Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Blue Screen Again
linker
Posts: 4
Registered: ‎12-27-2011
Location: Slovakia
0

T520 no post, continuously rebooting

Hello

After Thinkpad logo disappear, I can see "Configuration changed - Restart the system" message followed by 1 beep. The system will reboot after second and same scenario is coming again.

 

What I tried:

1. F1 - the message Entering setup is under Thinkpad logo, but ends up with same error

2. ThinkVantage button - Launching ... message showed up, same error after

3. remove cmos batter for 8 hours - no change

 

Any ideas what happened and how to solve it?

 

Community Moderator
richk
Posts: 2,531
Registered: ‎01-01-2010
Location: San Francisco
0

Re: T520 no post, continuously rebooting

Is there a warranty? If so, now is the time to use it. My guess is that the Intel AMT stuff is sick. If you cannot get into the BIOS, you cannot turn it off. All I can suggest is pull the HDD and optical drive out and try to get into the BIOS.
Blue Screen Again
linker
Posts: 4
Registered: ‎12-27-2011
Location: Slovakia
0

Re: T520 no post, continuously rebooting

Thank you for your quick answer. I never turned on Intel AMT related features. Yes, there is a warranty as a last chance. I will try without HDD/optical drives and I'll let you know.
Blue Screen Again
linker
Posts: 4
Registered: ‎12-27-2011
Location: Slovakia
0

Re: T520 no post, continuously rebooting

Without HDD/optical drives is not working, too. I can't access bios/uefi setup.
Serial Port
agonggo
Posts: 26
Registered: ‎02-27-2008
Location: Cebu, Phililppines
0

Re: T520 no post, continuously rebooting

I had this problem before.  Your notebook is stuck in restore mode.  REMOVE THE BATTERY AND POWER and reboot.  8)

Blue Screen Again
linker
Posts: 4
Registered: ‎12-27-2011
Location: Slovakia
0

Re: T520 no post, continuously rebooting

That was first what I tried - batery remove, unplug power cord and reboot and it's still in reboot loop.

jke
Paper Tape
jke
Posts: 3
Registered: ‎12-28-2011
Location: USA
0

Re: T520 no post, continuously rebooting

I have exactly the same problem with ThinkPad EDGE e220s.

I have opened the thing to remove the BIOS battery and the (integrated) laptop batery but still nothing.

 

Lenovo support told me that because the BIOS in on EEPROM it will not get erased by draining power :smileysad:

 

There is no "clear BIOS" jumper on the motherboard and I am unable to do anything. Even that pressing F1 displays that "Entering setup" text in the lower left corner, the error shows up right after that and the laptop reboots.

 

Before I opened the laptop it was only showing:

"Configation changed - Restart the system"

 

now (after unplugging both batteries) there is additional line:

"Real time clock error - Check date and time settings"

 

It seems bricked to me :smileysad: after one month of using... and it seems this was caused by a buggy BIOS but ofcourse my warranty is gone as I have opened the thing now...

Paper Tape
Bextor
Posts: 5
Registered: ‎03-16-2011
Location: AT - Austria
0

Re: T520 no post, continuously rebooting

same problem on my W520: Configuration changed - restart system

Paper Tape
Vladmir
Posts: 3
Registered: ‎01-23-2013
Location: Luanda
0

Re: T520 no post, continuously rebooting

I Have the same problem on my Lenovo Thinkpad T520

Paper Tape
Bextor
Posts: 5
Registered: ‎03-16-2011
Location: AT - Austria
0

Re: T520 no post, continuously rebooting

I have now a new mainboard :smileysad: uefi sucks