English Community

Gaming – Lenovo LegionGaming Desktops
All Forum Topics
Options

2 Posts

01-04-2021

IT

2 Signins

10 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎01-04-2021
  • Location: IT
  • Views: 10
  • Message 1 of 4

Velocità frequenza RAM

2021-01-04, 13:35 PM

Ciao,

 

di recente ho acquistato un Legion T5-28IMB05 Desktop (Lenovo) - Type 90NC e ho notato che le RAM erano impostate a 2933 mhz, pur essendo da 3200.

Sono andato nel bios ma non ho trovato XMP, il che mi sembra strano su un PC da gaming.

Grazie

Reply
Options

890 Posts

04-23-2019

US

435 Signins

14057 Page Views

  • Posts: 890
  • Registered: ‎04-23-2019
  • Location: US
  • Views: 14057
  • Message 2 of 4

Re:Velocità frequenza RAM

2021-01-13, 15:17 PM

Hi @Rotolino,

 

Welcome to the Community Forums.

 

Usually in order for the memory to run at the proper clock speed it should be in the correct slots and XMP should be enabled.


Kindly post your MTM so I can provide the download links and some device specific information for your machine.

 

You can also find the BIOS update by searching here: https://pcsupport.lenovo.com/

 

*Used Google Translate to translate post.*

 

Hope this helps.
Regards,
Jack_Lenovo1



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow us @LenovoSupport on Facebook and Twitter!

Reply
Options

2 Posts

01-04-2021

IT

2 Signins

10 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎01-04-2021
  • Location: IT
  • Views: 10
  • Message 3 of 4

Re:Velocità frequenza RAM

2021-01-13, 17:56 PM

Legion T5-28IMB05 Desktop (Lenovo) - Type 90NC

Reply
Options

890 Posts

04-23-2019

US

435 Signins

14057 Page Views

  • Posts: 890
  • Registered: ‎04-23-2019
  • Location: US
  • Views: 14057
  • Message 4 of 4

Re:Velocità frequenza RAM

2021-01-13, 17:59 PM

Hello @Rotolino,

 

XMP profiling option may not be available on your model variant specially if you have already updated the BIOS.

 

It would automatically adjust it value as preset on the same BIOS provided in your variant.

 

Hope this helps,

Jack_Lenovo1



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow us @LenovoSupport on Facebook and Twitter!

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms