Support in other languages: 
Reply
Guru
HiVolt
Posts: 490
Registered: ‎03-20-2011
Location: Toronto, Canada
0

Re: X220 i7 8Gb very slow WEI for Processor

Wow, the screen dimming is strange... Its weird how a SSD swap would do that, since the computer really doesn't care if its a SSD,

Lots of people have used the C300 in the X220 and this is the first such problem I hear...
---------------------
| X220 i7-2620M | 12.5" IPS | Intel 520 Series 180GB SSD | 8GB RAM | Intel 6205 WiFi | BT | Win7 Pro 64 SP1 |
Punch Card
SadNation
Posts: 20
Registered: ‎08-29-2011
Location: England
0

Re: X220 i7 8Gb very slow WEI for Processor

[ Edited ]

Well I can confirm that the ssd is not the problem. I have just used the recovery disks to do a factory default reinstall and I get 7.1 for CPU and 7.5 for the memory!

 

So definitely a sofware issue. I am just installing all of the windows updates and will run WEI again after that to make sure its not Microsofts fault.

 

CPU 7.1

Memory 7.5

Graphics 5.0

Gaming Graphics 6.2

Hard Disk 7.9



Lenovo X220 | i7 2620M @ 2.7Ghz | 8GB Crucial Ram | 120GB RunCore msata SSD | 320 GB HDD | Windows 7 Professional 64 | BIOS 1.21
Punch Card
SadNation
Posts: 20
Registered: ‎08-29-2011
Location: England
0

Re: X220 i7 8Gb very slow WEI for Processor

[ Edited ]

I have now updated windows to the point where there are no new updates at all including IE9. Still reading 7.1 and 7.5 for CPU and memory respectively so definitely not Microsofts fault!

 

Current readings are:-

 

CPU 7.1

Memory 7.5

Graphics 5.0

Gaming Graphics 6.1

Hard Disk 7.9

 

Gaming graphics has changed slightly from 6.2 to 6.1 but only because Windows update has probably updated the graphics driver.

 

Next up is to do a system restore save and then load all of the Lenovo updates to see if they work correctly. I'll report back once I have done that.

Lenovo X220 | i7 2620M @ 2.7Ghz | 8GB Crucial Ram | 120GB RunCore msata SSD | 320 GB HDD | Windows 7 Professional 64 | BIOS 1.21
Punch Card
SadNation
Posts: 20
Registered: ‎08-29-2011
Location: England

Re: X220 i7 8Gb very slow WEI for Processor

Right this is now officially resolved!

 

After a complete update from Lenovo and a update of the graphics driver to 2476, I now have the following WEI figures:-

 

CPU 7.1

Memory 7.5

Graphics 5.2

Gaming Graphics 6.3

Hard Disk 7.9



So definitely NOT a problem from Lenovo as I originally thought. What has happened could be one of the following:-

 

1) Self inflicted - I may have buggered around with the power savings/management trying to lower the fan noise and changed something I shouldn't have. (Most likely!)

 

2) Something corrupted on the power management side. (Possible)

 

3) Something may have borked because of third party software. (Very unlikely in my view)

 

If anyone has a similar problem, rather than go back to scratch like I have try one of the following first:-

 

In Power Manager, try resetting to default settings.

 

If that doesn't work, try uninstalling Power Manager and then reinstalling (after a reboot).

Lenovo X220 | i7 2620M @ 2.7Ghz | 8GB Crucial Ram | 120GB RunCore msata SSD | 320 GB HDD | Windows 7 Professional 64 | BIOS 1.21
Guru
HiVolt
Posts: 490
Registered: ‎03-20-2011
Location: Toronto, Canada
0

Re: X220 i7 8Gb very slow WEI for Processor

Good to see you resolved it.
---------------------
| X220 i7-2620M | 12.5" IPS | Intel 520 Series 180GB SSD | 8GB RAM | Intel 6205 WiFi | BT | Win7 Pro 64 SP1 |
Punch Card
SadNation
Posts: 20
Registered: ‎08-29-2011
Location: England
0

Re: X220 i7 8Gb very slow WEI for Processor

Yeah it is good to resolve that issue.

 

However if you look at my WEI graphics figures, even with the 2476 graphics drivers I can only get 5.2 and 6.3 for them and I had 6.4 on both previously when my CPU was lower. Other people on here have these higher figures as well. The plot thickens!

Lenovo X220 | i7 2620M @ 2.7Ghz | 8GB Crucial Ram | 120GB RunCore msata SSD | 320 GB HDD | Windows 7 Professional 64 | BIOS 1.21
What's DOS?
rodyhk
Posts: 1
Registered: ‎10-01-2011
Location: hong kong
0

Re: X220 i7 8Gb very slow WEI for Processor

HI

CPU 7.1

Memory 7.8

Graphics 5.9

Gaming Graphics 6.3

Hard Disk 7.7

i install the os in runcore

updated all the driver from this website

http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-77280

Lenovo X220 | i7 2620M @ 2.7Ghz | 4Gb samsung 4Gb kingston Ram | 120GB RunCore msata SSD(primary) | 320 GB HDD | Windows 7 home pentium 64 | BIOS 1.21

i have some time delay problems about the ssd

when opening window sometime when loading website the harddisk light is light on all the time

no responds

do you have any problems like mind?

Fanfold Paper
jetset
Posts: 2
Registered: ‎01-31-2012
Location: London
0

Re: X220 i7 8Gb very slow WEI for Processor


rodyhk wrote:

HI

CPU 7.1

Memory 7.8

Graphics 5.9

Gaming Graphics 6.3

Hard Disk 7.7

i install the os in runcore

updated all the driver from this website

http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-77280

Lenovo X220 | i7 2620M @ 2.7Ghz | 4Gb samsung 4Gb kingston Ram | 120GB RunCore msata SSD(primary) | 320 GB HDD | Windows 7 home pentium 64 | BIOS 1.21

i have some time delay problems about the ssd

when opening window sometime when loading website the harddisk light is light on all the time

no responds

do you have any problems like mind?



How did you get that rating for memory?, I thought 8GB could only get you 7.5 on the WEI.