Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Fanfold Paper
brute401
Posts: 11
Registered: ‎04-25-2012
Location: Canada
0

Lenovo T520 DisplayPort Issue

Hello all!

 

I'm currently having an issue getting my DisplayPort to work properly.

Right now I am currently using a Lenovo T520 Laptop, and a DisplayPort to VGA adapter.

My monitors are functional and so is the the adapter.
Can anyone give me some advice?

Thanks! 

Bit Torrent
tripplec
Posts: 1,472
Registered: ‎03-08-2012
Location: Toronto, Ontario Canada
0

Re: Lenovo T520 DisplayPort Issue

So the problem is?
T520 Model 4239 Intel(R) Core(TM) i7-2860QM CPU @ 2.50GHz
Intel Sandy Bridge & Nvidia NVS 4200M graphics Intel N 6300 Wi-Fi adapter
Windows 7 Home Prem - 64bit w/8GB DDR3
Fanfold Paper
brute401
Posts: 11
Registered: ‎04-25-2012
Location: Canada
0

Re: Lenovo T520 DisplayPort Issue

Oh sorry, I kinda worded it improperly.

Basically, my monitor that is hooked up to the DisplayPort doesn't recieve a proper signal.
My computer detects something but nothing is going through. 

Bit Torrent
tripplec
Posts: 1,472
Registered: ‎03-08-2012
Location: Toronto, Ontario Canada
0

Re: Lenovo T520 DisplayPort Issue

You may have to toggle the screen mode Fn-F? key combo to change the output. I tested mine with a display port to a HDMI to a TV and a prompt came up as well as info on the screen. But VGA is uni directional so it may be different.

I don't have my T520 here so I can't verify which key combo but have a look. Are you using Win7? Also going in the Intel display control panel may give you output settings.
T520 Model 4239 Intel(R) Core(TM) i7-2860QM CPU @ 2.50GHz
Intel Sandy Bridge & Nvidia NVS 4200M graphics Intel N 6300 Wi-Fi adapter
Windows 7 Home Prem - 64bit w/8GB DDR3
Fanfold Paper
brute401
Posts: 11
Registered: ‎04-25-2012
Location: Canada
0

Re: Lenovo T520 DisplayPort Issue

It is Fn+f7, it comes up with a prompt for the display settings.
Changing the output doesn't appear to make any difference.

 I looked into the Intel display control panel, but can't find anything related to displayport, just some generic output settings.


For the record, I am using a T520, running Windows 7 Enterprise, Intel (R) Core(TM) i5 - 2520M CPU @ 2.5 GHz.

Bit Torrent
tripplec
Posts: 1,472
Registered: ‎03-08-2012
Location: Toronto, Ontario Canada
0

Re: Lenovo T520 DisplayPort Issue

I'd have to say your adapter is defective. If you just got it can you get it exchanged/replaced?

There is not a hole lot to getting it working. Do you have Intel Graphics only or Nvidia as well?
T520 Model 4239 Intel(R) Core(TM) i7-2860QM CPU @ 2.50GHz
Intel Sandy Bridge & Nvidia NVS 4200M graphics Intel N 6300 Wi-Fi adapter
Windows 7 Home Prem - 64bit w/8GB DDR3
Fanfold Paper
brute401
Posts: 11
Registered: ‎04-25-2012
Location: Canada
0

Re: Lenovo T520 DisplayPort Issue

I think I'm on to something here.


I did a print-screen to see what was going on, and I came up with a screenshot with both monitors.

http://img402.imageshack.us/img402/4691/monitorproblem.png


This must mean there is an output problem on the monitor.
However, the monitor is perfectly functioning (I have tested it several times).

Could the problem be the adapter?
It's an SVGA to DisplayPort (vice-versa).
Could it be affecting it? 

Bit Torrent
tripplec
Posts: 1,472
Registered: ‎03-08-2012
Location: Toronto, Ontario Canada
0

Re: Lenovo T520 DisplayPort Issue

In the 2nd monitor settings be sure the output does not exceed the technical abilities of it. Eg 60HZ or 70HZ refresh is typical & higher won't work. Resolution 1280x1024 max at least to start with or lower depending on it.

Some monitors will protect themselves from out of range signals and not attempt to display anything so as not to blow the oscillators.

Thats all I can think of otherwise the adapter is defective.
T520 Model 4239 Intel(R) Core(TM) i7-2860QM CPU @ 2.50GHz
Intel Sandy Bridge & Nvidia NVS 4200M graphics Intel N 6300 Wi-Fi adapter
Windows 7 Home Prem - 64bit w/8GB DDR3
Fanfold Paper
brute401
Posts: 11
Registered: ‎04-25-2012
Location: Canada
0

Re: Lenovo T520 DisplayPort Issue

Well I've tried all your suggestions as well as plenty of others I found.
I'm starting to think it's because of the DisplayPort to SVGA adapter.
I'm using a VGA to VGA (males) cable with an SVGA adapter, I believe that is the only logical explanation.

 


Thanks tripplec for all your support on this issue. 
Time to get spend another 30-40$ on an adapter. 

Bit Torrent
tripplec
Posts: 1,472
Registered: ‎03-08-2012
Location: Toronto, Ontario Canada
0

Re: Lenovo T520 DisplayPort Issue

Wow, you're buying them from the wrong place. Get that one exchanged first since its paid for.
T520 Model 4239 Intel(R) Core(TM) i7-2860QM CPU @ 2.50GHz
Intel Sandy Bridge & Nvidia NVS 4200M graphics Intel N 6300 Wi-Fi adapter
Windows 7 Home Prem - 64bit w/8GB DDR3