Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Paper Tape
kp216
Posts: 3
Registered: ‎11-16-2009
Location: Canada
0

T400 upgrade to Win7

Hi,

 

      I used customize way to upgrade my T400 vista to windows 7. Can I back up my new windows 7 file to disk lenovo(Q) and overwrite old vista file? How to do it?

 

I have read the overview about disk SERVICEV003(S), it is holds critical start up (booting) information, and cannot be deleted, I am wondering if this still the case under Windows 7?

 

Thanks

 

Community Moderator
zoltanthegypsy
Posts: 3,603
Registered: ‎01-13-2008
Location: Bainbridge Island, WA, USA
0

Re: T400 upgrade to Win7

So your S and Q partitions survived the Win 7 custom install?  I did a clean retail install to Win 7 Pro 64 and let it wipe out all the partitions.  Win created its little boot partition and C on the rest of the drive.

 

In the past, ThinkPads would boot without the service partition - but of course you couldn't boot to rescue and recovery.   I didn't try deleting S on my T400.

 

I can tell you that if you blow them away (or not I guess) during a clean install you can install the latest Rescue and Recovery app into Win 7 and burn a backup CD/DVD set with it.  I did that and even tested recovery onto a blank drive.  It worked fine.

 

I was also able to boot to R&R with the "Think" button.  Not sure how that magic happened since there was definitely NOT a recovery/service partition on the drive.

 

That's my favorite approach anyway.  Keep my "factory" image on optical media and don't waste the space on the hard drive.

 

Z.


The large print: please read the Community Participation Rules before posting. Include as much information as possible: model, machine type, operating system, and a descriptive subject line. Do not include personal information: serial number, telephone number, email address, etc.

 

The fine print: I do not work for, nor do I speak for Lenovo. Unsolicited private messages will be ignored. ... GeezBlog

English English Community   Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español   ru.gif Русскоязычное Сообщество

Token Ring
cassio
Posts: 199
Registered: ‎12-04-2007
Location: Hong Kong
0

Re: T400 upgrade to Win7

if you installed r&r and the predesktop environment (or whatever the hell its called) then you'd get that

----------------------------
T400s - 2815RW1 + Win7 Ultimate :smileyvery-happy:
Don't pm me for help! That's what the forum is for. Also, Google's nicer than me. Ask him.
Community Moderator
zoltanthegypsy
Posts: 3,603
Registered: ‎01-13-2008
Location: Bainbridge Island, WA, USA
0

Re: T400 upgrade to Win7

I guess, but when I was a boy, the "predesktop environment" went into a separate partition or a host-protected-area on the drive.  (That wasn't a partition but was an area only the gods could see or write to so it might as well have been).

 

I just installed R&R and it all worked.  Clearly the predesktop/bootable R&R is somewhere, but where?

 

Just curious,

Z.


The large print: please read the Community Participation Rules before posting. Include as much information as possible: model, machine type, operating system, and a descriptive subject line. Do not include personal information: serial number, telephone number, email address, etc.

 

The fine print: I do not work for, nor do I speak for Lenovo. Unsolicited private messages will be ignored. ... GeezBlog

English English Community   Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español   ru.gif Русскоязычное Сообщество

Token Ring
cassio
Posts: 199
Registered: ‎12-04-2007
Location: Hong Kong
0

Re: T400 upgrade to Win7

that is when i was a boy too :smileytongue:

 

but maybe they work differently now. just guessing.

 

i haven't installed r&r since i installed win7, so i don't know either :smileytongue:

----------------------------
T400s - 2815RW1 + Win7 Ultimate :smileyvery-happy:
Don't pm me for help! That's what the forum is for. Also, Google's nicer than me. Ask him.
Paper Tape
kp216
Posts: 3
Registered: ‎11-16-2009
Location: Canada
0

Re: T400 upgrade to Win7

I still have two more questions.

 

how to access predesktop envirnoment, or I have to install some software to get it.

 

How to delete partition Q, and S.

 

Thanks

Punch Card
hatbrox
Posts: 63
Registered: ‎08-11-2009
Location: UK
0

Re: T400 upgrade to Win7

don't know what predesktop is.

to delete partition, go to http://www.ultimatebootcd.com/

download their ISO file, burn it and boot your computer with the CD.

There are multiple utilities that will let you delete your partiitions.

Paper Tape
kp216
Posts: 3
Registered: ‎11-16-2009
Location: Canada
0

Re: T400 upgrade to Win7

Does anyone know to access pre-desktop environment ?

Punch Card
hatbrox
Posts: 63
Registered: ‎08-11-2009
Location: UK
0

Re: T400 upgrade to Win7

[ Edited ]

can you give a definition of "pre-desktop"?