Motorola Community

Droid PhonesDROID ULTRA & ULTRA MAXX
All Forum Topics
Options

2 Posts

03-15-2018

US

1 Signins

25 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎03-15-2018
  • Location: US
  • Views: 25
  • Message 1 of 2

Does Droid Maxx support BLE (Android 4.4.4)

2018-03-15, 23:07 PM

I've just purchased a fitness tracker that requires Android 4.4.3+ and BLE. Using the Bluetooth utility under settings, my phone can see the device but won't pair because it says I need a password. Well, that's ok because I'm supposed to pair from within the Misfit app. However, I am unable to pair with the device from within the Misfit app. My phone has 4.4.4 but I can't find out if it supports BLE and plays nicely. I called Motorola/Lenovo support but they didn't know. Told me to post here and hope a developer sees it and answers. So, here it is.

 

I took my BLE device to a Verizon store where we were able to easily pair with a newer phone. I hate to buy a new phone just for this reason.

Reply
Options

5996 Posts

12-04-2017

IN

1170 Signins

77328 Page Views

  • Posts: 5996
  • Registered: ‎12-04-2017
  • Location: IN
  • Views: 77328
  • Message 2 of 2

Re: Does Droid Maxx support BLE (Android 4.4.4)

2018-03-16, 16:45 PM

wrote:

I've just purchased a fitness tracker that requires Android 4.4.3+ and BLE. Using the Bluetooth utility under settings, my phone can see the device but won't pair because it says I need a password. Well, that's ok because I'm supposed to pair from within the Misfit app. However, I am unable to pair with the device from within the Misfit app. My phone has 4.4.4 but I can't find out if it supports BLE and plays nicely. I called Motorola/Lenovo support but they didn't know. Told me to post here and hope a developer sees it and answers. So, here it is.

 

I took my BLE device to a Verizon store where we were able to easily pair with a newer phone. I hate to buy a new phone just for this reason.


To confirm, yes the device does support BLE. Try performing clear data/cache force stop on Misfit app and reboot and reinstall and try again. 

 

Thanks,

-Swaraj

If you need a reference in updating your profile, please click this link. https://forums.lenovo.com/t5/Forum-Feedback/Complete-your-forums-profile/td-p/3339943
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete