Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
What's DOS?
Posts: 7
Registered: ‎12-08-2010
Message 1 of 7 (343 Views)

How can I change APN settings on my Motorola Bravo?

I have been wrestling with connecting to Google so that I can use many of the features on my relatively new Bravo. I keep getting the same error message that many others have received when I try to set up my Google account:

"Your phone needs to communicate with Google servers to set up your account. This could take up to five minutes" then...

"Can't establish a reliable data connection to the server. This could be a temporaty problem or your phone may not be provisioned for data service. If it continues, call Customer Care."

One of the suggested fixes to this obviously system-wide bug is to change the APN settings in the phone.

I've looked through the User Guide, and can't find any mention of how to access the APN settings.

Help, please!

Thanks,

Melinda

What's DOS?
Posts: 7
Registered: ‎12-08-2010
Message 2 of 7 (343 Views)

Re: How can I change APN settings on my Motorola Bravo?

Was able to access the APN settings (Settings/Wireless & networks/Mobile Networks/Access point names/(menu) New APN) and enter the AT&T APN settings. No luck on connecting to Google servers. Has anyone had any success with this bug?

Moto Sr Moderator
Posts: 2,695
Registered: ‎03-08-2010
Location: United States
Message 3 of 7 (343 Views)

Re: How can I change APN settings on my Motorola Bravo?

I suspected this was not an issue with the apn settings as they come "preloaded" on the phone. What it does look like is a problem with internet connection. I can guess that you haven't been able to install any apps as your market needs a google account so I think the safest bet would be a factory data reset. To do that, you go to "menu" + "Settings" + "Privacy" and perform a reset and see if that solves the problem.

What's DOS?
Posts: 7
Registered: ‎12-08-2010
Message 4 of 7 (343 Views)

Re: How can I change APN settings on my Motorola Bravo?

OK - I'm open for a fix, for sure, but will the factory data reset wipe out the contacts and other info I've already input into my phone?

Thanks for responding - I just want to be prepared for any outcomes.

Mel

Moto Sr Moderator
Posts: 2,695
Registered: ‎03-08-2010
Location: United States
Message 5 of 7 (343 Views)

Re: How can I change APN settings on my Motorola Bravo?

Unfortunately it will, but in the future, once you have your google account

set up, your google contacts and phone contact become one.

Also, can you tell me if you have the internet connection otherwise. For

example, are you able to use the web? Also, are you able to access any of

the widgets, such as news?

On Tue, Jan 25, 2011 at 10:41 AM, maladjustment <

What's DOS?
Posts: 7
Registered: ‎12-08-2010
Message 6 of 7 (343 Views)

Re: How can I change APN settings on my Motorola Bravo?

Yes, I can access the Internet, use FB, Twitter, and YouTube, access my work email account, get news feeds and weather info, etc. I just can't use any app that requires a connection to Google servers.Kinda negates the point of getting an Android phone.

What's DOS?
Posts: 196
Registered: ‎01-21-2011
Location: United States
Message 7 of 7 (343 Views)

Re: How can I change APN settings on my Motorola Bravo?

Try sync-ing by signing into your youtube account. That has worked for some in the past with different devices. Once you sign into Youtube with the gmail account you want to sync to, open Gmail and make sure things sync'd.