Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
What's DOS?
azueger
Posts: 2
Registered: ‎04-15-2012
Location: Switzerland
0

ThinkVantage tools don't work anymore on X201

Hey Guys,

I got a serious problem with my x201 and unfortunately I don't know since when.

Whenever I want to start a thinkvantage tool (Powermanager, access connections, lenovo gps, etc) I got an errormessage from dw20.exe which sounds like (translated from German): "The command 0x76f4c819 points on memory 0x3be0370c. Was not able to read". The only tool which is executable is fingerprint reader (out of sysconf).

What could be the reason?

Further I got to mention that these tools although appear in the taskbar! Which means I can see battery monitor, AC monitor and I can even use fn+f5 to switch on/off the individual wireless devices (BT, WWAN, WLAN). But as soon as I double click on a symbol on the taskbar to lets say start access connections I got this message described above!

What I already did:

Uninstall all lenovo thinkvantage software. Reinstall the newest version of all of them.
Later I thought dotnet framework could be the reason, because it says that lenovoupdate needed framework 2.0.
So I tested it with framework 4 and framework 2 running - nothing changed.

My system:

Lenovo X201 (3626)

Intel Core i5

4GB Ram

Kingston SSDnow V100 128GB

Qualcomm Gobi2000 WWAN and GPS card

Win7 Professional SP1

 

It's very annoying because I cant use my WWAN card anymore.. Everything worked fine until, I don't know, maybe some Win7-Updates changed the system??

 

thanks for any help!!

 

Andy

tanujhanda
Posts: 955
Topics: 3
Kudos: 80
Solutions: 65
Registered: ‎01-05-2010
Location: INDIA
0

Re: ThinkVantage tools don't work anymore on X201

Hello azueger and welcome to community,

 

The issue is related to Operating System, you should repair the Operating System and check.

 

The issue should get resolve else you need to do the fresh installation.

 

 

Best Regards,

Tanuj


Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution".! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

Guru
Mornsgrans
Posts: 2,469
Registered: ‎03-19-2009
Location: Idar-Oberstein, Germany
0

Re: ThinkVantage tools don't work anymore on X201

The ThinkVantage tools like powermanager etc.need Microsoft .NET Framework 3.x which automatically gets installed with Windows 7.

If i'm right, .NET Framework 2.0 only is needed by System Update 3.x but not System Update 4 and any other Thinkvantage tool under Windows 7.

Maybe .NET Framework 3.x is corrupted

 

DW20.exe is an error reporting tool of Microsoft Office:

http://support.microsoft.com/kb/841477/en

 

--------------------------------
My home-forum: http://www.thinkpad-forum.de
Wiki: Deutsches ThinkPad-Wiki English ThinkWiki
My ThinkPad-Collection
What's DOS?
azueger
Posts: 2
Registered: ‎04-15-2012
Location: Switzerland
0

Re: ThinkVantage tools don't work anymore on X201

Hey Mornsgrams!

 

Thanks for your information!

Actually, there is only .net Framework 2.0 and framework 4.0 (the latter has recently been updated by windows-updates)  installed on my notebook.

Shall i uninstall these two versions and install 3.5 instead, or shall I install the 3.5 additionally and just deactivate the other two versions in systempanel/services?

 

Many thanks! :smileyhappy:

 

 

Guru
Mornsgrans
Posts: 2,469
Registered: ‎03-19-2009
Location: Idar-Oberstein, Germany
0

Re: ThinkVantage tools don't work anymore on X201

[ Edited ]

In my opinion, Microsoft .NET Framework is not needed. But i don't know, whether you have a program installed, which depends on it. .NET Framework 4 can be kept, because more and more programs use it.

 

How to check, whether Microsoft .NET Framework 3.5 is installed?

  • Run Controlpanel - Programs and functions
  • Click on "Activate/deactivate programs and functions" near the left border
  • "Microsoft .NET Framework 3.5.1" must be checked
  • if unchecked, mark it and follow the instructions

 

--------------------------------
My home-forum: http://www.thinkpad-forum.de
Wiki: Deutsches ThinkPad-Wiki English ThinkWiki
My ThinkPad-Collection