Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Ctrl-Alt-Del
smiler
Posts: 10
Registered: ‎06-09-2008
Location: UK
0

T60 System Update stopped working SU 3.14

I updated to System Update 3.14 and now system update is broken. 
 
T60 1951-A47 WinXP SP2 BIOS: 2.21 Embedded controller 1.07
 
When System Update starts, I get the splash screen then I get the message:
A problem occurred while loading the SystemUpdate configuraton settings. Please wait while system Update restarts.
 
If I click ok or close the message window, the same message pops up again...now in a forever loop!!, main screen never appears.  The only way to stop the messages is to kill process: Tsvukernel.exe using TaskManager.
 
I have reinstalled it twice with reboots as requested.
 
I set MTM was blank in \HKLM\SOFTWARE\Lenovo\System Update\Prefeces\UCSettings\RunTime.
I set it to 1951A47 but after I run system Update, MTM is set back to blank.
 
Here are the tsvu message log contents
 
============================
 
[ThinkVantage System Update build: 2008-5-15 3.14.0008] 09/06/2008 10:01:21
Warning 2008-06-09 , 10:01:21
 at Tvsu.Gur.Wow64.DisableRedirection()
 Message: Disable Wow64Redirection failed!
 Exception:
  Message: Initialization failure
  Type: System.Management.ManagementException
     at System.Management.ManagementScope.Initialize()
   at System.Management.ManagementObjectSearcher.Initialize()
   at System.Management.ManagementObjectSearcher.Get()
   at Tvt.Util.Wow6432.detect3264()
   at Tvsu.Gur.Wow64.get_Is64bitOS()
   at Tvsu.Gur.Wow64.DisableRedirection()
 
>>>>>>>>>>>>> the above is repeated many times several hundred identical entries removed.
 
Warning 2008-06-09 , 10:01:24
 at Tvsu.Gur.Wow64.EnableRedirection()
 Message: Disable Wow64Redirection failed!
 Exception:
  Message: Initialization failure
  Type: System.Management.ManagementException
     at System.Management.ManagementScope.Initialize()
   at System.Management.ManagementObjectSearcher.Initialize()
   at System.Management.ManagementObjectSearcher.Get()
   at Tvt.Util.Wow6432.detect3264()
   at Tvsu.Gur.Wow64.get_Is64bitOS()
   at Tvsu.Gur.Wow64.EnableRedirection()
Info 2008-06-09 , 10:01:24
 at Tvsu.Gui.GUIManager.StartGUI()
 Message: Environment Manager will restart the application.
Severe 2008-06-09 , 10:01:25
 at Tvsu.Gui.FlowScreens.Messages.SetButtons(Int32 formwidth)
 Message: No Nls object was found, using hardcoded 'OK'
 Exception:
  Message: Object reference not set to an instance of an object.
  Type: System.NullReferenceException
     at Tvsu.Gui.FlowScreens.Messages.SetButtons(Int32 formwidth)
Info 2008-06-09 , 10:01:25
 at Tvsu.Gui.FlowScreens.Messages.ShowStaticMessage(String message, String title, String mastheadtext, MessageType t, Boolean check)
 Message: Showing ERROR Message: < A problem occurred while loading the System Update configuration settings. Please wait while System Update restarts. >

Anbody any ideas ???
 
T60 T7200 3GB Mem atheros 200GB HD 1400x1050 LCD
 
Cheers
What's DOS?
Glick66
Posts: 1
Registered: ‎07-18-2008
Location: France
0

Re: T60 System Update stopped working SU 3.14

I have got exactly the same problem.

After updating System update with the last version, impossible to run the program. Very frustrating.

Can any body help ?

What's DOS?
gazzaflash
Posts: 2
Registered: ‎08-02-2008
Location: New York
0

Re: T60 System Update stopped working SU 3.14

This is likely a WMI repository problem.

 

To confirm download a program called WMIDiag from Microsoft, run it and check the output. If you see lots of errors,

the WMI repository is corrupted (this will later lead to windows update failures with error number 8004100A as well as I found out :smileyhappy:)

 

If this is your problem, to fix:

 

1) stop the Windows Management Console by running services.msc.

 2) Delete the contents of directory %systemroot%/windows32/wbem/repository (you can back it up if you want). Keep the empty directory!

3) Reboot. After reboot, the contents of the folder should be regenerated and SystemUpdate should work!

 

Hope this helps. I **finally** figured this out tonight when trying to get SP1 installed...

 

regards,

Gareth

What's DOS?
gazzaflash
Posts: 2
Registered: ‎08-02-2008
Location: New York
0

Re: T60 System Update stopped working SU 3.14

This also fixes any problem Vista may be having recognizing that you have a valid anti-virus/firewall running.

 

regards,

Gareth

Ctrl-Alt-Del
smiler
Posts: 10
Registered: ‎06-09-2008
Location: UK
0

Re: T60 System Update stopped working SU 3.14

Hi, many many thx...my T60 is now fixed, this has tided up some other issues as well by applying the above fix.

 

I had to re-install System Update to get it to work properly, bit no more crazy error I first had.

 

Also fixed access point and location switching pb I had using Access Connection problems, I also  re-installed it.

 

Cheers Smiler 

Serial Port
france
Posts: 78
Registered: ‎01-10-2009
Location: Germany
0

Re: T60 System Update stopped working SU 3.14

This worked for me too, on a ThinkPad T30 running Windows XP Professional SP3.

 

I had to make slight changes to the instructions.

  1. Stop the Windows Management Console Windows Management Instrumentation service by running services.msc.

  2. Delete the contents of directory %systemroot%/windows32system32/wbem/repository (you can back it up if you want).  Keep the empty directory!

  3. Reboot.  After reboot, the contents of the folder should be regenerated and SystemUpdate should work!

     
Paper Tape
jma1
Posts: 1
Registered: ‎03-12-2009
Location: Chicago. IL
0

Re: T60 System Update stopped working SU 3.14

[ Edited ]

Hi gareth:

 

I am having these same problems, and run Vista home premium on a T61.  I have updated my bios and all my drivers and still, I get the same error message when I run update, and further, can neither get access connections nor rescue and recovery to launch.

 

I cannot find the directory that you reference in your post.

 

Instead, when I run services.msc, I get a services box with all my processes and applications, but no directories that I can "clean out."

 

Can you help me?

 

Thanks; I am so frustrated!

 

jma1

Message Edited by jma1 on 03-12-2009 08:44 PM
Message Edited by jma1 on 03-12-2009 08:44 PM
What's DOS?
bayer
Posts: 1
Registered: ‎08-04-2012
Location: LA
0

Re: T60 System Update stopped working SU 3.14

Thanks! Deleting the wbem directory after stopping the WIM service worked like a charm on a T400 as well.