Lenovo Topluluğu

Kullanılabilir RAM Artırma / nasıl artırılır ??? (Mümkünse BIOS ayarından)

kullanılabilen ram 5.9 gözüküyor ama 8 gb ram e sahibim internetteki çözümleri denedim ama olmadı bios çözümü hariç.Yapmayı bilen varsa yani çözümü hemen ek yapsın (internette yaygın çözümler var denedim sadece bios çözümünü denemedim çünkü o ayarı bulamadım bide garanti kapsamından çıkar mı bunu yapsam?)görselli olarak anlatır mısın?

AMD Ryzen 5 5600H with (Radeon Graphics!!!)

lenovo ideapad 82k2 bilgisayarım

Radeon grafik kartı kapatabilirim bunun için

0
0
Çözüm

Re:Kullanılabilir RAM Artırma / nasıl artırılır ??? (Mümkünse BIOS ayarından)

Selamlar,

Sorunuzdan anladığım kadarıyla bilgisayarınızın bellek kapasitesini arttırmak değil, grafik için ayrılmış 2 GB belleği kısıp sisteme ayırmak istiyorsunuz.

Bunun için bilgisayarınızın BIOS/UEFI ayarlarına giriniz. Bilgisayarınız kapalıyken Novo düğmesine basıp BIOS Setup seçerek buraya ulaşabilirsiniz. Ardından sağ alttaki düğmeye basarak daha çok ayarı seçiniz, Configuration sekmesine geliniz ve sayfanın ortasına doğru ininiz. Burada UMA Frame Buffer Size ögesini daha düşük bir değere ayarlayabilirsiniz. Ayarınızı kaydedip çıkmak için (Fn+)F10 düğmesine basınız.

~ Uğurcan

Bire bir özel yardım isteklerini yanıtlamıyorum. Sorularınız, başkalarına da yardımcı olabilecekleri uygun forumda yayımlanmalıdır.
Bir yanıt sorunuzu çözünce lütfen onu çözüm olarak işaretleyiniz.
Lenovo'nun bir çalışanı veya temsilcisi değilim. Yorumlarım bana aittir.

0
0

Was this solution helpful?

Your feedback helps us improve!
Cevaplar

Kullanılabilir RAM Artırma / nasıl artırılır ??? (Mümkünse BIOS ayarından)

Çözüm

Selamlar,

Sorunuzdan anladığım kadarıyla bilgisayarınızın bellek kapasitesini arttırmak değil, grafik için ayrılmış 2 GB belleği kısıp sisteme ayırmak istiyorsunuz.

Bunun için bilgisayarınızın BIOS/UEFI ayarlarına giriniz. Bilgisayarınız kapalıyken Novo düğmesine basıp BIOS Setup seçerek buraya ulaşabilirsiniz. Ardından sağ alttaki düğmeye basarak daha çok ayarı seçiniz, Configuration sekmesine geliniz ve sayfanın ortasına doğru ininiz. Burada UMA Frame Buffer Size ögesini daha düşük bir değere ayarlayabilirsiniz. Ayarınızı kaydedip çıkmak için (Fn+)F10 düğmesine basınız.

~ Uğurcan

Bire bir özel yardım isteklerini yanıtlamıyorum. Sorularınız, başkalarına da yardımcı olabilecekleri uygun forumda yayımlanmalıdır.
Bir yanıt sorunuzu çözünce lütfen onu çözüm olarak işaretleyiniz.
Lenovo'nun bir çalışanı veya temsilcisi değilim. Yorumlarım bana aittir.

0
0

Was this solution helpful?

Your feedback helps us improve!

Ne kadar düşürebilir uygun olarak sisteme bi zararı mı olur mu yavaşlar mı hızlanır mı?

(Cevabınız için teşekkürler)

0
0

Cihazınızı tanımlayın

OR

Seri numaranızı vermek istemiyor musunuz? Ürüne göre görüntüle