Please note: This website includes an accessibility system. Press Control-F11 to adjust the website to the visually impaired who are using a screen reader; Press Control-F10 to open an accessibility menu.
Mam pewien problem już od dłuższego czasu mianowicie chodzi o wydajność mojego laptopa lenovo ideapad gaming 3 15ahr05. Kiedyś gdy wchodziłem do gier miałem normalnie koło 160fps, lecz teraz gdy odpalam grę (fortnite) fps nie przekraczają 40. Mam zaaktualizowane sterowniki i najniższe ustawiania w grach. Proszę o pomoc
Dziękuję za zgłoszenie problemu z wydajnością Twojego laptopa Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ahr05. Rozumiem, że spadek FPS w grach może być frustrujący. Proszę spróbować poniższych kroków, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu:
Sprawdź ustawienia zasilania:
Upewnij się, że laptop jest ustawiony na tryb wysokiej wydajności. Możesz to zrobić, przechodząc do Panel sterowania > Opcje zasilania i wybierając plan "Wysoka wydajność".
Zaktualizuj BIOS:
Czasami aktualizacja BIOS-u może poprawić wydajność systemu. Możesz pobrać najnowszą wersję BIOS-u ze strony Lenovo Support.
Sprawdź temperatury:
Wysokie temperatury mogą powodować throttling CPU/GPU, co obniża wydajność. Użyj programu takiego jak HWMonitor, aby sprawdzić temperatury podczas grania. Jeśli są zbyt wysokie, rozważ czyszczenie układu chłodzenia lub wymianę pasty termoprzewodzącej.
Użyj Lenovo Vantage:
Pobierz i zainstaluj aplikację Lenovo Vantage. Umożliwia ona monitorowanie stanu systemu, aktualizację sterowników oraz optymalizację ustawień.
Sprawdź stan dysku twardego/SSD:
Upewnij się, że dysk twardy lub SSD nie ma błędów. Możesz użyć narzędzia wbudowanego w system Windows, takiego jak CHKDSK, aby to sprawdzić.
Zaktualizuj sterowniki GPU:
Nawet jeśli sterowniki są aktualne, spróbuj je ponownie zainstalować. Możesz pobrać najnowsze sterowniki ze strony producenta karty graficznej (NVIDIA/AMD).
Jeśli powyższe kroki nie przyniosą poprawy, rozważ skontaktowanie się z naszym wsparciem technicznym, aby uzyskać dalszą pomoc. Możesz złożyć zgłoszenie serwisowe przez Service Request lub odwiedzić najbliższe Autoryzowane Centrum Serwisowe.
Pozdrawiam,
Anna
Specjalista ds. pomocy technicznej
Jesteśmy tutaj, aby pomóc w weryfikacji i rozwiązaniu problemu - pamiętaj, że zawsze możesz zgłosić sprawę do serwisu gwarancyjnego tutaj. Odwiedź też stronę wyszukiwania gwarancji by sprawdzić status gwarancji lub zaktualizować ochronę gwarancyjną. Znajdź oryginalne części i ulepszenia na stronie wyszukiwania części. Pomógł Ci ktoś dzisiaj? Kliknij kciuk w górę poniżej aby mu podziękować! Jeśli post okaże się pomocny i zawiera odpowiedź na Twoje pytanie, kliknij"oznacz jako rozwiązanie" !
0
More>>Liked this post
0
More>>
loading...
Zidentyfikuj swoje urządzenie
Do not type in special characters or spacing.We only use the numbers 0 (zero) and 1 (one) instead of the letters "O" or "I".