Support in other languages: 
Reply
Ctrl-Alt-Del
elvinslavik
Posts: 5
Registered: ‎05-23-2012
Location: Australia
0
Accepted Solution

TVSU 4.03.0012 no longer works for 4713CTO

Hi

 

The recent update of TVSU to 4.03.0012 appears to have broken support for my 4173CTO.

 

The relevant message from the TVSU log file shows that a 4173CTO is no longer considered a Lenovo system! :smileysad:

 

Info 2012-05-23 , 11:49:07  at Tvsu.Engine.Process.HelloProcess.Start()  Message: Data to be set in the Environment Manager to use with Quest: QOS (Quest OS): Windows 7 QOSLang (Quest language): EN MTM: 4173CTO

...

....

 

Severe 2012-05-23 , 11:49:07  at Tvsu.Engine.Task.Task.StartExecution()  Message: An error occurred while the task: ApplicableUpdatesTask executed the process: HelpCenterQuestProcessthe message from exception isQuest is denied for non-Lenovo systems.  Exception:   Message: Quest is denied for non-Lenovo systems.   Type: Tvsu.Engine.Process.HelpCenterServiceDisableException      at Tvsu.Engine.Task.Task.Start()    at Tvsu.Engine.Task.Task.StartExecution()

 

Lenovo Staff
someotherguy
Posts: 2,449
Registered: ‎10-29-2009
Location: NC
0

Re: TVSU 4.03.0012 no longer works for 4713CTO

elvinslavik,

 

I haven't heard of this issue before, and TVSU is working on my 4173.

I recommend uninstalling it, rebooting, and then installing again.

http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?LegacyDocID=MIGR-73695

Ctrl-Alt-Del
elvinslavik
Posts: 5
Registered: ‎05-23-2012
Location: Australia
0

Re: TVSU 4.03.0012 no longer works for 4713CTO

Hi

 

Thanks - but unfortunatley after doing an uninstall, reboot and re-install exactly the same happens.

 

The error in the log appears to indicate that the model number is no longer recognized as a valid model.

 

Could it be the CTO suffix after 4173?

 

- Note that prior to the update 4.03.0012 of TVSU it worked fine.

 

4173CTO

 

TVSU Error

Lenovo Staff
someotherguy
Posts: 2,449
Registered: ‎10-29-2009
Location: NC
0

Re: TVSU 4.03.0012 no longer works for 4713CTO

Please look in the registry at:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Lenovo\System Update

there should be a value called "vendor"

please tell me what it is set to.

Ctrl-Alt-Del
elvinslavik
Posts: 5
Registered: ‎05-23-2012
Location: Australia
0

Re: TVSU 4.03.0012 no longer works for 4713CTO

Hi - The value for that registry key is 'UNDEFINED' - Below are all the values there - Hope it helps

 

TVSU Registry

Lenovo Staff
someotherguy
Posts: 2,449
Registered: ‎10-29-2009
Location: NC
0

Re: TVSU 4.03.0012 no longer works for 4713CTO

Well you have found the problem, that value should be THINK, not UNDEFINED.

Tell me more about your configuration.  Are you using a Lenovo preload, or did you install Windows yourself?

If you installed Windows yourself, are you in UEFI/GPT mode?

Ctrl-Alt-Del
elvinslavik
Posts: 5
Registered: ‎05-23-2012
Location: Australia
0

Re: TVSU 4.03.0012 no longer works for 4713CTO

Hi

 

It's a Lenovo pre-load Windows 7 x64.

 

The TVSU was working fine right up to the last update (V4.0.03.0012) - which was auto installed. So something changed during the update - which a clean re-install of TVSU also doesn't appear to solve.

 

the 'CTO' siffix on my machine just indicates it was a custom configuration when bought off the Lenovo site (ie Optimus graphics, extra memory - nothing particulalry special).

 

Lenovo Staff
someotherguy
Posts: 2,449
Registered: ‎10-29-2009
Location: NC

Re: TVSU 4.03.0012 no longer works for 4713CTO

CTO is not the problem.  Most end-user systems are CTO and as far as I know you are the only person reporting this problem with the latest version of TVSU.  The problem is something else.

 

Did you try changing that registry entry to THINK?

Ctrl-Alt-Del
elvinslavik
Posts: 5
Registered: ‎05-23-2012
Location: Australia
0

Re: TVSU 4.03.0012 no longer works for 4713CTO

Thanks - changing the registry entry to THINK did the trick. Doens't explain why it was set to UNDEFINED - but it's working again.

 

Thanks for your help.