cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
semicon24
Punch Card
Posts: 10
Registered: ‎08-26-2014
Location: DE
Views: 611
Message 11 of 18

Re: A520 cant adjust volume/brightness on touch screen monitor

Hello DragonRider,

 

thanks a lot for your advice. If your OSD buttons work while in BIOS setup I doubt that the problem is OS or driver related as both are not active while in BIOS setup. However, I'll give it a try.

 

Can you please provide your BIOS version?

 

Best Regards,

Andreas

 

Community Moderator
Community Moderator
Posts: 757
Registered: ‎06-20-2011
Location: US
Views: 598
Message 12 of 18

Re: A520 cant adjust volume/brightness on touch screen monitor

Andreas,

     I don't know if it's going to help, as I'm using Windows 8.1, but my BIOS version is ENKT19AUS dated 3/5/2013 (March 5th, 2013). My SMBIOS is 2.7. The Hardware Abstraction Layer is Version = "6.3.9600.17196" System Model = 10106.

 

     There isn't any update for the BIOS on these A520's, for any of the Windows systems they employ. Smiley Sad

 

     Even if you can't adjust the screen's brightness, I hope it's "stuck" at a level that makes it usable! Smiley LOL

 

Cheers

 

DragonRider

_________________________________________________________________________

I'm DO'ing IT

Yoga 900 Intel(R) Core(TM) i7-6500U CPU @ 2.50GHz (Skylake-Y)

X1 Carbon 2nd Gen (20A8) ThinkPad/YOGA Tablet 2 Pro-1380F/IdeaCentre A520 All-In-One i5-3230M/Lenovo Y470 i7-2630QM/T420

semicon24
Punch Card
Posts: 10
Registered: ‎08-26-2014
Location: DE
Views: 582
Message 13 of 18

Re: A520 cant adjust volume/brightness on touch screen monitor

Thanks a lot DragonRider,

 

my Bios is ENKT17AUS from 08/23/2012, i.e. it's older than your's. But lenovo offers no update. Anyway, seems it's time to grab some tools and look under the hood. Maybe It's indeed a hardware issue.

 

Best Regards,

Andreas

 

semicon24
Punch Card
Posts: 10
Registered: ‎08-26-2014
Location: DE
Views: 571
Message 14 of 18

Re: A520 cant adjust volume/brightness on touch screen monitor

Good news, it was a hardware issue with the connector of the touch button board inside the monitor. Brightness control works again, even in Bios setup

Community Moderator
Community Moderator
Posts: 757
Registered: ‎06-20-2011
Location: US
Views: 562
Message 15 of 18

Re: A520 cant adjust volume/brightness on touch screen monitor

Andreas,

    

     Good for you! Glad to hear you got your problem fixed. Smiley Very Happy

 

Cheers

 

DragonRider

_________________________________________________________________________

I'm DO'ing IT

Yoga 900 Intel(R) Core(TM) i7-6500U CPU @ 2.50GHz (Skylake-Y)

X1 Carbon 2nd Gen (20A8) ThinkPad/YOGA Tablet 2 Pro-1380F/IdeaCentre A520 All-In-One i5-3230M/Lenovo Y470 i7-2630QM/T420

caluin
Blue Screen Again
Posts: 2
Registered: ‎09-02-2014
Location: Houston
Views: 542
Message 16 of 18

Re: A520 cant adjust volume/brightness on touch screen monitor

Could you please let me know how to fix this connector issue. I have the exact same issue, but don't know how to open the screen inorder to reach the connector

semicon24
Punch Card
Posts: 10
Registered: ‎08-26-2014
Location: DE
Views: 527
Message 17 of 18

Re: A520 cant adjust volume/brightness on touch screen monitor

Hi caluin,

 

goto http://service.lenovo.partner-management.com/content/CourseWarePublic/15493/player.html and watch the videos. This site contains a wealth of information.

 

best regards,

Andreas

caluin
Blue Screen Again
Posts: 2
Registered: ‎09-02-2014
Location: Houston
Views: 522
Message 18 of 18

Re: A520 cant adjust volume/brightness on touch screen monitor

That's awesome, now I'm confident to open the machine. Thanks

Check out current deals!


Shop current deals