Support in other languages: 
Reply
Blue Screen Again
husky
Posts: 1
Registered: ‎07-28-2010
Location: UK
0

igfxext Module has stopped working

ThinkPad T410s, Windows 7 Pro 64 bit

 

I get a popup with the Subject text whenever the power is connected or disconnected:

 

Viewing problem details shows:

 

Problem signature:

Problem Event Name: BEX64

Application Name: igfxext.exe

Application Version: 8.15.10.2025

Application Timestamp: 4b2bd02d

Fault Module Name: igfxext.exe

Fault Module Version: 8.15.10.2025
Fault Module Timestamp: 4b2bd02d

Exception Offset: 00000000000190f8

Exception Code: c0000417

Exception Data: 0000000000000000

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.48

Locale ID: 2057

Additional Information 1: 9cac

Additional Information 2: 9cac8010b5f9f460c7c2ca65c97c602f

Additional Information 3: 13fb

Additional Information 4: 13fb43d6efcfd46c1f614f24307ffb4a

 

Read our privacy statement online: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409 If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline: C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

 

Suggestions?

Guru
sys3175
Posts: 367
Registered: ‎02-12-2009
Location: Austin, TX
0

Re: igfxext Module has stopped working

That file is part of the Intel graphics driver.  If you aren't using the most recent one which Lenovo released I would try installing it.  You may also have to experiment with different releases to find one which works well.  These drivers seem to be a little bit of a mixed bag with no one working perfectly on every system.  The driver is also more likely to fail when the system has unmatched memory installed (like mine with 3gb).  My option was actually just to set the system to run on the ATI drivers all the time and use the latest drivers from ATI. 

Thinkpad T500-2081 CTO | T9400 2.53GHz | 8 GB RAM | ATI HD3650 + Intel GM45 | 15.4" LED WXGA+ | Windows 8 | ATI Catalyst 13.1 (non-switchable)
Thinkpad 390x | PII 333 | 256mb ram | NeoMagic 256AV | SVGA LCD | OS/2 v4.52
What's DOS?
msburg
Posts: 2
Registered: ‎01-03-2012
Location: US
0

Re: igfxext Module has stopped working

I have ThinkPad W520 w/ NVIDIA Quadro 2000M Optimus, and Intel HD Graphics Family. Last week, I went to "www.lenovo.com" website and download the latest drivers under "support --> ThinkPad Products --> New Released Drivers". I downloaded:

ThinkPad Power Mangement Driver (8jku02ww) ver. 1.64
Power Manager (8mu414ww) ver. 3.64

for my Win7-64 Pro. Before installing, I created "system restore point", and I first installed the ThinkPad Power Management Driver, reboot the W520, everything seems working fine.

I then create another system restore point, and I installed the "POWER MANAGER", reboot the W520 and I got error "igfxext module stop responding....".

I went back to the system restore and restore my W520 back before installing the "POWER MANGER", and the W520 works fine......

Lenovo has a lot of problems with the drivers....!!!!!! However, Lenovo is good laptop. Hope the info. help!
Token Ring
worldbuilder
Posts: 79
Registered: ‎05-12-2008
Location: United States
0

Re: igfxext Module has stopped working

Hi there,

 

I am getting this same exact error.  What could be causing it?  I have all the latest drivers from "Software Update".  Also, you mentioned that you "actually just to set the system to run on the ATI drivers all the time and use the latest drivers from ATI."

 

How do you run on only the ATI drivers?  I must admit, I cannot for the life of me figure out WHY there are both ATI and Intel drivers here.  I thought the ATI drivers would be the only one used, but sure enough, when I uninstalled the Intel drivers, the video failed completely...  I don't understand at all...

 

Chris

What's DOS?
SlidVendetta
Posts: 2
Registered: ‎10-18-2012
Location: Washington State
0

Re: igfxext Module has stopped working

I have a W520.  I had the same errors whenever I reboot or change status like unplugging and plugging back in.  It was the DisplayLink drivers that had been updated.  I use a ThinkVision LT1421 Travel Monitor and I had to revert to version 6.2 from April.  All is working well now.  Lenovo uses the same technology for the port replicators as well.  Hope this helps somebody.

Punch Card
Kuturgan
Posts: 30
Registered: ‎12-14-2011
Location: France
0

Re: igfxext Module has stopped working

I get the same popup message whenevermy T410s decides to show it.

It shows especially when I start to playback the video.

It is very ennoying indeed.

 

___________________________________________________________
My TP : T410s i5, SSD, RAM 6Gb, Intel HD, Centrino N6300, Win 7 Ultimate 64