Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Ctrl-Alt-Del
KrakenChaos
Posts: 6
Registered: ‎10-08-2010
Location: Singapore
0

Help! Hiberate goes into Standby mode on my T410

I have recently re-installed Windows 7 x64 Professional on my T410 laptop. As usual, Lenovo has never ceased to amaze me, I got a new problem with hibernation. If I hiberate, Windows will goes into standby mode (moving mouse or typing a key will trun the LCD back on).

 

I have always used hibernation on the same laptop with previous installation (same OS) without any problem. The only difference is the new power management software/driver and updates from LENOVO.

 

It gets worse If the laptop is running on battery. When automatic hiberation due to the battery power is low is happens or when I manually hibernate, the system goes into standby mode turn off the LCD screen but does not hibernate, and it won't wake up again. I have to hard-power off.

 

Is anyone experiencing this problem? I have so far have not seen anyone reported this problem.

Guru
ColonelONeill
Posts: 6,790
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto

Re: Help! Hiberate goes into Standby mode on my T410

Do you have Hybrid Sleep turned on?
W520: i7-2720QM, Q2000M at 1090/695/1390, 22GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
TPT1: 1839-23U, stock ICS
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
Ctrl-Alt-Del
KrakenChaos
Posts: 6
Registered: ‎10-08-2010
Location: Singapore
0

Re: Help! Hiberate goes into Standby mode on my T410

Why? Is Hybrid Sleep a problem? Let me check.

Ctrl-Alt-Del
KrakenChaos
Posts: 6
Registered: ‎10-08-2010
Location: Singapore
0

Re: Help! Hiberate goes into Standby mode on my T410

No, hybrid sleep is off in power settings.
Guru
ColonelONeill
Posts: 6,790
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto
0

Re: Help! Hiberate goes into Standby mode on my T410

[ Edited ]

This is a clean, OEM install, right?

Did you remember to install ALL the latest, necessary drivers?

 

i.e.)

Power Management v1.62

Power Manager v3.52

W520: i7-2720QM, Q2000M at 1090/695/1390, 22GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
TPT1: 1839-23U, stock ICS
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
Ctrl-Alt-Del
KrakenChaos
Posts: 6
Registered: ‎10-08-2010
Location: Singapore
0

Re: Help! Hiberate goes into Standby mode on my T410

This is a clean install with serial provided by LENOVO, but not from OEM CD. Because the laptop comes pre-installed with Windows 7 64bit Professional version, but OEM only provides Windows 7 32bit Professional version CD.

 

Anyway, I don't think it has to do anything with OEM CD. I have re-installed Windows on this laptop for several times before. I never had this problem until this last re-installation.

 

And I have all the drivers from LENOVO update to date, and all Windows update installed until a fews days ago.

Guru
ColonelONeill
Posts: 6,790
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto
0

Re: Help! Hiberate goes into Standby mode on my T410

Probably not going to do anything, but try running SFC /SCANNOW from an elevated command prompt.
W520: i7-2720QM, Q2000M at 1090/695/1390, 22GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
TPT1: 1839-23U, stock ICS
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
Ctrl-Alt-Del
KrakenChaos
Posts: 6
Registered: ‎10-08-2010
Location: Singapore
0

Re: Help! Hiberate goes into Standby mode on my T410

I just tried. It doesn't help.