Support in other languages: 
Reply
Blue Screen Again
cantek
Posts: 2
Registered: ‎06-22-2010
Location: canada
0

Re: ThinkPad T60 Memory Remap (Windows 7 Professional 64 bit show 4gb but only 3gb usable)

[ Edited ]
 
Blue Screen Again
cantek
Posts: 2
Registered: ‎06-22-2010
Location: canada
0

Re: ThinkPad T60 Memory Remap (Windows 7 Professional 64 bit show 4gb but only 3gb usable)

[ Edited ]

well you can't unring a bell and you apparently can't un reply here so i will make my corrections here

 

in my last post reply i said

"

heres how it works without going into too many details you have a machine that has hyperthreading capabilities IE: 2 processors in one. and you want the bus speed to function at it's highest possible speed so you install 2 matched memory modules of the same make grade speed and size. this enables the computer to take advantage of most or all of that hardware even if the operating system cant there is one less bottleneck in processing the i/o requests made on the hardware.

 

in a nutshell 4gb is still better in a matched pair than a 1gb and a 2gb module installed which can impair the operation of the os. 

i hope this helps"

 

 

some clarifications need to be addressed but otherwise i strand by my post

 

1.)   the laptop is a core 2 similar but better than HT technology again operationg better with 2 seperate duplicate memory modules.

 

2 according to IBM now Lenovo this laptop has a chipset that doesn't allow the full use of 4GB of ram.   3 being the max an operating system can use 64 bit or not .. but i would still use 2. 'matched pair' memory modules of 2gb ea. to get the best performance.

 

here's what the manual says about memory: 256MB, 512MB, 1GB, or 2GB and supports up to 4GB maximum memory
Note: Only 64-bit operating systems support more than 3GB of system memory (RAM). Intel Chipsets 945GM and 945PM do not support more than 3GB system memory (RAM), even when a 64-bit operating system is installed.

 ________________________

 

 

 

Michael B PC MAC consultant

647 330-TECH

for all your Toronto area computer  needs

What's DOS?
boenkertje
Posts: 3
Registered: ‎02-03-2011
Location: belgium
0

Re: ThinkPad T60 Memory Remap (Windows 7 Professional 64 bit show 4gb but only 3gb usable)

Here guys.

 

bios update for 4GB ram.

 

stop wining

What's DOS?
boenkertje
Posts: 3
Registered: ‎02-03-2011
Location: belgium
0

Re: ThinkPad T60 Memory Remap (Windows 7 Professional 64 bit show 4gb but only 3gb usable)

What's DOS?
boenkertje
Posts: 3
Registered: ‎02-03-2011
Location: belgium
0

Re: ThinkPad T60 Memory Remap (Windows 7 Professional 64 bit show 4gb but only 3gb usable)

bios update for 4GB ram

 

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-70658

 

what was that? Only to 3GB??? :smileyvery-happy:

Maliha
Posts: 3,224
Registered: ‎07-31-2008
Location: Pakistan
0

Re: ThinkPad T60 Memory Remap (Windows 7 Professional 64 bit show 4gb but only 3gb usable)

 


boenkertje wrote:

bios update for 4GB ram

 

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-70658

 

what was that? Only to 3GB??? :smileyvery-happy:


I don't think that applies here, basically they are saying that they fixed an issue where systems didn't work when 4GB RAM was installed, besides that's not even a BIOS update, it's BIOS deployment/Capture/Playback Utility. 

 

------------------------------------------------------------

Maliha (I don't work for lenovo)
ThinkPads:- T400[Win 7], T60[Win 7], IBM 240[Win XP]

IdeaPad: U350

Apple:- Macbook Air [Snow Leopard]
Did someone help you today? Compliment them with a
Kudos!
Was your question answered today? Mark it as an Accepted Solution
de.gif  Lenovo Deutsche Community   es.gif  Lenovo Comunidad en Español 
Visit my YouTube Channel