zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Odpovědět
OliVili
Punch Card
Příspěvky: 30
Registrovaný: ‎12-22-2018
Lokace: SK
1 341 zobrazení
Zpráva 1 z 16

Problematicky Wifi modul

Ahojte všetci,

 

Zakladám novú tému ohladom Wifi modulu pre Legion Y 530

Serial Number: XXXXXX
Machine Type Model: 81LB006ECK

 

Ako som tak čital anglické topiky niesom sám ktorého tento problém postihuje.

Jedná sa o to, že samé od seba vypína wifi modul, ktorý sa javý tak, že s plného signálu nevidí nič, alebo naskočí zltý výkričnik, že nejde internet, alebo stratí a nevidí ani 1 wifi sieť.

Ale je to blbosť, pretože máme telku napojenú na internet a telka normálne funguje, tak isto som skúšal v tom momente, keď mne nešiel internet, pustit na mobile stránku a aj zároveň na priatelkynom notebooku načítať nejakú tu stránku, a išlo to hneď, takže wifi router som hneď vylúčil, ale aby sa nepovedalo vyskúšal som ešte zapojiť druhý rúter, vytvoriť inú wifi a do tretice zapojil ešte aj duplikátor wifi a problém pretrvával stále rovnaký. 

Jednoducho si na nete, znicoho nič to prestane ísť bud nahodí vykričnik, alebo wifi stratí signal a nevidí žiadnu sieť a po 1 minute sa spamatá, dosť nepríjemne keď niečo stahuješ alebo hráš.

 

Ako úprimne som sklamaný keď človek dá 1300E za herný notebook u ktorého musí riešiť takéto pragmatické veci a fakt really ? 

Videl som riešenie tu na ENG fore, že už zo zúfalstva tam menili ludia Wifi moduli....Človek by trochu čakal, že keď notebook čo si povedzme nestojí už málo no ale....

 

PS (utilitu na kontrolu Wifi som pustil, tú priamo od lenovo a nevykazuje žiadnu chybu, a cez kábel na priamo ide internet bezproblemovo)

 

Wifi drivery som skúšal, Januárové priamo od Lenovo, tak isto staré, potom intel tak ako radia na ENG fóre s týmto problémom a nič.

A fakt dalši AC modul sa mi fakt kupovať nechce. Dokonca som aj Bios už januároví nahodil...no celé zle.

 

Už len pri písaní tohto topicu mi to ráno zas padlo.

Ako to že tu som nemal ten intel tray okno a intel panel, je to hluposť OK, človek prežije aj bez toho poradí si, ale aby mi neustále padalo pripojenie je už fakt od veci a hlavne keď nestál málo tento notebook a fakt nechce sa mi prevrtávať teraz do prerobeného bytu cez steny káble len preto aby som mal pokoj a nemusel riešiť wifi....je to hlúposť keď mam 300MB 5G pripojenie a v izbe 5 metrov router.

 

Myslím si, že toto je problém skôr samotného Wifi modulu a jeho ovládačov, neviem ako sa chce toto riešiť, ale nevidel som nikde nejaký zaručený postup ako to fixnúť a úprimne fakt sa mi nechce kupovať Wifi AC adaptér len kvôli tomu rozoberať notebook, že som čakal že už pri nemalej cene notebooku toto nemusím riešiť. A všetko pôjde ako má.

 

 

Ďakujem za pochopenie.

s pozdravom

Oliver

 

Admin Edit: S/N odstránené, keďže sa jedná o súkromný údaj.

OliVili
Punch Card
Příspěvky: 30
Registrovaný: ‎12-22-2018
Lokace: SK
1 338 zobrazení
Zpráva 2 z 16

Re: Problematicky Wifi modul

Vopred sa ospravedlnujem za ráno trošku v zlej nálade napísaný Topic,

 

Hovorím už ma to doštvalo, lebo stále niečo, raz ovládač, raz hento prestane ísť potom Wifi zas odppája ako besné...

Detto dneska v robote som vyskúšal Hotspot cez mobil, samozrejme zase opat vypínalo Wifi a zapínalo keď sa nevedelo pripojiť, cele ako by to disablovalo, potom to zas naskocilo, ukázalo to že k sieti sa nedá pripojiť, pritom kolegov NB prehrával YT cez moj Hotspot, snažil som sa to robiť tak co najviac "debilovzdorne" aby som mal nejakú istotu. Žial bezúspešne.

Ako som spomínal niesom jediný a topicov na anglickom fóre "Wifi problem" "Wifi BAD" atď je neúrekom, takže neviem...

Ale hovorím nepomohlo nič s ovládačov.

Ako teraz to funguje ale je zase len otázka času kedy to začne haprovať, a ako včera to robilo každých 10 - 15 min.

 

s pozdravom

Oliver

Administrator
Administrator
Příspěvky: 5 703
Registrovaný: ‎08-17-2015
Lokace: SK
704 zobrazení
Zpráva 3 z 16

Re: Problematicky Wifi modul

Ahoj Oliver,
 
nemusíš sa ospravedlňovať za zlú náladu, málokto by mal dobrú náladu, keď má problém s PC a veci nefungujú tak, ako si človek predstavuje. Mal som so svojim Y700-15ISK rovnaký problém, no keď som to troubleshootoval s našimi technikmi na firemnom routeri nikdy tomu nič nebolo Smutný Pokiaľ som hral iba online hry prípadne browsoval, nikdy nebol žiaden problém. Ten nastal až keď som zapol Teamspeak a bol som v miestnosti plnej ľudí - veľmi zaujímavé a ťažko vysvetliteľné :/ Nakoniec som skončil pri výmene routeru, s ktorým to potom išlo. Skúšal si pozrieť či nieje pre Tvoj router dostupný novší firmware?
 
Diskusie na tému Bad WIFI alebo Wifi Problem tak pri Y520, ako i pri Y530 som zachytil, no ťažko sa reprodukujú problémy, ktoré vykazujú rôzne symptómy a žiadnu konzistenciu, keď ide o to, aby bol symptóm zreprodukovaný :/
 
S pozdravom,
 

Juraj
German, Czech & Slovak Community Lead


Wurde dein Problem bei uns bereits besprochen? Schau mal nach: Forum Suchoption
Bitte füge den Typ, Modell (nicht die S/N) und das benutzte OS zu deiner Nachricht hinzu. Es beschleunigt die Lösung deines Problems.


  Communities:   English    Deutsch    Español    Português    Русскоязычное    Česká    Slovenská    Українська   Polski    Türkçe    Moto English

OliVili
Punch Card
Příspěvky: 30
Registrovaný: ‎12-22-2018
Lokace: SK
701 zobrazení
Zpráva 4 z 16

Re: Problematicky Wifi modul

Ahoj Juraj,

 

No ako som ti spomínal, tak skúšal som sa napojiť na svoj vytvorený mobilný Hotspot, tak isto sieť padala. 

Vyskúšal som druhý router, to iste a vyskúšal som aj Tp link duplikátor Wifi a napojil som sa na duplikovanú wifi a tak isto hned to padlo. Alebo padalo v ronakych intervaloch, napr. po 10 min surfovania po internete.

Keď som nainstaloval ovládače od realteku tak musím sa podeliť u túto krásu na fotke vid. príloha tie znaky haky baky, ugrofínskeho charakteru a skríženej čiernej reči mordoru, to musel naprogramovať nejaký souronov programátor ktorý prepadol s informatiky lebo ako

že takéto drivery vypustiť do sveta to svet nevideu Velký úsměv

A takto sa to zbugovalo ked som tam natiahol tie realtek drivery, aj ked som ich odstranil tak tento bug ostal, no uz to neviem fixnut, odinstalovanie zariadenia nepomohlo, pravdepodobne nejake registre.

 

 

Snímka obrazovky (2).png

 

Snímka obrazovky (3).png

 

Snímka obrazovky (4).png

 



No fakt neviem ako to riešiť, môžem sa pokúsiť aktualizovat firmwer na routery, ale je to router od orangu uplne nový, teraz ma minuly rok pred vianocami ten týžden zapájali. A no ako som spomínal v tom momente ako mne internet nefunguje, priatelke ide vsetko.

No skusim sa napojit na router a uvidim, ale pravdepodobne to nepomôže, som už smutný s toho Smutný

Lebo nečakal som ja takéto problémy a fakt ešte po robote riešiť takéto veci Lhostejný

 

S pozdravom

Oliver

OliVili
Punch Card
Příspěvky: 30
Registrovaný: ‎12-22-2018
Lokace: SK
700 zobrazení
Zpráva 5 z 16

Re: Problematicky Wifi modul

Len doplnujuca infoška,

 

Ze internet padá ci tam boli default drivery od microsoftu (Po reinstal windowsu opat zo zufalstva)

A ked som tam dal decembrove ci januarove drivery problem pretrvával stále.

Kontrola zariadenia cez lenovo píše že je všetko v poriadku.

OliVili
Punch Card
Příspěvky: 30
Registrovaný: ‎12-22-2018
Lokace: SK
693 zobrazení
Zpráva 6 z 16

Re: Problematicky Wifi modul

Juraj,

 

toto je router čo mám doma https://support.huawei.com/enterprise/en/access-network/echolife-hg8245u-pid-21807895/software

Link, firmware tam nieje žiadny.

Pozeral som cca polhodinku jednotlive nastavenia v routery a nikde som nevidel update alebo nieco podobne, je tam maximalne len factory reset, takze pravdepodobne  tento router koncovy zakaznik od orangu sam upgradnuť nemôže.

 

Čo som čital fóra tu v ENG sektoré tak tam radili že týpek vymenil modul za : https://www.ebay.com/itm/Intel-9560NGW-9560-Wireless-AC-Dual-Band-NGFF-Key-E-1733Mbps-Wifi-Card-BT-5... a bol pokoj.

Ale ako som ti spomínal mne sa zdá toto problém ovládačov, veď vidíš čo to za somariny tam robí.

Kúpa modulu bud elen jedno s posledných riešení. 

Spomínal som, preinstaloval som windows pretože som si myslel, že tým ako som sa v tom hrabal a skúšal rozne verzie ovládačov, že som tomu sám potom dopomohol, ale znova to wifi padalo aj po čistej inštalacií.

Robil som to hlavne kvôli tomu inému písmu, ale nakoniec vydím, že to sám ten realtek hentak pojBabral. Keď tam boli ešte default microsoft tak tam neboli tie haki baki okná

Nuž škoda, hnevá ma to a neviem čo s tym.

Mimochodom zas mi za veceř aj 20x vykoplo wifi Velký úsměv už sa natom smejem

 

s pozdravom

Oliver.

 

Ollie23
Fanfold Paper
Příspěvky: 7
Registrovaný: ‎01-18-2019
Lokace: CZ
610 zobrazení
Zpráva 7 z 16

Re: Problematicky Wifi modul

Mam ten samej problem..dela to hlavne kdyz se divam treba na nejaky stream..youtube atd..zajimave je ze kdyz hraju treba cs go..tak wifina nikdy nevypadne..tudiz me to dela jen v prohlizeci...

radoK
Paper Tape
Příspěvky: 2
Registrovaný: ‎03-07-2019
Lokace: SK
533 zobrazení
Zpráva 8 z 16

Re: Problematicky Wifi modul

Zdravim vas, aj ja mam ten isty problem (legion y530..). Cize wifi sa odpoji a znovu nenabehne. Robi to kazdu chvilu. Pomoze iba reset pripojenia cez ponuku riesit problemy pravym klikom na ikonu..Ale iba na chvilu, po chvili opat uspi wifi ale nevie ho nastartovat.. Tiez som uz asi vsetko mozne vyskusal, nastavil.. odinstaloval a aktualizoval ovladac, vypol cez spravcu povolenie setrenia karty, v nastaveniach planov takisto nastavil max vykon. Skusal som odinstalovat vantage, ci to nahodou nerobi jej optimalizator..nerobi.

 

Prva pomoc co funguje, teda ze neuspava/neodpaja wifi je nastavit namiesto vyvazeneho planu napajania, plan vysoky vykon. Nestaci len cez ikonu baterky posunut posuvnik do polohy najvysieho vykonu, ale aktivovat vysoky vykon cez moznosti napajania a klinutim na Centrum nastavenia mobilnych zariadeni (Win 10 ma ostatne plany okrem vyvazeneho skryte, ale to asi viete..)

 

Vtedy sa da pracovat v pohode.. uz neodpaja. Ale neriesi to problem, predsa len sa bateria na tomto nastaveni mina rychlejsie. Pozorujem pri tomto nastaveni, ze pri starte systemu sa aj tak raz zrestartuje pripojenie. Ukaze ze offline, ale nabehne same a potom uz drzi. Teda neodpaja wifi a da sa pracovat. No uvital by som riesenie, aby sa odstranil problem uplne a dalo sa pracovat s ntb aj v setriacom rezime..  

OliVili
Punch Card
Příspěvky: 30
Registrovaný: ‎12-22-2018
Lokace: SK
524 zobrazení
Zpráva 9 z 16

Re: Problematicky Wifi modul

Ahoj radoK,

 

Je všeobecne známe že lenenovo má absolutne nezvládnutu optimalizáciu driverov.

  • Apropo ako som riešil že v kludovom režime to žralo neúmerne baterku.
  • Wifi problémy s odpájaním modulu.
  • Intel tray ovládače a mnoho dalšieho.

 

Ku tomu problému wifi ja som už nato nemal nervy, pretože som vedel že ide čisto a synchro modul + ovládače.

Eng fórum je toho plno s mnohými možnými "riešeniami" a bohužial som musel ísť do https://www.ebay.com/itm/Dual-Band-1733Mbps-Intel-9560-9560NGW-Wireless-NGFF-Wifi-Card-BT5-0-802-11a...

Ktorý ten s.h.i.t od realtecu plnohodnotne nahradil, aj funkčnostou a aj nastaveniami. Od vtedy mam s wifi svaty pokoj,

Vtej dobe som to riešil cez duplikator wifi a kabel s neho som dal napriamo do Lan konektora.

Starý modul som vrámci párového testu hodil do druhého notebooku a problem pretrvával aj na druhom zariadení,

Takže pozdravujem tým pádom pánov do lenovo, že takéto veci sú velmi príjemne pre bežných uživatelov ktorý ako napr u mna vycapili na notebook cez 1300 eur

A že ako som tvrdil nebol som sám a rovnaké symptomi a aj priebeh toho ako sa vypínal, uspaval modul som mal aj ja aj Radek.

s pozdravom

Oliver.

OliVili
Punch Card
Příspěvky: 30
Registrovaný: ‎12-22-2018
Lokace: SK
279 zobrazení
Zpráva 10 z 16

Re: Problematicky Wifi modul

No a túto recenziu som nepísal ja,

Ako som spomínal problém je zo samotným modulom Realterk a ovládačmi ako takými, proste celé zle. Na ENG fóre to do teraz nieje uzavretá téma....

Mne po výmene modulu to síce pomohlo ale sem tam raz za čas sa to aj tak bugne...a vypne mi Wifi modul v notebooku. Úsměv

Snímka.PNG