigned.

I'd try to reconfigure the card as a first step. I don't have a SuSE at hand right now, but if I recall correctly you should go to:

YaST>Network Devices> Network Card

This leads me to think that it might be a firewall issue.:

YaST > Security and Users > Firewall

And check the settings over there. Look for the allowed services and check that everything there looks like it should.

A final note: since you are on a dual boot it is not a bad idea to shut down and power off the PC when going from windows to SuSE, as well as restarting the DSL router / modem if you have one.

Hope it helps!


________________
Esteban @ Lenovo - Social Media & Metrics
Visit Lenovoblogs!
T60p / T60p / R50e ThinkPads - I'm fond to Linux
buddinggeek
Posts: 2,849
Topics: 105
Kudos: 140
Blog Posts: 0
Solutions: 118
Registered: ‎02-22-2008
Location: United States
0

Re: having problem with my internet on suse 10.1

thanks esteban for the prompt reply!
 but the problem is yet un resolved after checking out the services..
do u have any idea about the "interfaces" in YAST namely
external zone
internal zone
de-militriazed zone???





Cheers and regards,
• » νιנαソѕαяα∂нι ѕαмανє∂αм ™ « •
Think : T410,X220T,Thinkpad Yoga
Idea :3000H,Z500,U410,Yoga 11, Yoga tab 10,Horizon
●๋•کáŕádhí'ک díáŕý ツ


I am a volunteer here. I don't work for Lenovo
Retired Employee
Esteban_Lenovo
Posts: 92
Registered: ‎11-19-2007
Location: Buenos Aires - Argentina

Re: having problem with my internet on suse 10.1

Yes,

External: is the web in general, everything outside yout private network. [more control is applied by the firewall]
Internal: Anything within you house, localhosts, PCs in your won network (if any) [firewall trusts more]
DMZ (Demilitarized): No firewall applied at all. [Firewall does not control anything]

Regards,
________________
Esteban @ Lenovo - Social Media & Metrics
Visit Lenovoblogs!
T60p / T60p / R50e ThinkPads - I'm fond to Linux