Support in other languages: 
Reply
Punch Card
moh0
Posts: 8
Registered: ‎08-04-2010
Location: New York
0

LED Backlight Problems

[ Edited ]

Hello. I have a WXGA LED screen on my t400. The backlight does not work properly. It does dimmer and brighter on different brightness settings but nothing is viewable even on the highest setting. Also some parts of the screen are darker than others. Here is a picture:

 

Link to picture

 

It can't be the inverter because there is none. I also tried reseating the LCD connector though I'm not sure of I did it properly.

 

Does anyone know what the problem may be and possible solution? Thanks.

 

 

Moderator note; picture(s) totalling >50K converted to link(s) Forum Rules

 

lead_org
Posts: 20,765
Topics: 128
Kudos: 1,236
Solutions: 1,327
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
0

Re: LED Backlight Problems

that means couple of the LED modules is malfunctioning, you should call warranty support (provided you are under warranty).

Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Punch Card
moh0
Posts: 8
Registered: ‎08-04-2010
Location: New York
0

Re: LED Backlight Problems

Yeah I guess I have to. Thanks

Fanfold Paper
th3robsta
Posts: 7
Registered: ‎06-16-2010
Location: Australia
0

Re: LED Backlight Problems

Ahhh these are a pain.

 

Its either a faulty LED PANEL or SYSTEMBOARD, they both had issues in my experience.

 

I'm quite sure its faulty systemboard, thats what powers the LEDs. Its still and LCD panel just with LED backlight technology.

 

Send off to the warranty team to fix for you.

Happy to help :smileyhappy:
- IBM Worker, Australia