Lenovo Topluluğu

İdeapad Gaming 3 - Ansızın donma

Merhaba, yaklaşık olarak 2 hafta oldu olmadı İdeapad Gaming 3 aldım, laptoptan memnunum aslında ama garip bir sorunum var.

Laptop hiçbir yük altına girmeden, fan dahi hızlanmadan, ansızın boştayken bile bir anda donuyor ve geri gelmiyor.

Bu sorun gerçekten çok canımı sıkıyor, rtx 3050ti, r5 5600h bir laptop alıyorsun ve böyle bir sorunla karşılaşıyorsun.

Bu sorun neden kaynaklıdır acilen bir çözüm söyleyebilir misiniz?Tahmini çözümler istemiyorum  yalnız, kesin çözüm lazım.

0
0

Re:İdeapad Gaming 3 - Ansızın donma

Merhaba @bergamers  

Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz!

Ne yazık ki, önce bilgisayarı incelemeden kesin bir çözüm sağlamak mümkün değildir ;) Anlattığınız sorun birçok yazılımsal veya donanımsal nedenden kaynaklanabilir.

Sorunu çözmesi muhtemel ilk şey tam bir sürücü güncellemesidir. Lenovo Vantage uygulamasındaki otomatik sürücü güncellemesini kullanabilir veya destek sitemizden sürücüleri indirebilirsiniz. Bazı sürücülerin tam kurulum için bilgisayarın yeniden başlatılması gerektiğini unutmayın - bu yeni bir bilgisayarsa ve kurulacak çok sayıda sürücü varsa, birden fazla yeniden başlatmaya ihtiyacınız olabilir.

Sorunun bir virüsten kaynaklanmadığından emin olmak için kötü amaçlı yazılım taraması yapmayı da deneyebilirsiniz. Virüsler, donmalar da dahil olmak üzere çeşitli performans sorunlarına neden olabilir.

Kullandığınız Windows sürümü nedir? Kendiniz mi kurdunuz yoksa bilgisayarınıza önceden mi yüklenmiş? Windows'u kendiniz yüklediyseniz, Microsoft'un resmi bir sürümünü mü kullandınız?

Selamlarımla,

Ala
Polish & Turkish Community Lead

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!
Looking for information about Lenovo products?

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!
Szukasz informacji o produktach Lenovo?

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!
Lenovo ürünleri hakkında bilgi mi arıyorsunuz?

0
0

Kanka aynısı bende de oluyor, sinek küçük mide bulandırır. Benimde alalı 2 hafta oldu, 15 dakikada veya 30 dakikada bir ansızın donma oluyor. Sadece şarjdayken bu oluyor. Sen çözüm bulabildin mi? 

0
0

@Ala_Lenovo wrote:

Ne yazık ki, önce bilgisayarı incelemeden kesin bir çözüm sağlamak mümkün değildir ;) Anlattığınız sorun birçok yazılımsal veya donanımsal nedenden kaynaklanabilir.

Sorunu çözmesi muhtemel ilk şey tam bir sürücü güncellemesidir. Lenovo Vantage uygulamasındaki otomatik sürücü güncellemesini kullanabilir veya destek sitemizden sürücüleri indirebilirsiniz. Bazı sürücülerin tam kurulum için bilgisayarın yeniden başlatılması gerektiğini unutmayın - bu yeni bir bilgisayarsa ve kurulacak çok sayıda sürücü varsa, birden fazla yeniden başlatmaya ihtiyacınız olabilir.

Sorunun bir virüsten kaynaklanmadığından emin olmak için kötü amaçlı yazılım taraması yapmayı da deneyebilirsiniz. Virüsler, donmalar da dahil olmak üzere çeşitli performans sorunlarına neden olabilir.

Kullandığınız Windows sürümü nedir? Kendiniz mi kurdunuz yoksa bilgisayarınıza önceden mi yüklenmiş? Windows'u kendiniz yüklediyseniz, Microsoft'un resmi bir sürümünü mü kullandınız?

Merhaba @Caveman00,  

Daha önce paylaştığım adımları denediniz mi? Kullandığınız model nedir ve hangi Windows sürümünü yüklediniz? Modeliniz için orijinal şarj cihazını mı kullanıyorsunuz?

Donmalar ne sıklıkla meydana gelir? Donmalar ne zaman olduğunu belirleyebilir misiniz yoksa rastgele mi oluyor?

Selamlarımla,

Ala
Polish & Turkish Community Lead

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!
Looking for information about Lenovo products?

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!
Szukasz informacji o produktach Lenovo?

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!
Lenovo ürünleri hakkında bilgi mi arıyorsunuz?

0
0

Merhaba aynı bilgisayarla aynı sorunu ben de yaşamaktayım, bilgisayarı alalı 3 ay olmamıştır fakat world of tanks gibi oyunlarda ekran donuyor ve hiçbir şey yapılmıyor kilitleniyor tamamen bilgisayar. windows sürümü 11 ve aldığımda bu sürüm vardı ben kurmadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1
1

Aynı sorunu ben de yaşıyorum ilk defa bugün oldu 4 ay oldu bilgisayarı alalı iade etmek istiyorum kaç kez servisle görüştük adamlar bir türlü kusurlu ürün olduğunu kabul etmiyor. Cidden o kadar sinir ettiler ki.

1
1

İntel in kendi uygulamasını indirip intel sürücülerini güncelledim ve işe yaradı şu an donma ve kilitlenme sorunu yok bende deneyebilirsiniz intel support assistance den yapmıştım

6
6

merhabalar sorunu çözebildiniz mi bende de aynı sorun yaşanıyo oyun oynarken bi anda donuyo güç düğmeisnden restart atmam gerekiyo buda sıkmaya başladı ne virüs var ne eksik sürücü güncellenmesi bi ara olmuyodu 2 haftaya yakın süredir olmaya başlandı yardım ederseniz sevinirim

8
8

Cihazınızı tanımlayın

OR

Seri numaranızı vermek istemiyor musunuz? Ürüne göre görüntüle

Sorun çözüldü mü yoksa yardıma mı ihtiyacınız var? Buraya tıklayın.