Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Punch Card
fab2985
Posts: 20
Registered: ‎01-21-2012
Location: fr
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

hi ,

 

you saw good . i find the fuse F6 ,it's for the finger print and it's F7 on my systemboard (out) .

I don't find the F1 fuse .it's not my systemboard ,the mine is x61T . it seem but it's not the same

Guru
Mornsgrans
Posts: 2,474
Registered: ‎03-19-2009
Location: Idar-Oberstein, Germany
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

[ Edited ]

The fuses are different from model to model and not all are numbered from "1" to "10" etc.

 

I own a T61t since xmas but i never had opened it :smileywink:

 

Measure the resistance between the tow soldered ends of the fuses. If  "0" the fuse is ok, if  "1" or "endless" the fuse if damaged. A new fuse can be soldered onto the old one but it must have the same Ampere-value.

--------------------------------
My home-forum: http://www.thinkpad-forum.de
Wiki: Deutsches ThinkPad-Wiki English ThinkWiki
My ThinkPad-Collection
Punch Card
fab2985
Posts: 20
Registered: ‎01-21-2012
Location: fr
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

so F6 on the picture have got the same Ampere-value than F7 on the system . is it right ?

 

i don't find the fuse F4, , there is write

Guru
Mornsgrans
Posts: 2,474
Registered: ‎03-19-2009
Location: Idar-Oberstein, Germany
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

Can you make a high resolution pictures from top and bottom in very good quality, upload it to imageshack.us and post the link? Maybe so i can help you seach the fuses :smileywink:

--------------------------------
My home-forum: http://www.thinkpad-forum.de
Wiki: Deutsches ThinkPad-Wiki English ThinkWiki
My ThinkPad-Collection
Punch Card
fab2985
Posts: 20
Registered: ‎01-21-2012
Location: fr
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

Hi , sorry for the delay but now I've got the pictures (first side)

 

http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=16520401010027.jpg

 

 

http://img11.hostingpics.net/pics/92400301010028.jpg

 

look the fuse f7 near the connector and the button battery .I think it burned

Guru
Mornsgrans
Posts: 2,474
Registered: ‎03-19-2009
Location: Idar-Oberstein, Germany
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

You'll need to measure the resistance of the fuses between their metallic narrow sides: 0 Ohm = fuse OK

--------------------------------
My home-forum: http://www.thinkpad-forum.de
Wiki: Deutsches ThinkPad-Wiki English ThinkWiki
My ThinkPad-Collection
Punch Card
fab2985
Posts: 20
Registered: ‎01-21-2012
Location: fr
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

[ Edited ]

ok , i don't know for the metallics fuses. i check the fuses f5 & f7 ,f2 and f4 (0.004 & 0.008) it' s ok on my system board . F4 --> F11 on the pic , F7 --> F6 , F5 --> F5 ; F2 -->F3 after where 're the others ?

Guru
Mornsgrans
Posts: 2,474
Registered: ‎03-19-2009
Location: Idar-Oberstein, Germany
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

On the bottom side of the board also are a couple of fuses.

 

If the fuses are well, the error seems to be in the display cable or display/digitizer itself. I hope, the pen is well.

--------------------------------
My home-forum: http://www.thinkpad-forum.de
Wiki: Deutsches ThinkPad-Wiki English ThinkWiki
My ThinkPad-Collection
Punch Card
fab2985
Posts: 20
Registered: ‎01-21-2012
Location: fr
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

hi , i continue with the fuses on the other side . The fuses are around the dock connector (F11;F13;F15;F12) and are OK .It's the same for F14 (between cpu & vga connector) I don't find the F1 fuse , is it missing ?

 

look this pic pls 

 

http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=98932801010027.jpg

Guru
Mornsgrans
Posts: 2,474
Registered: ‎03-19-2009
Location: Idar-Oberstein, Germany
0

Re: x61 Tablet touchscreen doesn't work

On a X61 (not "t") - board the F1 - fuse will be found near the battery-connector - there is a "F" on the fuse.

That fuse seems nothing to have to do with the display.

 

So - if no fuse is damaged, no chip has a visible damage the error might be found in the cover (display, digitizer, cable) but i'm not very sure.

--------------------------------
My home-forum: http://www.thinkpad-forum.de
Wiki: Deutsches ThinkPad-Wiki English ThinkWiki
My ThinkPad-Collection