Lenovo Topluluğu

Re: Yurt dışında Türkçe kalvyeli laptop almak istiyorum.

Merhaba, aynı konuyla bağlantılı bir problemim olduğu için buraya yazıyorum.

Türkçe F klavye bir Lenovo Thinkpad X1 (2nd gen.) veya P1 (2nd gen.) almak istiyorum.

Fakat Lenovo Türkiye’de online satış yapmadığı için ve yetkili satıcı olan firmalar da, ne online ne yüzyüze, özel konfigürasyon imkanı vermediği için alamıyorum.

Beni yönlendirmeniz mümkün müdür?

Ek bilgiler 1: Yurtdışında yaşıyorum, ve bulunduğum ülkede bahsettiğim modeller için istediğim konfigürasyonu yapabiliyorum fakat Türkçe F klavye seçeneği yok. Özel sipariş olarak fiyat farkı vermeye hazır olduğumu söyledim, böyle bir imkanları olmadığını söylediler (hem Fransa, hem Almanya).  

Dolayısıyla alternatif olarak klavyeyi hardware olarak ayrıca alıp değiştirmeyi düşündüm. Buradaki firma bana F klavye örneği gönderdi. Dilerseniz bu pdf belgesini size iletebilirim. Foruma yüklemek doğru olmayabilir. Belgedeki referanslar şöyle görünüyor :

Turkish-F

NSK-Z80BW NSK-Z81BW

9Z.NCBBW.02T 9Z.NCBBW.12T

8/18'15

e054i061

NSK-Z82BW NSK-Z83BW

9Z.NCBBW.22T 9Z.NCBBW.32T

SN20H34986AA SN20J21585AA

SN20H34986 SN20J21585

Fakat hardware olarak bu klavyeyi yedek parça olarak nereden temin edebileceğimi bir türlü bilemediler. Çeşitli uluslarası satış firmalarının sitelerinde benzer ürünler var fakat emin olamıyorum çünkü kodlar tam uyumlu değil. Dünyanın öteki ucundan sipariş etmeye razıyım ama adres/muhatap bulamıyorum. İkinci seçenek de bu olduğu için acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Nereden alabilirim ve bahsettiğim bilgisayarlar için hangi ülke klavye düzenine göre hangi model yedek parça klavyeyi nereden sipariş etmem gerekir?

Ek bilgiler 2: Lenovo’nun bana belge olarak gönderdiği bu klavye düzeni, benim yıllardır aradığım düzen.

Esasen *** firması F klavye imkanı veriyor, fakat bu marka bilgisayarım, birkaç harfin yeri değişik olduğu için çok sıkıntı verdi, o yüzden onlardan tekrar almayacağım. Sticker falan da tam uyum sağlamıyor, mesleğim itibariyle üç farklı dilde yılda binlerce sayfa yazmak zorunda olduğum için, klavyeye bakmam gerektiğinde, bir harfin veya işaretin yeri bile önemli hale geliyor.

*** bilgisayarımda hardware olarak klavyeyi değiştirme imkanı da bulamadım çünkü enter tuşunun şekli farklıydı. Piyasada satılan silikon coverlar da enter tuşu sebebiyle o modelle uyumlu çıkmadı. Tabi bu kadar iş arasında böyle eğri büğrü çözümler de zaten ayağıma dolanıyor. Yanımda klavye taşımak ise laptop sözkonusu olduğu için aradığım çözüm değil.

Bir uzmana danışmadan Lenovo’yu buradan almak istemiyorum çünkü yine fiziki olarak enter tuşu veya başka tuşlar sebebiyle ayrıca alacağım klavyeyi değiştirtmek de mümkün olmayabilir.

Üretim yeri neresiyse oraya F klavyeli sipariş vermek de neden mümkün olamıyor onu keşfedemedim henüz, sonuçta Lenovo firması bu klavyeyi seçenekleri arasına almış. Fakat satın alamıyorum.

Umarım başınızı ağrıtmadım.

Yol gösterebilirseniz minnettar olurum.

İyi çalışmalar.

Admin edit: konu düzenlendi. 

0
0
Çözüm

Ynt: Yurt dışında Türkçe kalvyeli laptop almak istiyorum.

Merhaba ,

Lenovo Topluluğuna hoş geldin!

Maalesef, Türkiye'de online satış yok :( Ama birkaç tane yetkili satıcı firma vardır: https://www.lenovo.com/tr/tr/wtb/

Ben de biraz araştırdım ve gördüğüm kadarıyla bu firmalar şu anda aradığın laptoplar satmıyor... Ben diğer Türk satıcılarda bu modelleri buldum ama klavye Q mu F mi, bilmiyorum. Mesela:

https://www.sitem.com.tr/LENOVO-ThinkPad-P1-20QT002HTX-i7-9850H-16GB-1TB-SSD-4GB-Quadro-T2000-15-6--W10P-Mobile-Is-Istasyonu-purn-181439

İnternette hiçbir şey bulamazsan, belki en kolay yolu parça değiştirmek olabilir. Bu gibi durumlarda en kolay bilgisayarın kasasının üst parçası değiştirmektir. Parça numaraları her zaman bizim destek sitemizde bulabilirsin. Mesela X1 Extreme 2nd Gen 20QV parçaları: 

target=_blankhttps://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-x-series-laptops/thinkpad-x1-extreme-gen-2/20qv/parts/display/compatible

Türkçe F klavyesi olan parçalar (yine aynı model için): 5M10W78928, 5M10W78927, 02XR037, 02XR038.

Bu parçaları İnternette satışta bulabilirsin. Mesela 5M10W78927 için:

h target=_blankttps://swissparts.hu/termekeink/5M10W78927/

h target=_blankttps://www.ipc-computer.de/lenovo/notebook/thinkpad-serie/p/thinkpad-p1-gen2-20qt-20qu-serie/tastatur-44661975

Umarım ki bu bilgiler sana yardımcı olacaktır :)

Selamlarımla,

Ala
Polish & Turkish Community Lead

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!
Looking for information about Lenovo products?

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!
Szukasz informacji o produktach Lenovo?

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!
Lenovo ürünleri hakkında bilgi mi arıyorsunuz?

0
0

Was this solution helpful?

Your feedback helps us improve!
Cevaplar

Yurt dışında Türkçe kalvyeli laptop almak istiyorum.

Çözüm

Ynt: Yurt dışında Türkçe kalvyeli laptop almak istiyorum.

Merhaba ,

Lenovo Topluluğuna hoş geldin!

Maalesef, Türkiye'de online satış yok :( Ama birkaç tane yetkili satıcı firma vardır: https://www.lenovo.com/tr/tr/wtb/

Ben de biraz araştırdım ve gördüğüm kadarıyla bu firmalar şu anda aradığın laptoplar satmıyor... Ben diğer Türk satıcılarda bu modelleri buldum ama klavye Q mu F mi, bilmiyorum. Mesela:

https://www.sitem.com.tr/LENOVO-ThinkPad-P1-20QT002HTX-i7-9850H-16GB-1TB-SSD-4GB-Quadro-T2000-15-6--W10P-Mobile-Is-Istasyonu-purn-181439

İnternette hiçbir şey bulamazsan, belki en kolay yolu parça değiştirmek olabilir. Bu gibi durumlarda en kolay bilgisayarın kasasının üst parçası değiştirmektir. Parça numaraları her zaman bizim destek sitemizde bulabilirsin. Mesela X1 Extreme 2nd Gen 20QV parçaları: 

target=_blankhttps://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-x-series-laptops/thinkpad-x1-extreme-gen-2/20qv/parts/display/compatible

Türkçe F klavyesi olan parçalar (yine aynı model için): 5M10W78928, 5M10W78927, 02XR037, 02XR038.

Bu parçaları İnternette satışta bulabilirsin. Mesela 5M10W78927 için:

h target=_blankttps://swissparts.hu/termekeink/5M10W78927/

h target=_blankttps://www.ipc-computer.de/lenovo/notebook/thinkpad-serie/p/thinkpad-p1-gen2-20qt-20qu-serie/tastatur-44661975

Umarım ki bu bilgiler sana yardımcı olacaktır :)

Selamlarımla,

Ala
Polish & Turkish Community Lead

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!
Looking for information about Lenovo products?

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!
Szukasz informacji o produktach Lenovo?

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!
Lenovo ürünleri hakkında bilgi mi arıyorsunuz?

0
0

Was this solution helpful?

Your feedback helps us improve!

Ynt: Yurt dışında Türkçe F klavyeli laptop almak istiyorum.

Cevabınız için teşekkürler.

1
1

Cihazınızı tanımlayın

OR

Seri numaranızı vermek istemiyor musunuz? Ürüne göre görüntüle