Support in other languages: 
Reply
Paper Tape
Aitch
Posts: 3
Registered: ‎11-29-2011
Location: UK
0
Accepted Solution

X121E dodgy display - hardware fault?

[ Edited ]

My 5-day-old X121E display suddenly went unreadable, splitting itslef into small blinking horizontal bars.

 

2nd time it's done it.

 

This time, I'd just rebooted and fired up Skype, nothing else, then left it for a few minutes and came back to find it as you see it in the video below.

 

Is this a hardware fault that needs warranty attention?

 

http://www.youtube.com/watch?v=J2z5zw5HzU0

 

An hour later...just done it a third time.

 

lead_org
Posts: 20,770
Topics: 128
Kudos: 1,236
Solutions: 1,328
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
0

Re: X121E dodgy display - hardware fault?

yeap that should be a hardware problem. Does it occur on external screen?
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Paper Tape
Aitch
Posts: 3
Registered: ‎11-29-2011
Location: UK
0

Re: X121E dodgy display - hardware fault?

Thanks lead_org. That's a good question. I'll connect it up and see what happens.

 

It's occurred twice more in the last couple of hours. I'm wondering if it might be a memory problem but don't want to start messing about with it when it's so new. Will probably insists on returning it for a replacement. Luckily it's only a backup machine although I'm not pleased because I was planning on taking it on a 2-week trip tomorrow, will now have to take my 17" machine.

Guru
ColonelONeill
Posts: 6,569
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto
0

Re: X121E dodgy display - hardware fault?

Looks very familiar.

I had it happen to my X100e if I set the GPU clock to some absurdly low speed. The system would freeze and I'd have to force power it off.

Could be RAM, could be the GPU.
W520: i7-2720QM, Q2000M at 1090/695/1390, 22GB RAM, 500GB HDD, FHD screen
TPT1: 1839-23U, stock ICS
X61T: L7500, 3GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
Blue Screen Again
iestynallcard
Posts: 10
Registered: ‎12-01-2011
Location: Kent, UK
0

Re: X121E dodgy display - hardware fault?

Just throw the darn thing in the bin. I bought mine just before xmas.....screen failed twice....now got a crack on the side....Shoddy...just shoddy.....

Paper Tape
Aitch
Posts: 3
Registered: ‎11-29-2011
Location: UK

Re: X121E dodgy display - hardware fault?

Turned out to be a memory fault, on mine.