Support in other languages: 
Reply
Paper Tape
gauthier
Posts: 3
Registered: ‎12-23-2007
Location: France
0

ThinkVantage System Update error message

[ Edited ]

Hi, I've got a problem while trying system update on my t40p:

http://www.monsterup.com/image.php?url=upload/1198420183.jpg

that's first time I use it so any help would be great.

Note from Moderator:  Created clickable link.



Message Edited by nonny on 12-23-2007 10:09 AM
Punch Card
YourOldBuddy
Posts: 16
Registered: ‎12-26-2007
Location: Denmark
0

Re: ThinkVantage System Update error message

Dont know what is wrong with you System Update setup but here are the usual suspects. Are you logged on as administrator? System Update is sensitive to permissions, which is why I dont understand why a startup icon is installed for every user. Also, even if you are an administrator, you can still try logging in as another user. System update is reliant on .Net 2 IIRC. Installing or reinstalling .Net 2 will sometimes fix whatever issue you are having. Try running ia.exe under C:\Program Files\Lenovo\System Update\egather and tell us what if it ends the run with an error message.
Paper Tape
gauthier
Posts: 3
Registered: ‎12-23-2007
Location: France
0

Re: ThinkVantage System Update error message

[ Edited ]

I rely on dotnet 2.0+ for my daily use and I run the tool with an administrator account

Here is the output of ia.exe:

Lenovo Inventory Agent
(c) Copyright 2006 Lenovo
Version 1.00.0000.0

Install Driver ......................... OK
Create XML Output File ................. OK
SYSTEM SUMMARY ......................... OK
GATHERER INFORMATION ................... OK
ENVIRONMENT ............................ OK
Firmware Information ................... OK
NETWORK SETTINGS ....................... OK
TIME ZONE .............................. OK
SCSI Devices ........................... OK
IDE DEVICE INFORMATION ................. OK
SMBIOS INFORMATION ..................... OK
LOGICAL DISK INFORMATION ............... OK
DISPLAY INFORMATION .................... OK
WINDOWS STARTUP INFORMATION ............ OK
DEVICE DRIVERS AND SERVICES ............ OK
REGIONAL SETTINGS ...................... OK
LIST OF RUNNING PROCESSES .............. OK
MEMORY INFORMATION ..................... OK
PCI DEVICES ............................ OK
PCI ADAPTER INFORMATION ................ OK
Security Software ...................... OK
WORKSTATION SECURITY ................... OK
DEVICE MANAGER SETTINGS ................ OK
Installed Software ..................... OK
NETWORK ................................ OK
ASSETID ................................ Not found
LOTUS NOTES ............................ OK
PRINTERS ............................... OK
SYSTEM EVENTS LOG ...................... Not found
IBM ThinkVantage Technologies .......... OK
DEMOGRAPHICS ........................... Not found
Gathering plug-in output files ......... Directory not found
Close XML Output File .................. (wrap)
C:\Program Files\Lenovo\System Update\egather\IBM_2373EG3_99MKZVM_20071227_07553640.xml Remove Driver .......................... OK Run complete, rc = 0

Thanks for your help

Moderator Edit: To correct page size.



Message Edited by JHEM on 12-27-2007 09:02 PM
JaneL
Posts: 3,849
Registered: ‎11-20-2007
Location: Greenville, SC USA
0

Re: ThinkVantage System Update error message

Passing along some info from a lurker:
 
"It's choking on his proxy autoconfig script in his IE connection settings."

English English Community      Deutsche Deutsche Community      Español Comunidad en Español


Jane

ThinkPad Slate, T410s, X301, X200 Tablet, T60p, HP TouchPad, iPad 4, iPhone 5S, IdeaTab A2107A, Yoga Tablet
I am not a Lenovo Employee.
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

Paper Tape
gauthier
Posts: 3
Registered: ‎12-23-2007
Location: France
0

Re: ThinkVantage System Update error message

That does the trick :smileyhappy: thanks!

What's DOS?
cooleylu
Posts: 1
Registered: ‎03-20-2008
Location: US
0

Re: ThinkVantage System Update error message

I have the same problem.  How did you solve it?
Lenovo Staff
bloo
Posts: 271
Registered: ‎11-28-2007
Location: Danville, Tri-State Area
0

Re: ThinkVantage System Update error message

Clear the proxy information in Internet Explorer (Tools -> Internet Options -> Connections -> Lan Settings)  You probably have "Use automatic configuration..." checked.  Uncheck it, unless you really are using an autoconfig script.  If so, make sure the script specified is valid.  Since TVSU picks up its connection information from IE, an invalid entry here can be problematic.
--
Full disclosure: Lenovo issues my paychecks.
Paper Tape
duke-rules
Posts: 1
Registered: ‎02-08-2009
Location: USA
0

Re: ThinkVantage System Update error message

I am nubie on this discussion board and have had this problem (System Update error) for over a year. Spent lots of time to no avial with the lenovo "experts live" support group in Boulder before they were downsized. While they bailed me out of a real disaster quickly & very competently & i love 'em, this problem had them completely flumaxed for months. I don't even want to think about how many times  reinstalled .net & TV System Update to try to fix update error with no luck.

 

Unchecking the proxy fixed it - end of story.

 

THANKS!