Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Paper Tape
Shodan
Posts: 4
Registered: ‎08-10-2009
Location: Denmark
0
Accepted Solution

Need higher screen resolution on my t500

Hello there!

 

My screen resolution is currently set to 1280x800 but I want it a bit higher. I bought it used with Windows 7, so I'm having a little trouble with the drivers.

 

Any help or ideas? I've already installed the Intel Graphics Series 4, but still can't get higher than 1280x800.

 

Thanks in advance...

lead_org
Posts: 20,895
Topics: 128
Kudos: 1,249
Solutions: 1,341
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
0

Re: Need higher screen resolution on my t500

what is the model/type number for the laptop? you can find on the sticker on the bottom of the laptop. 
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Paper Tape
Shodan
Posts: 4
Registered: ‎08-10-2009
Location: Denmark
0

Re: Need higher screen resolution on my t500

It's a 2089
lead_org
Posts: 20,895
Topics: 128
Kudos: 1,249
Solutions: 1,341
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
0

Re: Need higher screen resolution on my t500

i need the three number/letter after that too, like 8932-9um
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Paper Tape
Shodan
Posts: 4
Registered: ‎08-10-2009
Location: Denmark
0

Re: Need higher screen resolution on my t500

20893PG
lead_org
Posts: 20,895
Topics: 128
Kudos: 1,249
Solutions: 1,341
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
0

Re: Need higher screen resolution on my t500

unfortunately the screen on the laptop only supports 1280 x 800 resolution, this is a WXGA resolution screen. If you want a higher resolution screen, you can either change it with a WXGA+ or WSXGA+ resolution LCD, but that will void the warranty. Or sell it and get a different laptop with a higher resolution screen.
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Paper Tape
Regmister
Posts: 1
Registered: ‎04-15-2010
Location: Miami
0

Re: Need higher screen resolution on my t500

You are so right about selling it and buy a new one. However, my question is : " Can I change my LCD in order to get an higher resolution?

 

 I have a T500 with 1280 x800. I love my T500 except the resolution sucks. Can you please help on how I can change it to get a higher screen resolution?

 

thanks

Serial Port
cefe
Posts: 14
Registered: ‎11-16-2009
Location: Madrid
0

Re: Need higher screen resolution on my t500

I have been chasing a solution to my problem that is similar.

What I can tell you almost for sure (I haven't chec your device specs) is that 1280x800 is the physical resolution of your screen and there is nothing you can do about it. It is the number of pixsels and they cannot be split therefore resolutoin is fixed.

 

I can also tell you that until I bought my new X200 which sports a screen resolution of 1280x800 like yours and installed Windows 7 I could overcome the resolution limit by panning. What this means is that I set a larger resolution, say 2048x1536, and the portion of desktop not visible through the 1280x800 window (physical pixels) could be reached by panning. That is, when you move the mouse to the edge of the screen and beyond the physical screen shows the hidden region until you reach the actual 2048x1024 or you stop the mouse and return. It's like having a desk covered by a large sheet with a hole the size of notebook sheet  that you move around to see every part of the desk through the hole.

 

As I said prior to installing Win7 I could do this. Not anymore.

Furthermore, I can still do it in my older pc: an IBM X41 even in Win7.

 

My guess is that the problem lies in the display drivers. I check every so often but they are never updated to cover this issue. It doesn't seem  to bother many apart from me.

 

Regards

c

Paper Tape
woosydiver
Posts: 2
Registered: ‎08-09-2010
Location: Australia
0

Re: Need higher screen resolution on my t500

Hi lead_org

 

I am in the same predicament, I find the 1280x800 resolution not enough. Can I buy the 1400x1050 screen which some T500's have and simply swap it?

 

My laptop model is 2241 BF3

 

[I believe my system only has the intergrated Intel graphics]

 

Thanks

Retired Guru
sys3175
Posts: 367
Registered: ‎02-12-2009
Location: Austin, TX
0

Re: Need higher screen resolution on my t500

You can swap any compatible screen into your T500, keeping in mind if you have the LED backlight display you will need to make sure the replacement screen has the inverter integrated into it, you may want to ask the supplier if this can be swapped into your unit.  On the other hand while the 1280x800 display does to some degree change my work flow it really hasn't been a deal breaker on my laptop.  For the times when I really need a higher resolution I just connect to an external monitor. 

Thinkpad T500-2081 CTO | T9400 2.53GHz | 8 GB RAM | ATI HD3650 + Intel GM45 | 15.4" LED WXGA+ | Windows 8 | ATI Catalyst 13.1 (non-switchable)
Thinkpad 390x | PII 333 | 256mb ram | NeoMagic 256AV | SVGA LCD | OS/2 v4.52