Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Punch Card
Gregi
Posts: 27
Registered: ‎11-22-2011
Location: Poland
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000


JameZ wrote:
@Gregi,

Do you set it to dedicated GPU only in BIOS? Appreciate if you can explain how do I set it to dedicated GPU only as I do not have the newer generation of EDGE systems.

//JameZ

No, not only in BIOS, I do it by this option in Catalyst Drivers, manual setting to dedicated graphics. Because if I leave this choice to drivers (by app demand on graphics) it doesn't work well.

Regards

Retired Employee
JameZ
Posts: 3,110
Registered: ‎07-11-2010
Location: Malaysia
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000

Alright thanks~! Will let engineering know

Check out the Community Knowledge Base for hints and tips.


Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!

If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!




W520 | 4176-38U | i7 - 2720QM | Quardo 1000M | 8GB RAM | 60GB OCZ Agility 3

Punch Card
BJK1903
Posts: 18
Registered: ‎09-17-2011
Location: Melbourne, Australia
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000

When are we going to have a solution to this problem?

 

Brightness can be adjusted through the Windows power manager, but not by the function keys..

Retired Employee
JameZ
Posts: 3,110
Registered: ‎07-11-2010
Location: Malaysia
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000

Problem replicated. Escalated to development.

Check out the Community Knowledge Base for hints and tips.


Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!

If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!




W520 | 4176-38U | i7 - 2720QM | Quardo 1000M | 8GB RAM | 60GB OCZ Agility 3

Punch Card
Anno
Posts: 53
Registered: ‎09-01-2011
Location: Australia
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000

Anything happening?

Retired Employee
JameZ
Posts: 3,110
Registered: ‎07-11-2010
Location: Malaysia
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000

@Anno,

No updates from the team but the case is in "Working" status.

//JameZ

Check out the Community Knowledge Base for hints and tips.


Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!

If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!




W520 | 4176-38U | i7 - 2720QM | Quardo 1000M | 8GB RAM | 60GB OCZ Agility 3

Punch Card
Gregi
Posts: 27
Registered: ‎11-22-2011
Location: Poland
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000

@JameZ:  This issue ->Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

 

is much more important than this one.

What's DOS?
Spectacor
Posts: 2
Registered: ‎01-02-2012
Location: Ukraine
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000

Hi,

 

Just solved this topic on my e420.

When you install video driver, it automatically installs Intel video management software. It will start to control screenbrightness instead of Windows tools. If you want your hotkeys started to work you need to install only Video adapter driverbut no software.

Punch Card
BJK1903
Posts: 18
Registered: ‎09-17-2011
Location: Melbourne, Australia
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000

What driver did you install Spectator? Have you got a link?

 

 

Ctrl-Alt-Del
Ozzie
Posts: 5
Registered: ‎05-24-2011
Location: USA
0

Re: E420s / E420 / E520 - Unable to change brightness after upgrading video driver to 8.840.7.3000

Problem I'm having is that I can still control the brightness via the F7 and F8 buttons, but I no longer get the display interface on the screen.

 

Annoying because it's harder to quickly set it at a specific number.

 

(Happening with volume too.)