Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Paper Tape
Barriecuda
Posts: 4
Registered: ‎09-07-2010
Location: Alberta, Canada
0
Accepted Solution

X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

My X200 was recently working fine, no hints of any coming problems. However, I recently returned home and was disappointed to find my laptop will not turn on anymore.

 

When plugged in, no charging/battery indicator lights come on, and the power button elicits no response no matter how hard/repeatedly pressed.

 

Does this sound like my power source is shot? Is it repairable?

 

I will be replacing the power cord to ensure it's not that, however I doubt that's the problem as I should have had some battery charge to use even if the cord was faulty.

Bit Torrent
Vince69
Posts: 1,213
Registered: ‎12-24-2010
Location: Perth, Australia

Re: X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

Hello mate,

 

Try that :

 

Unplug the power cord and the battery.

Press the 'Power' Button 10 times repeatedly.
Then hold the 'Power' Button down for 25 seconds.
Put the battery back in and plug the power cord back in.

Turn on the system.

 

Keep us posted.

__________________________________________________________________________________

Knowledge is of two kinds. We know a subject ourselves, or we know where we can find information on it.


ThinkPad T510 4313-CTO Windows 8 x64 - Intel Core i7-620M - NVIDIA NVS 3100M - 8GB RAM - 240GB SSD- Intel Centrino Ultimate-N 6300 - Gobi 2000.
ThinkPad Helix 3697-CTO Windows 8.1 x64 - Intel Core i7-3667U - Intel HD Graphics 4000 - 8GB RAM- 256GB SSD - Intel Centrino Advanced-N 6205 - Ericsson C5621gw

Paper Tape
Barriecuda
Posts: 4
Registered: ‎09-07-2010
Location: Alberta, Canada
0

Re: X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

Quite embarrassing... After pulling the battery this time, it works? I'm not complaining, but indeed it's strange.

 

Nonetheless, thanks very much for your help. Hopefully that's the end of these woes. Might be time to replace that battery I think.

Blue Screen Again
rkstanton
Posts: 1
Registered: ‎07-16-2011
Location: NJ
0

Re: X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

Vince69 - Thanks!!!!
I just had the same problem and this worked!!!
What's DOS?
Jennalucy
Posts: 1
Registered: ‎01-22-2012
Location: UK
0

Re: X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

Massive thank you. I was in such a panic as I haven't backed up anything and this has worked - hurrah! Thanks so much for your help. Very strange problem though!

Paper Tape
yisu0710
Posts: 6
Registered: ‎01-21-2012
Location: U.S
0

Re: X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

I tried this method. the fan operates, but the screen is still blank.
What's DOS?
okahmad
Posts: 2
Registered: ‎12-30-2008
Location: Falls Church
0

Re: X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

Amazing!  It worked!  Vince, how do you explain this -- what went wrong?

 

Thanks.

802.11n
emmjay
Posts: 200
Registered: ‎03-20-2008
Location: Canada
0

Re: X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

The system did not complete its power shutdown sequence correctly the last time it was powered off. If this process is interrupted for any reason this can happen. The set of instructions provided resets the system as if the power shutdown sequence had been performed properly.
T23: 2647-8RU, Ubuntu 12.04 LTS
A61E: 6418-12U, W7/Pro 64
X200: 7454-CTO, W7/Pro 32

What's DOS?
Hideo_Kuze
Posts: 1
Registered: ‎12-16-2013
Location: Sydney, Australia
0

Re: X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

Vince, words can't express how grateful I am to you for this voodoo-sounding fix. I swear I almost had a laundry accident when my lappie suddenly became completely unresponsive... and this happened at the absolutely worst possible moment on a yearly scale. You are a hero among heroes, thank you so much. Hope you have a wonderful Christmas and all the best in 2014.

What's DOS?
zark
Posts: 1
Registered: ‎01-24-2014
Location: France
0

Re: X200: Won't Turn On, No Indicator Lights

Thanks a lot !

I was about to buy a new charger and battery... Impressive and how strange a solution !

I have my X200 back !

++