Społeczność Lenovo

Zdarzenie krytyczne Kernel-Power 41 (63) Legion Slim 5 16IRH8

Mam problem z laptopem Legion Slim 5 16IRH8 co jakiś czas występuję Zdarzenie Krytyczne    12.01.2025 13:48:30    Kernel-Power    41    (63),  co to może być za przyczyna?

0
0
Rozwiązanie

Re:Zdarzenie krytyczne Kernel-Power 41 (63) Legion Slim 5 16IRH8

Odpaliłem Panel Sterowania Nvidia, Później Zarządzanie Ustawieniami 3D, Później Tryb Zarządzania energią i ustawiłem tu na Preferuj Maksymalną Wydajność i na razie błąd krytyczny się nie pojawia.

0
0

Was this solution helpful?

Your feedback helps us improve!
Odpowiedzi

Zdarzenie krytyczne Kernel-Power 41 (63) Legion Slim 5 16IRH8

Cześć Martino82,

Dziękuję za zgłoszenie problemu. Zdarzenie krytyczne Kernel-Power 41 (63) zazwyczaj wskazuje na niespodziewane wyłączenie lub restart systemu, co może być spowodowane różnymi czynnikami. Oto kilka kroków, które możesz podjąć, aby zdiagnozować i rozwiązać problem:

1. Aktualizacja Sterowników i BIOS-u:

• Upewnij się, że wszystkie sterowniki oraz BIOS są zaktualizowane do najnowszych wersji. Możesz to zrobić za pomocą aplikacji Lenovo Vantage.
  2. Sprawdzenie Stanu Zasilania:

• Sprawdź, czy zasilacz i bateria działają poprawnie. Upewnij się, że kabel zasilający jest prawidłowo podłączony i nie ma uszkodzeń.
  3. Diagnostyka Sprzętu:

• Uruchom wbudowane narzędzie diagnostyczne Lenovo, aby sprawdzić, czy nie ma problemów sprzętowych. Możesz to zrobić za pomocą Lenovo Vantage lub odwiedzając Lenovo Support.
  4. Sprawdzenie Dziennika Zdarzeń:

• Przejrzyj Dziennik Zdarzeń systemu Windows, aby uzyskać więcej informacji na temat błędu. Może to pomóc w zidentyfikowaniu konkretnego problemu.
  5. Testowanie Pamięci RAM:

• Wykonaj test pamięci RAM, aby upewnić się, że nie ma problemów z pamięcią. Możesz użyć narzędzia Windows Memory Diagnostic lub MemTest86.

Jeśli powyższe kroki nie rozwiążą problemu, zalecam skontaktowanie się z naszym wsparciem technicznym, aby uzyskać dalszą pomoc. Możesz złożyć zgłoszenie serwisowe tutaj lub odwiedzić najbliższe Autoryzowane Centrum Serwisowe.

Mam nadzieję, że te kroki pomogą rozwiązać problem.

Pozdrawiam,

Anna

Specjalista ds. pomocy technicznej

Jesteśmy tutaj, aby pomóc w weryfikacji i rozwiązaniu problemu - pamiętaj, że zawsze możesz zgłosić sprawę do serwisu gwarancyjnego tutaj.
Odwiedź też stronę wyszukiwania gwarancji by sprawdzić status gwarancji lub zaktualizować ochronę gwarancyjną.
Znajdź oryginalne części i ulepszenia na stronie wyszukiwania części.
Pomógł Ci ktoś dzisiaj? Kliknij kciuk w górę poniżej aby mu podziękować!
Jeśli post okaże się pomocny i zawiera odpowiedź na Twoje pytanie, kliknij "oznacz jako rozwiązanie" !

0
0
Rozwiązanie

Odpaliłem Panel Sterowania Nvidia, Później Zarządzanie Ustawieniami 3D, Później Tryb Zarządzania energią i ustawiłem tu na Preferuj Maksymalną Wydajność i na razie błąd krytyczny się nie pojawia.

0
0

Was this solution helpful?

Your feedback helps us improve!

Zidentyfikuj swoje urządzenie

OR

Nie chcesz podawać swojego numeru seryjnego? Możesz także Wyświetl według produktu

Problem został rozwiązany, czy potrzebujesz pomocy? Kliknij tutaj.