English Community

Lenovo PhonesK and Vibe Z Series Smartphones
All Forum Topics
Options

5 Posts

08-18-2015

India.Mumbai

5 Signins

83 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎08-18-2015
  • Location: India.Mumbai
  • Views: 83
  • Message 21 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-04-01, 7:55 AM

Hi,

 

Lenovo K4 note Supports VoLTE ?

 

Admin note; post merged in, subject edited.

Reply
Options

3291 Posts

07-02-2014

SK

6807 Signins

225693 Page Views

  • Posts: 3291
  • Registered: ‎07-02-2014
  • Location: SK
  • Views: 225693
  • Message 22 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-04-01, 14:44 PM

In order have VoLTE it should be supported on a hardware and a softwer level. The K4 note is based on Mediatek MT6753 processor. In the datasheet for this processor there is no mention about this feauture. Just to compare with the Snapdragon 615 that supports this on a hardware level.

 

Regards,


Pavlo Antalovtsi
Community Manager
Reply
Options

55 Posts

02-01-2016

India

162 Signins

1320 Page Views

  • Posts: 55
  • Registered: ‎02-01-2016
  • Location: India
  • Views: 1320
  • Message 23 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-04-01, 16:00 PM
But coolpad note 3 has the same processor.. How come it supports Volte..???
Reply
Options

93 Posts

02-05-2016

IN

198 Signins

690 Page Views

  • Posts: 93
  • Registered: ‎02-05-2016
  • Location: IN
  • Views: 690
  • Message 24 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-04-09, 7:26 AM

Even the Gionee S6 has the same MT6753 processor. How come it supports VoLTE? 

Gionee S6 VoLTE support

Reply
Options

147 Posts

02-13-2016

IN

135 Signins

1744 Page Views

  • Posts: 147
  • Registered: ‎02-13-2016
  • Location: IN
  • Views: 1744
  • Message 25 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-04-10, 19:29 PM

wrote:

Even the Gionee S6 has the same MT6753 processor. How come it supports VoLTE? 

Gionee S6 VoLTE support


because Gionee and CoolPad invested some efforts to support VoLTE, and Lenovo did not

Reply
Options

3 Posts

04-13-2016

IN

1 Signins

34 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎04-13-2016
  • Location: IN
  • Views: 34
  • Message 26 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-04-13, 7:35 AM

I have a lenovo k4 note..overall the phone is awesome ......

but i noticed that there is no video calling inbuit feature in this model 

i request this to lenovo company if possible please do add this feature in update .....

 

Admin note; post merged in, subject edited.

Reply
Options

462 Posts

08-19-2014

China

787 Signins

7577 Page Views

  • Posts: 462
  • Registered: ‎08-19-2014
  • Location: China
  • Views: 7577
  • Message 27 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-04-13, 8:55 AM
Video call is not supported in this device due to HW limitation.
Reply
Options

2 Posts

04-22-2016

IN

3 Signins

22 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎04-22-2016
  • Location: IN
  • Views: 22
  • Message 28 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-04-22, 22:29 PM

Install "Jio Join" app and start using it for making call. alternate app for volte released by Reliance jio

Reply
Options

2 Posts

04-22-2016

IN

3 Signins

22 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎04-22-2016
  • Location: IN
  • Views: 22
  • Message 29 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-04-22, 22:30 PM

use "Jio join" app

Reply
Options

28 Posts

05-16-2016

IN

49 Signins

446 Page Views

  • Posts: 28
  • Registered: ‎05-16-2016
  • Location: IN
  • Views: 446
  • Message 30 of 1034

Re: How to add or enable voLTE in K4 note?

2016-05-16, 12:55 PM
Data: GPRS, EDGE, HSPA+, LTE
Speed: LTE TDD Band 40/41 NW (2555MHz--2655MHz); FDD Band 1/3/5/7 /8/20
3G Network: 850/900/1900/2100 MHz
2G Network: GSM 850/900/1800/1900 MHz
Speed: LTE (4G) 150Mbps (DL) / 50Mbps (UL) CAT4
WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi hotspot
Bluetooth: Bluetooth® 4.0 LE
A-GPS Support: Yes
Radio: FM radio
NFC




ACCORDING TO LENOVO WEBSITE THESE BANDS ARE SUPPORTED SO VOLTE FEATURE IS THERE...IT JUST NEED A SOFTWARE UPDATE FROM LENOVO TO ACTIVATE VOLTE IN LENOVO K4 NOTE
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete