Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Paper Tape
ewyk
Posts: 3
Registered: ‎07-18-2011
Location: usa
0
Accepted Solution

Reformatted sl500, now no audio

Hello,

I Just recently reformatted my thinkpad sl500 to windows xp pro, everything has gone smoothly, but unable to get the audio to work.

 

I've downloaded the latest conextant audio drivers(3.54.0.0) from the support page, but when installing the actual drivers, I get the error message "Driver Installation Failed: Could not find the MEDIA device for this driver." 

 

When I check audio devices under device manager, there are no yellow exclamation points. However, I do not see anything resembling the conextant device. Is the laptop not recognizing the actual sound card?

 

Suggestions? Anyone?

My product id is 2746CTO. 

Guru
ColonelONeill
Posts: 7,075
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto
0

Re: Reformatted sl500, now no audio

Which service pack version are you on?

You might need the Windows hotfix for High Definition Audio devices.
W520: i7-2720QM, Q2000M at 1080/670/1340, 21GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
Paper Tape
ewyk
Posts: 3
Registered: ‎07-18-2011
Location: usa
0

Re: Reformatted sl500, now no audio

Thank you for the reply! I'm currently using Service Pack 2. I did a search for the windows hotfix; but not sure which to install.

Paper Tape
ewyk
Posts: 3
Registered: ‎07-18-2011
Location: usa
0

Re: Reformatted sl500, now no audio

*FIXED*

Thank you ColonelOneil for the suggestion. I googled "Windows XP Service Pack 2 hotfix", Here is the Link. After installing that, Windows should recognize new devices, which is when I installed the conextant audio driver from support page, and the no media device error message was no more!

Guru
ColonelONeill
Posts: 7,075
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto
0

Re: Reformatted sl500, now no audio

Good to hear that it has been fixed.

My memory was that it was KB888111 though, but whatever. :smileytongue:

Lenovo has it here too:
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS003457

It should also show up in System Update on an unpatched system.
W520: i7-2720QM, Q2000M at 1080/670/1340, 21GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase