anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Odpowiedz
Leom1
Paper Tape
Posty: 9
Zarejestrowano: ‎04-27-2019
Kraj: PL
Wyświetleń: 330
Wiadomość 1 z 15

Y720 - problem z wbudowanym mikrofonem

Witam mam nowego y720 nie działa mikrofon system pokazuje, że jest wszystko ok.Sprawdzilem już wszystkie opcje mikrofon mnie nie słyszy ktoś pomoże co to może być czy serwis 

Administrator
Administrator
Posty: 331
Zarejestrowano: ‎01-10-2019
Kraj: SK
Wyświetleń: 223
Wiadomość 2 z 15

Dot.: Y720

Cześć @Leom1,

 

Witaj w Społeczności!

 

Możesz napisać konkretniej co sprawdziłeś? Będzie nam łatwiej zdiagnozować problem Emotikon: Mrugający

 

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, warto wejść w ustawienia -> prywatność i tam sprawdzić czy mikrofon nie jest zablokowany.

 

Pozdrawiam,

 

Ala
Polish & Turkish Community Lead


  Communities:   English    Deutsche    Español    Português    Русскоязычное    Česká    Slovenská    Українська   Polski    Türkçe   Moto English


Please do not ask me questions by Personal Message; questions belong in the forums.

Proszę nie zadawać mi pytań przez wiadomości prywatne, publikując pytanie na forum masz większe szanse na otrzymanie odpowiedzi, a być może pomożesz również komuś, kto ma podobny problem.

Lütfen, sorularınızı bana kişisel mesajlarıyla göndermeyın, sorunuzu foruma yazınca cevabınızı daha hızlı alacaksınız, ayrıca aynı sorunu yaşayan diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.

Leom1
Paper Tape
Posty: 9
Zarejestrowano: ‎04-27-2019
Kraj: PL
Wyświetleń: 196
Wiadomość 3 z 15

Dot.: Y720

Zrzut ekranu (1).png

Highlighted
Leom1
Paper Tape
Posty: 9
Zarejestrowano: ‎04-27-2019
Kraj: PL
Wyświetleń: 195
Wiadomość 4 z 15

Dot.: Y720

tak to wygląda jak na zdjęciu
Leom1
Paper Tape
Posty: 9
Zarejestrowano: ‎04-27-2019
Kraj: PL
Wyświetleń: 195
Wiadomość 5 z 15

Dot.: Y720

sprawdxiłem wszystkie opcje mikrofon jestzainstalowany ale mnie nie słyszy jak podłącze zestaw bluetoth jest wszystko ok 

Leom1
Paper Tape
Posty: 9
Zarejestrowano: ‎04-27-2019
Kraj: PL
Wyświetleń: 193
Wiadomość 6 z 15

Dot.: Y720

Zrzut ekranu (4).png


@Ala_Lenovo  tu powinno buć widać poziomy jak rozmawiam a nie dzieje się nic 

 

Administrator
Administrator
Posty: 331
Zarejestrowano: ‎01-10-2019
Kraj: SK
Wyświetleń: 188
Wiadomość 7 z 15

Dot.: Y720

Cześć @Leom1,

 

Spróbuj wybrać "Zestaw mikrofonów" w oknie "Dźwięk", a następnie "Ustaw domyślne".

 

Przechwytywanie.JPG

Jeśli problem będzie w dalszym ciągu występował, wejdź we "Właściwości" mikrofonu, a następnie w zakładkę "Poziomy" i sprawdź czy dźwięk nie jest tam wyciszony. Sprawdź też zakładkę "Zaawansowane" i zaznacz opcję "Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad tym urządzeniem".

 

Przechwytywanie1.JPG

Pozdrawiam,

 

Ala
Polish & Turkish Community Lead


  Communities:   English    Deutsche    Español    Português    Русскоязычное    Česká    Slovenská    Українська   Polski    Türkçe   Moto English


Please do not ask me questions by Personal Message; questions belong in the forums.

Proszę nie zadawać mi pytań przez wiadomości prywatne, publikując pytanie na forum masz większe szanse na otrzymanie odpowiedzi, a być może pomożesz również komuś, kto ma podobny problem.

Lütfen, sorularınızı bana kişisel mesajlarıyla göndermeyın, sorunuzu foruma yazınca cevabınızı daha hızlı alacaksınız, ayrıca aynı sorunu yaşayan diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.

Leom1
Paper Tape
Posty: 9
Zarejestrowano: ‎04-27-2019
Kraj: PL
Wyświetleń: 181
Wiadomość 8 z 15

Dot.: Y720

Wszystko zrobione jak należy i mikrofon nadal nie działa,  czy to możliwe żeby był uszkodzony, a system  wykrywał go jako sprawny Zrzut ekranu (5).png

Leom1
Paper Tape
Posty: 9
Zarejestrowano: ‎04-27-2019
Kraj: PL
Wyświetleń: 180
Wiadomość 9 z 15

Dot.: Y720

zakładka ustaw domyślnie nie jest podświetlona
Administrator
Administrator
Posty: 331
Zarejestrowano: ‎01-10-2019
Kraj: SK
Wyświetleń: 169
Wiadomość 10 z 15

Dot.: Y720

Cześć @Leom1,

 

Sprawdź czy na pewno masz aktualne sterowniki dźwięku oraz płyty głównej. Jeśli posiadasz aplikację Lenovo Vantage, wszystkie aktualne sterowniki Lenovo możesz ściągnąć przez tę aplikację. Wtedy nie ma mowy o pomyłce Emotikon: Mrugający

 

W Menedżeże urządzeń odinstaluj mikrofon i po restarcie komputera zainstaluj go ponownie.

 

Ponadto warto sprawdzić ustawienia mikrofonu w aplikacji Lenovo Vantage (zakładka Hardvare Settings > Audio/Visual).

 

Jeśli to wszystko nie zadziała, trzeba będzie przeinstalować system Windows...

 

Pozdrawiam,

 

Ala
Polish & Turkish Community Lead


  Communities:   English    Deutsche    Español    Português    Русскоязычное    Česká    Slovenská    Українська   Polski    Türkçe   Moto English


Please do not ask me questions by Personal Message; questions belong in the forums.

Proszę nie zadawać mi pytań przez wiadomości prywatne, publikując pytanie na forum masz większe szanse na otrzymanie odpowiedzi, a być może pomożesz również komuś, kto ma podobny problem.

Lütfen, sorularınızı bana kişisel mesajlarıyla göndermeyın, sorunuzu foruma yazınca cevabınızı daha hızlı alacaksınız, ayrıca aynı sorunu yaşayan diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.