Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Punch Card
Benik3
Posts: 50
Registered: ‎10-22-2011
Location: Czech Republic
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

[ Edited ]

What is the connection with fan?

Maybe this topic will be better for you: http://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-Edge/E420s-switchable-graphics-with-opengl/td-p/522927/highligh...

Punch Card
Benik3
Posts: 50
Registered: ‎10-22-2011
Location: Czech Republic
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

New bios here (1.22). I tried him, it looks that it work, but now the fignerprint doesn´t wok!

**** it!

Retired Employee
JameZ
Posts: 3,110
Registered: ‎07-11-2010
Location: Malaysia
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

@Benik3,

Try uninstalling the fingerprint reader driver, reboot the laptop then install the driver again and see if it helps.

//JameZ

Check out the Community Knowledge Base for hints and tips.


Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!

If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!




W520 | 4176-38U | i7 - 2720QM | Quardo 1000M | 8GB RAM | 60GB OCZ Agility 3

Punch Card
Gregi
Posts: 27
Registered: ‎11-22-2011
Location: Poland
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

I would like to pay attention to this issue !

My E420 sometimes gets quite hot and fan doesn't work. I have to manually switch graphics (doesn't matter from which to which)  to make ventilation system work! When I launch a game, fan starts working, but in desktop, when something make system hotter, fan stays off. Rebooting system also helps, but I use hibernation & sleep modes for most often. BIOS upgrade needed, please get to work on this problem.

Punch Card
Benik3
Posts: 50
Registered: ‎10-22-2011
Location: Czech Republic
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

I tried install back v1.20 and still have the problem with fan. It looks, that it isn´t problem with bios, but with drivers :smileysad:
Retired Employee
JameZ
Posts: 3,110
Registered: ‎07-11-2010
Location: Malaysia
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

@Gregi and Benik3,

Ensure you have Lenovo Power Manager and Power Management driver installed.

//JameZ

Check out the Community Knowledge Base for hints and tips.


Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!

If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!




W520 | 4176-38U | i7 - 2720QM | Quardo 1000M | 8GB RAM | 60GB OCZ Agility 3

Punch Card
Gregi
Posts: 27
Registered: ‎11-22-2011
Location: Poland
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

[ Edited ]

JameZ wrote:
@Gregi and Benik3,

Ensure you have Lenovo Power Manager and Power Management driver installed.

//JameZ

Of course I have, always.

ThinkPad Power Management Driver (1.64.00.00) installed

ThinkPad Power Manager (3.64) installed

 

They are latest.

Punch Card
Benik3
Posts: 50
Registered: ‎10-22-2011
Location: Czech Republic
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

Me too.

bss
Paper Tape
bss
Posts: 7
Registered: ‎12-28-2011
Location: Slovenia
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

I have the same problem with the fan. I have notieced if i switch off the discrete graphics, fan speed will stay as it was in the moent i switched the ATI graphics card off. So if the cpu had some load and the fan speed went up and I switched the discrete draphics off, the fan speed would stay the same - running on high rpm. 

 

On linux I've also noticed that some kind of system temperature is not changing if the discrete graphics if off, thus fan speed not changing - as the system don't notice the change in the temperature.

 

I still have 1.19 bios version. Do you suggest I update to the newest? Does anyone know if it resolves this issue?

 

Regards!

Punch Card
Benik3
Posts: 50
Registered: ‎10-22-2011
Location: Czech Republic
0

Re: E520 Fan sometimes not working after switchable-graphic- issue-BIOS-Update

The bios update don´t solve it. I tried v1.20 and 1.22 and it was still the same :smileysad: