Please note: This website includes an accessibility system. Press Control-F11 to adjust the website to the visually impaired who are using a screen reader; Press Control-F10 to open an accessibility menu.

Społeczność Lenovo

Re: Ideapad 700-15isk ssd upgrade

Posiadam laptopa Ideapad 700 z 1T hdd i 128gb ssd, chciałbym zamienić dysk 128 na 256gb ssd i nie potrafię znaleźć informacji jaki rozmiar maksymalny dysku głównego płyta główna jest wstanie obsłużyć i czy taka wymiana w latpopie ma sens.

0
0
Rozwiązanie

Dot.: Ideapad 700-15isk ssd upgrade

Cześć ,

Witaj w Społecznosci!

Załączam linka do podręcznika konserwacji sprętu dla Twojego modelu. Tam znajdziesz wszystkie informacje przydatne przy wymianie dysku ssd. Jak najbardziej możesz zamienić 128 gb na 256 gb (sprawdź strony 27, 40 i 68) :)

Dyski ssd kompatybilne z Twoim modelem znajdziesz również na naszej stronie wsparcia.

Pozdrawiam,

Ala
Polish & Turkish Community Lead

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!
Looking for information about Lenovo products?

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!
Szukasz informacji o produktach Lenovo?

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!
Lenovo ürünleri hakkında bilgi mi arıyorsunuz?

0
0

Was this solution helpful?

Your feedback helps us improve!
Odpowiedzi

Ideapad 700-15isk ssd upgrade

Rozwiązanie

Dot.: Ideapad 700-15isk ssd upgrade

Cześć ,

Witaj w Społecznosci!

Załączam linka do podręcznika konserwacji sprętu dla Twojego modelu. Tam znajdziesz wszystkie informacje przydatne przy wymianie dysku ssd. Jak najbardziej możesz zamienić 128 gb na 256 gb (sprawdź strony 27, 40 i 68) :)

Dyski ssd kompatybilne z Twoim modelem znajdziesz również na naszej stronie wsparcia.

Pozdrawiam,

Ala

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!

0
0

Was this solution helpful?

Your feedback helps us improve!

Re:Ideapad 700-15isk ssd upgrade

Dla potomnych, bo problem juz dawno rozwiązany ale nigdzie nie ma prawdziwych informacji. Byc moze ktos jednak będzie jeszcze poszukiwal takich informacji. Dzisiaj zainstalowałem w moim ideapad 700-15 isk dysk ssd m.2 nvme o pojemności 512 GB, kiedy support lenovo twierdził ze więcej jak 256 GB nie będzie działał...otóż działa, brawo lenovo!!! Poziom wyszkolenia pracowników poraża...

0
0

Witam,

Właśnie poszukiwałem takiej odpowiedzi.

Mam zainstalowany SSD 256 ADATA SU800NS38 i noszę się z zamiarem wymiany na taki o pojemności 512GB... ale widzę rozbieżności w opisach.

W opisach dysk ADATA SU800NS38 to dysk o złączu M.2 ale z interfejsem SATA, a ja chciałem wymienić na szybszy NVMe/ PCIE, również na złączu M.2.

Znowu w dokumentacji Lenovo (str. 68) piszą, że maks. 256GB, natomiast mówią o dysku M.2 PCIE.

Co robić? Dyski różnią się złączem. Masz jakieś doświadczenie?

Taki prawdopodobnie jest w laptopie:

https://www.x-kom.pl/p/340495-dysk-ssd-adata-256gb-m2-sata-ssd-ultimate-su800.html?gclid=Cj0KCQiAmfmABhCHARIsACwPRADmKZ8p6kKl7_33xxrn5UtrMGKhny9dErr1lRB88eSSLQ3YfH_2MEsaAn2yEALw_wcB

... a na taki na przykład chciałbym zamienić:

https://allegro.pl/oferta/dysk-ssd-m-2-adata-512gb-sx8200-pro-pcie-nvme-xpg-10028317949

... problem jest tylk ow tym, że róznią się złaczem i standardem transmisji SATA vs. NVMe.

Pozdrawiam,

proszę o odpowiedź.

0
0

Cześć @InterMark ,

O ile zainstalowanie większego dysku niż wskazany w naszych oficjalnych specyfikacjach często jest możliwe, o tyle zainstalowanie dysku M.2 NVMe w laptopie, który wspiera dyski M.2 SATA ma prawa zadziałać. Mogę jeszcze upewnić się co do tego sprawdzając specyfikacje Twojego modelu, potrzebuję tylko informacji o jaki konkretnie model chodzi. 

Pozdrawiam,

Ala

0
0

Zidentyfikuj swoje urządzenie

OR

Nie chcesz podawać swojego numeru seryjnego? Możesz także Wyświetl według produktu

Problem został rozwiązany, czy potrzebujesz pomocy? Kliknij tutaj.