Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Token Ring
thitiv
Posts: 127
Registered: ‎02-13-2009
Location: Bangkok, Thailand
0

Re: W510 SSD problems

Congratulations, Likvid!!

Twitter @thitiv | Work | ThinkPad W520 (4270-CTO) Core i7-2960XM 2.7/3.7 GHz | 16GB Kingston HyperX PnP DDR3-1866
2 x 256GB Crucial M4 & C300 SSDs | Intel Centrino Ultimate-N 6300 | Ericsson F5521gw WWAN | Ultrabay Blu-ray Burner
NVIDIA Quadro 2000M | 15.6" FHD 1920x1080 | ThinkPad Battery 55++ (9-cell) & Battery 27++ (9-cell slice)

Blue Screen Again
vincentchua
Posts: 3
Registered: ‎05-29-2012
Location: Singapore
0

Re: W510 SSD problems

I just bought a OCZ Vertex 4 128GB.

i just change the sata mode in bios to compatibilty.

Did a fresh install of win7 64bit and office 2010 64 bit.

works great for 2 weeks.

then 1 fine morning, bootup the notebook and saw

Error 2100:hdd0 (hard disk drive) initialization error

 

headache started...

 

read thr ocz and lenovo forum...

 

1) flash upgrade the ocz to latest firmware 1.4 stated in their website more stable and support ahci.

2) but it will clean up everything.

3) one with the firmware upgrade

4) install win7 64bit again

5) no problem and need not change sata in bios to compatibity mode. <= good start

6) then install system update and let it do the updates of all drivers

7) no problems after multiple restarts

8) however, whenever i did a shutdown. the error 2100 appears again!!

9) it will try to bootup from network as the notebook cannot see the ocz drive.

9) then i do a ctrl-alt-del and it will boot into win7.<= strange!!!

10) from win7, reboot will not give any problem. but whenever a shutdown. the next switch on will have the error 2100.

11) tried update w510 firmware to latest 1.42 still no improvement.

 

Anyone can give me good ideas??

this ocz vertex 4 is not cheap....

 

 

 

 

802.11n
christopherlang
Posts: 499
Registered: ‎03-10-2009
Location: Chicago, IL
0

Re: W510 SSD problems

[ Edited ]

Likvid: What does WEI and the USB stick have to do with the Crucial? NM I see you resolved your issue.

Serial Port
Al_M
Posts: 26
Registered: ‎02-23-2012
Location: Jacksonville FL
0

Re: W510 SSD problems


vincentchua wrote:

I just bought a OCZ Vertex 4 128GB.

i just change the sata mode in bios to compatibilty.

Did a fresh install of win7 64bit and office 2010 64 bit.

works great for 2 weeks.

then 1 fine morning, bootup the notebook and saw

Error 2100:hdd0 (hard disk drive) initialization error

 

headache started...

 

read thr ocz and lenovo forum...

 

1) flash upgrade the ocz to latest firmware 1.4 stated in their website more stable and support ahci.

2) but it will clean up everything.

3) one with the firmware upgrade

4) install win7 64bit again

5) no problem and need not change sata in bios to compatibity mode. <= good start

6) then install system update and let it do the updates of all drivers

7) no problems after multiple restarts

8) however, whenever i did a shutdown. the error 2100 appears again!!

9) it will try to bootup from network as the notebook cannot see the ocz drive.

9) then i do a ctrl-alt-del and it will boot into win7.<= strange!!!

10) from win7, reboot will not give any problem. but whenever a shutdown. the next switch on will have the error 2100.

11) tried update w510 firmware to latest 1.42 still no improvement.

 

Anyone can give me good ideas??

this ocz vertex 4 is not cheap....

 



Have you ever fixed this issue? I am facing same problem with M4 Crucial ... 256GB SSD ... really disappointed currently. I want to swap it with Intel instead.

Blue Screen Again
vincentchua
Posts: 3
Registered: ‎05-29-2012
Location: Singapore
0

Re: W510 SSD problems

No.

OCZ still finding a solution for us.

You mean Crucial has this cold boot problem too?

I tried ADATA without any issue. but it slow compared to ocz v4.

now my v4 is lying on my desk waiting for a new fw release.

Serial Port
Al_M
Posts: 26
Registered: ‎02-23-2012
Location: Jacksonville FL
0

Re: W510 SSD problems


vincentchua wrote:

No.

OCZ still finding a solution for us.

You mean Crucial has this cold boot problem too?

I tried ADATA without any issue. but it slow compared to ocz v4.

now my v4 is lying on my desk waiting for a new fw release.




Yes I have this problem with Crucial too .... although it maybe RAM problems from what I read around here, what is a good memory diagnostics tool you'd recommend?

Blue Screen Again
vincentchua
Posts: 3
Registered: ‎05-29-2012
Location: Singapore
0

Re: W510 SSD problems

Not RAM issue.
It is the SSD FW issue.
You can read from OCZ forum and OCZ is solving with a new FW for the large group of people affected.