Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Blue Screen Again
GoNorthWest
Posts: 4
Registered: ‎12-03-2010
Location: Tucson, AZ
0
Accepted Solution

Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

Hi,

 

I have a new Lenovo W510, and I want the screen resolution to be 1920x1200. I seem to be able to force it to that resolution, but the screen is bigger than the physical screen, and I have to actually move the desktop image around to get to everything. My T61p supports this resolution with no issues.

 

Can I do this with my W510?

 

Thanks!

 

Mark

Guru
ColonelONeill
Posts: 7,122
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto
0

Re: Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

If you bought the FHD screen, then it's a native 1920x1080 display panel.

If HD+, then 1600x900.

If HD, then 1366x768.

 

It depends which display panel you have.

 

Only the W500 had a 15.4" 1920x1200. The W510 is in a 16:9 ratio, which kinda sucks.

W520: i7-2720QM, Q2000M at 1080/670/1340, 21GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
Blue Screen Again
GoNorthWest
Posts: 4
Registered: ‎12-03-2010
Location: Tucson, AZ
0

Re: Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

This is a work issued notebook, so I had no choice! I currently have it set at 1600x900, so I guess HD+. Sounds like you're saying the resolution I want is not possible?
Guru
ColonelONeill
Posts: 7,122
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto
0

Re: Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

No. The resolution is physically limited by the number of addressable points on your LCD display. Unless you buy a FHD-equipped T510 or W510, or buy a FHD panel and install it yourself, you'll have to use the native 1600x900. There may be drivers that can forcibly squeeze 1920x1080 into 1600x900 like they do for the first generation netbooks, but that would make everything blurry.
W520: i7-2720QM, Q2000M at 1080/670/1340, 21GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
Blue Screen Again
GoNorthWest
Posts: 4
Registered: ‎12-03-2010
Location: Tucson, AZ
0

Re: Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

Argh...that really sucks! I feel like I'm reading a large type book when I use my laptop!

Any thoughts on where I could find a FHD panel?
Community Moderator
richk
Posts: 2,567
Registered: ‎01-01-2010
Location: San Francisco
0

Re: Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

LCD panels are not like CRTs. If the resolution is 1600X900 it means there are 1600 colums of physical LCDs and there are 900 rows intersecting.
Guru
ColonelONeill
Posts: 7,122
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto
0

Re: Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

Looks like you can snag one off eBay for around $140:
http://shop.ebay.ca/i.html?_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A4194&rt=nc&_nkw=...
W520: i7-2720QM, Q2000M at 1080/670/1340, 21GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
Blue Screen Again
GoNorthWest
Posts: 4
Registered: ‎12-03-2010
Location: Tucson, AZ
0

Re: Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

Cool...thanks! I may end up just sticking with my T61p!
802.11n
TheDude
Posts: 541
Registered: ‎09-10-2009
Location: USA
0

Re: Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

That is exaclty why my T61p lives on.  The company is ready to take it back and replace it, but I hide it anytime somebody asks.

T61p, T400
formerly x23, x40
Guru
ColonelONeill
Posts: 7,122
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto
0

Re: Need Help With W510 Screen Resolution At 1920x1200

Yeah I'm hoping for a WUXGA 15" model again. T520 with a 1920x1200 display would be sweet.
W520: i7-2720QM, Q2000M at 1080/670/1340, 21GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase