Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Blue Screen Again
gathan
Posts: 4
Registered: ‎08-13-2010
Location: Athens
0
Accepted Solution

Rescue and recovery 4.21 backup stays at 0%

Hi all,

 

I try to find a solution but nothing proposed on other threads worked for me up until know.

 

Product: ThinkCentre M55e

Rescue and recovery 4.21 with latest patches

Operating system: Windows XP Pro - SP3

 

From the rr.log I see the following:

 

Sun Aug 15 12:07:58 2010 RescueRecovery: Loc=8 NoPrimary=0

Sun Aug 15 12:07:58 2010 RescueRecovery: WriteFile: Error 233

Sun Aug 15 12:07:59 2010 RescueRecovery: getProxyPipeName-Empty buffer returned from WTSQuerySessionInformation1.

Sun Aug 15 12:07:59 2010 RescueRecovery: No user found to run command 'C:\Program Files\Common Files\Lenovo\msgbox.exe', waiting...

 

 

Then it stays at 0% and the only way to close the application is to stop it from Task Manager. Then and I have to uninstall and reinstall r&r in order to make the application operational again.

 

Any suggestion would be much appreciated.

 

Thank you.

Lenovo Staff
Herik
Posts: 1,591
Registered: ‎07-17-2009
Location: Slovakia
0

Re: Rescue and recovery 4.21 backup stays at 0%

Hi,

based on the short message, that you poste, it looked more like if the application was waiting for your interraction.

In case you see this scenario again, then try to press ALT+TAB if you will not see any small message, that behind the foreground windows.
NOTE: that the RnR messages don't need to be seen also in the Task bar, so please try it with ALT TAB if it changes anything.

 

There is the meggage in the log "Waiting..." which in 99% means waiting for user interraction.

 

Cheers

Blue Screen Again
gathan
Posts: 4
Registered: ‎08-13-2010
Location: Athens
0

Re: Rescue and recovery 4.21 backup stays at 0%

Thank you very much for your suggestion.

 

I tried your proposal but it does not make any difference. There is no way for me to provide any input, there isn´t any window provided. Please let me know if there is any other possible solution that I could try.

 

Thank you

 

 

Lenovo Staff
Herik
Posts: 1,591
Registered: ‎07-17-2009
Location: Slovakia
0

Re: Rescue and recovery 4.21 backup stays at 0%

Hi,

in this case please check the Windows event log, if you don't see any note in there.
Also it would be good, if you download the "DebugView" application from following link:

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896647.aspx

 

This smalle tool is tracking any activity on your system and might point you to the reason, why it's stopped.

However, this tool is capturing really everything, so the output will be huge :smileysad:

 

Let me know any update, that you have on this .

 

Cheers

Blue Screen Again
gathan
Posts: 4
Registered: ‎08-13-2010
Location: Athens
0

Re: Rescue and recovery 4.21 backup stays at 0%

Hi and thank you again for your information.

 

No relevant information in the OS event viewer so I tried the Debugviewer application.

 I started Debugviewer just before lunching R&R, and I got the following

 

00000000 12:01:58 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000001 12:01:58 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A3615D0 to volume      8A3582B0 "\Device\Harddisk0\DR0" 
00000002 12:01:58 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000003 12:02:01 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000004 12:02:01 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A3D4C98 to volume      8A10B418 "\Device\Harddisk0\DR0" 
00000005 12:02:01 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000006 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000007 12:02:02 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A303308 to volume      8A25B950 "\Device\Harddisk0\DR0" 
00000008 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000009 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000010 12:02:02 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A1008C0 to volume      8A2EFAE0 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000011 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000012 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000013 12:02:02 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A0D8890 to volume      8A0ACC70 "\Device\Harddisk0\DR0" 
00000014 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000015 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000016 12:02:02 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A1BE320 to volume      8A1BE1E8 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000017 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000018 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000019 12:02:02 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A0E5EF8 to volume      8A0E5DC0 "\Device\Harddisk0\DR0" 
00000020 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000021 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000022 12:02:02 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A101978 to volume      8A0F4890 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000023 12:02:02 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000024 12:02:17 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000025 12:02:17 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A131320 to volume      8A0A3C70 "\Device\Harddisk0\DR0" 
00000026 12:02:17 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000027 12:02:17 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
.........

the same info repeating

........

00000060 12:03:24 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000061 12:03:24 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A0A95B0 to volume      8A0A9478 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000062 12:03:24 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000063 12:03:24 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000064 12:03:24 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A0D9AF0 to volume      8A0D99B8 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000065 12:03:24 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000066 12:03:24 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000067 12:03:24 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A0E5A28 to volume      89CEB9C0 "\Device\Harddisk0\DR0" 
00000068 12:03:24 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000069 12:03:24 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000070 12:03:24 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 89CEB310 to volume      8A10C888 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000071 12:03:24 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000072 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000073 12:03:25 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A0AFEF8 to volume      8A0AFDC0 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000074 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000075 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000076 12:03:25 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8AA4BEF8 to volume      8A361DE0 "\Device\Harddisk0\DR0" 
00000077 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000078 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000079 12:03:25 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A4A9AF0 to volume      89CE16F8 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000080 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000081 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000082 12:03:25 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 89CF5890 to volume      8A0EEAF0 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000083 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000084 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000085 12:03:25 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 89CCDEF8 to volume      8A0B0D50 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000086 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000087 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000088 12:03:25 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A1BF1F0 to volume      89CDA888 "\Device\Harddisk0\DR0" 
00000089 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk0\DR0", status=00000000 
00000090 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume success for          8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
00000091 12:03:25 πμ SFilter!SfAttachToMountedDevice:             Attaching 8A0AF8A0 to volume      89CDD418 "\Device\Harddisk1\DR3" 
00000092 12:03:25 πμ SFilter!SfFsControlMountVolume:              Mount volume - attached successfully to      8A9E9848 "\Device\Harddisk1\DR3", status=00000000 
 

Until number 92 I see some information relevant to R&R, then I lunch the backup but do not receive any  other information in the Debugviewer log. After number 92 is only information about symantec live update.

 

I got below the same message in the rr.log

 

Sun Aug 22 00:03:24 2010 RescueRecovery: Loc=8 NoPrimary=8
Sun Aug 22 00:03:25 2010 RescueRecovery: getProxyPipeName-Empty buffer returned from WTSQuerySessionInformation1.
Sun Aug 22 00:03:25 2010 RescueRecovery: No user found to run command 'C:\Program Files\Common Files\Lenovo\msgbox.exe', waiting...

 

I do not get any help from the information above. Please have a look and let me know if this gives you any ideas what might be wrong in my RnR application. I have tried uninstalling and reinstalling RnR several times but no luck.

 

Thanks,

 

gathan

Lenovo Staff
Herik
Posts: 1,591
Registered: ‎07-17-2009
Location: Slovakia
0

Re: Rescue and recovery 4.21 backup stays at 0%

Hi,

ok, now I see what is the problem.

Here is some explanation:

The RnR application tried to bring up some message, BUT this application is blocked from the correct functionality. To be correct, RnR tries to show you some message, byt it cannot do it.

So much for the issue description.
According to this log try to totally dissable the Firewall and also the Antivirus application, as these  migth bloct RnR from working correctly.

Hmmm, as far as I know Symantec, this is more a bug, then a antivir, so in case you have the original installation files for Symantec, then uninstall this antivir, reboot the machine and try to start RnR again.

 

Let me know, if this would be possible to test.

 

Cheers

Blue Screen Again
gathan
Posts: 4
Registered: ‎08-13-2010
Location: Athens
0

Re: Rescue and recovery 4.21 backup stays at 0%

Hi,

 

I disabled the OS firewall and I also removed Symantec Endpoint Protection. RnR backup finished without any problems. Then I reinstalled SEP since this PC is part of a corporate network and backup was still working correctly. Probably the previous installation of SEP was damaged, but now problem is solved.

 

Thank you very much for the excellent support.

 

Gathan

What's DOS?
Zachaug
Posts: 2
Registered: ‎10-15-2010
0

Re: Rescue and recovery 4.21 backup stays at 0%

Hi,

I have a lenovo 3000N100 machine... I tried the rescue and recovery option.... Its stuck at 0%... I tried alt-tab nothing is waiting for my action.

 

I tried clicking on the menu options in the left side. Nothing is responding....

 

Its been at 0% for a very long time now...

 

Please help