Support in other languages: 
Reply
What's DOS?
BradyMcGill
Posts: 1
Registered: ‎07-09-2009
Location: Lake Mary, FL U.S.A.
0

SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

Hello anyone & everyone,

      I have a problem with an unknown device found in the Device Manager under "other devices" it says the following:

 

Manufacturer:  Unknown

Location:  on Microsoft ACPI-Compliant System

Device Status:   The drivers for this device are not installed. (Code 28)

                            To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.

 

    When I try and find the driver it can't be found.

Under the "Details" Tab... it has Hardware Ids as:  ACPI/ATK0101   and   *ATK0101

 

 

Can anyone help with this??  Thank you SO much for your time!!

 

 

Sincerely,

Brady

Blue Screen Again
AlcazarDave
Posts: 2
Registered: ‎09-07-2010
Location: Cleveland Ohio
0

Re: SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

I have this exact same problem-it occurred all of the sudden one morning when I tried to log on.

I believe the "Unknown Device" (one of the "System Devices" in the Device Manager) is the ATK0101 ACPI Utility and uses a driver called A0101X32.sys which seems to be nowhere on my computer (I have no idea where it went or why it vanished). However, I cannot manage to find this driver on the website and download/install it, and what's more, when I try to do so, the "Update Driver" dialog boxes informs me that the file I must find is one with the extension "*.inf" which doesn't make any sense whatsoever.

Has an answer to this problem been found?

Community SuperMod
bananaman
Posts: 3,635
Registered: ‎04-25-2008
Location: San Francisco
0

Re: SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

Hi AlcazarDave, and welcome to the Lenovo User Community!

 

ACPI is power management. Try reinstalling the Power Management driver:

 

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-70413

 

Hope this helps!

I don't work for Lenovo. I'm a crazy volunteer!
Blue Screen Again
AlcazarDave
Posts: 2
Registered: ‎09-07-2010
Location: Cleveland Ohio
0

Re: SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

Thanks for the response. I used the link you left in your post, but the file you listed (MIGR-70413) does not appear to be available anymore. I downloaded the file listed as "Power Management driver for Windows 7, Vista, XP - ThinkPad SL300, SL400, SL400c, SL500 and SL500c" which was named 6aku05ww.exe

I hope this is the right file?

Community SuperMod
bananaman
Posts: 3,635
Registered: ‎04-25-2008
Location: San Francisco
0

Re: SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

Yes that's the right one!

I don't work for Lenovo. I'm a crazy volunteer!