Witam
Mój problem
Od pewnego czasu mój laptop (Legion Y540-17IRH Type 81Q4) ma problem z odtwarzaniem dźwięku (dokładny opis problemu poniżej). Po długim testowaniu laptopa wysłałem go na reklamację.
Pomijając ogromne problemy na linii klient/kurier (musiałem wszystko załatwiać sam dzwoniąc po 5 razy do serwisu Lenovo jak i do firmy kurierskiej), to laptop wrócił do mnie nienaprawiony.
W raporcie zostało napisane, że laptop przeszedł wszystkie testy jakości pod kątem opisanych przeze mnie problemów i nie wykazał żadnych nieprawidłowych zachowań = jest w 100% sprawny.
Zostało również napisane, że serwisantom nie udało się odtworzyć opisanej usterki. Zajęło mi 60 sekund aby odtworzyć błąd (wielokrotnie). Trzaski nie są zależne od zewnętrznego monitora ani zasilania laptopa. Nie mam pojęcia dlaczego serwisanci nie byli w stanie odtworzyć usterki. Włączenie oprogramowania LatencyMon podczas odtwarzania dźwięku na laptopie drukuje na ekran w przeciągu 30 sekund mnóstwo uwag i ostrzeżeń związanych z odtwarzaniem dźwięku i z zasilaniem.
Podejrzewam, że usterka została zbagatelizowana, ponieważ nie jest krytyczna dla obsługi laptopa. Uniemożliwia ona natomiast pracę z dźwiękiem, co w przypadku laptopa przeznaczonego do obsługi gier i aplikacji multimedialnych jest niedopuszczalne.
Informacje o usterce
Podczas odtwarzania dowolnego źródła audio słychać trzaski i kliknięcia. Problem występuje na każdym urządzeniu zewnętrznym: zarówno na wbudowanych głośnikach, zewnętrznych głośnikach jak i na słuchawkach. Problem jest dosyć losowy ale nasila się gdy laptop pracuje ciężej. Pojedynczy trzask występuje średnio co około 30 sekund (problem czasami ucicha i sprawia wrażenie jakby go nie było - w rzeczywistości ZAWSZE tam jest) Zatrzymaniu lub wznowieniu odtwarzania audio zazwyczaj również towarzyszy trzask. Problem występuje niezależnie od systemu operacyjnego (Windows 10 / Ubuntu 19.10). Problem raczej nie towarzyszył laptopowi od początku użytkowania. Problem występuje niezależnie od aktualnego planu zasilania (bateryjne/sieciowe, oszczędzanie energii/maksymalna wydajność). Problem występuje również w trybie samolotowym. Problem występuje zarówno z podłączonym zewnętrznym monitorem, jak i bez niego. Usterkę łatwiej usłyszeć przy wysokich poziomach głośności.
Najważniejsza informacja - problem jest blisko związany z kartą graficzną Nvidia, (karta graficzna? płyta główna? zasilanie?) - jeżeli karta Nvidii zostaje wyłączona (tryb oszczędny, w którym laptop korzysta tylko z karty graficznej Intel), to problem ustępuje całkowicie (udowodnione na systemie Ubuntu - powtarzalność 100%).
Serwisanci próbowali już naprawiać zdalnie urządzenie przed reklamacją (sterowniki do karty graficznej i nie tylko) - bez żadnego skutku. Jedyny czynnik, który ma wpływ (powtarzalność 100%) to karta graficzna Nvidia.
Podsumowanie
Jestem zmuszony reklamować urządzenie ponownie. Postanowiłem napisać tego posta w ramach udokumentowania całej sprawy.
Jestem zawiedziony, ponieważ przeprowadziłem bardzo dokładne dochodzenie usterki, zaopatrzyłem serwisantów w obszerną dokumentację problemu, a i tak spotkałem się z brakiem profesjonalizmu ze strony firmy Lenovo. Jestem zmuszony do korzystania ze starego, awaryjnego laptopa po zakupie drogiej, wysokiej klasy maszyny.
Czy jeżeli złożę ponowną reklamację, to mogę w końcu oczekiwać naprawienia usterki? Co mogę zrobić, żeby usterka została w końcu wykryta przez serwisantów?