Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
802.11n
huberth
Posts: 539
Registered: ‎07-08-2009
Location: USA
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

You could revert to the older BIOS as a test to see if that is the case...

_______________________________________________________________________
W520 4270CTO i7-2820QM Quadro2000M 1920x1080 Display 16GB RAM 2x240GB Intel 510 SSDs (RAID 0) - BIOS 1.42 - PCMark7:4,568
Samsung Series 9 15-inch NP900X4C-A03US - PCMark7: 4674
Fanfold Paper
anicolay
Posts: 16
Registered: ‎06-22-2012
Location: Iowa
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

I used the bios update tool and flashed the bios, no change.

I might clone all my data off the SSD, install a fresh copy of windows back onto it and see if its maybe a driver or windows issue.
Token Ring
alphaman
Posts: 273
Registered: ‎05-04-2012
Location: United Kingdom
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

@webo

 

He said a Vertex3. 
I thought you had an Agility3? 

Serial Port
webo
Posts: 111
Registered: ‎04-08-2012
Location: US/East Africa
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

You're right, for some reason I thought mine was a Vertex.

Thinkpad W530: i7-3720QM, K1000M, FHD Screen, 16 GB PC12800, 240GB OCZ Vertex 3 SSD
Token Ring
alphaman
Posts: 273
Registered: ‎05-04-2012
Location: United Kingdom
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

I doubt there's much in it Webo anyway.

 

To the OP can you post benchmarks of the drives in sata3 and now in sata2?
Curious what the difference previously and now.

Fanfold Paper
anicolay
Posts: 16
Registered: ‎06-22-2012
Location: Iowa
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

[ Edited ]

Luckily I had an old benchmark from back when I first intalled the drive.

 

Here it is from when I first installed the drive and it was operating correctly in SATA III mode.

before.PNG

 

And here it is now running in SATA II.

after.PNG

Fanfold Paper
anicolay
Posts: 16
Registered: ‎06-22-2012
Location: Iowa
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

I rolled back to BIOS version 1.36.  Still running at 3Gb/s so we can rule that out.

802.11n
huberth
Posts: 539
Registered: ‎07-08-2009
Location: USA
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

[ Edited ]

 

anicolay wrote:

I rolled back to BIOS version 1.36.  Still running at 3Gb/s so we can rule that out.


The solution is probably somewhere on the OCZ forum...

 

or try this:

https://www.google.com/webhp?rlz=1C1_____enUS455US455&sourceid=chrome-instant&ix=h9&ie=UTF-8#hl=en&g...

_______________________________________________________________________
W520 4270CTO i7-2820QM Quadro2000M 1920x1080 Display 16GB RAM 2x240GB Intel 510 SSDs (RAID 0) - BIOS 1.42 - PCMark7:4,568
Samsung Series 9 15-inch NP900X4C-A03US - PCMark7: 4674
Token Ring
alphaman
Posts: 273
Registered: ‎05-04-2012
Location: United Kingdom
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

I ran crystalmark on my 120GB Vertex3 in my W510.

I was getting better results than you, do you think there's maybe a problem with your drive?

 

Have you made all the relevant windows changes? 

Broadband 3G
JDay
Posts: 999
Registered: ‎01-06-2011
Location: Sacramento, CA
0

Re: W520 SATA III 6Gb/s SSD suddenly running at SATA II 3Gb/s?

Those write speeds are horrendous. Even my old Sandforce SF-1200 based drive gets nearly double your best write speed (275MB/s).