cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
LookingforTI
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎02-28-2010
Location: Seattle
Views: 3,467
Message 1 of 6

Native Texas Instruments Chipset For Firewire Port

I am wanting a laptop for a Digital Audio Workstation.  My soundcard wants to see Firewire supported by the Texas Instruments chipset which is all over the net as being difficult to find. 

 

1.  Is there a laptop by lenovo that uses Texas Instruments chipset to support the firewire port?

 

2.  If so, is the port shared with anything else?

 

3.  Anyone using a leveno of any sort for a DAW. 

 

Thanks

 

Community SeniorMod
Community SeniorMod
Posts: 3,904
Registered: ‎01-21-2010
Location: US
Views: 3,450
Message 2 of 6

Re: Native Texas Instruments Chipset For Firewire Port

Can't answer number 1 or number 2 but for number 3 I'm using Audacity 1.2.6 in xp. There's a beta version for windows 7 but I haven't tried that yet.  The software is free.  I use it on an x41.  

 

I use it because precise adjustments can be made to the audio's speed while maintaining pitch in order to synchonize it with video, (Audacity calls it tempo) or run from a predetermined lenght of time.  I also couldn't do without the undo feature. 

 

It's not a resource hog at all in xp but as I understand it, in windows 7 you need 4 gb of ram and my x41 will only take 2 gb.

 

It also has support in linux. 


Community GuidelinesSearchPrivate MessagingENDEESPTRUUACZ-SKMoto
PM requests for individual support are not answered. If a post solves your issue, please mark it so.
lead_org Microsoft MVP Contributor
Microsoft MVP Contributor
Posts: 21,009
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
Views: 3,426
Message 3 of 6

Re: Native Texas Instruments Chipset For Firewire Port

Most of the recent thinkpads that have Firewire use the Ricoh controller.
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Highlighted
Community SeniorMod
Community SeniorMod
Posts: 3,215
Registered: ‎12-01-2007
Location: US
Views: 3,417
Message 4 of 6

Re: Native Texas Instruments Chipset For Firewire Port

Hello,

 

Syba makes an ExpressCard to FireWire (IEEE-1394) adapters that uses a Texas Instruments chipset:

 

 

Note that they also make adapters with VIA's FireWire chipset, so make sure you order the correct one.

 

Lacie has a Firewire/800 card, too:  Firewire 800 ExpressCard 34.

 

Regards,

 

Aryeh Goretsky

 



I am a volunteer and neither a Lenovo nor a Microsoft employee.

L380 YogaP50 (20EN-*)S230u (3347-4HU)T23 (2648-LU7)T42 (2378-R4U)T43p (2678-H7U)T61p (6459-CTO)W510 (4318-CTO)W530 (2441-4R3)W530 (2441-4R3)X100e (3508-CTO)X120e (0596-CTO)X220 (4286-CTO)X250 (20CM-*)Yoga 370

de.gif Deutsche Community es.gif Comunidad en Español ru.gif Русскоязычное Сообщество pt.gif Communidade Portugues
LookingforTI
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎02-28-2010
Location: Seattle
Views: 3,277
Message 5 of 6

Re: Native Texas Instruments Chipset For Firewire Port

Okay, this is a difficult search, so now I am wondering if any out there in the lenovo world knows if there bios will give them access to C1E or Powerstates manager, HPET (high precision event timer), and or SpeedStep?  This is for laptops only.

 

normington
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎01-06-2012
Location: Guildford, UK
Views: 2,741
Message 6 of 6

Re: Native Texas Instruments Chipset For Firewire Port

Hi,

 

I'm facing the same issue. I'm deciding which laptop to get and would love a thinkpad but I need TI firewire. Did you (OP) have any luck with your queries?

 

Thanks,

Holiday Deals
HAPPENING NOW!

Get the best deals on PCs and tech now during the Holiday Sale
Shop the sale

Top Kudoed Authors