cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
bar_rodoy
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎10-12-2013
Location: Israel
Views: 65,410
Message 1 of 82

G510 "Switchable" Graphics

Hey, I just bought Lenovo G510 Laptop with Intel HD 4600 and Radeon 8750M. Everything fine exept the fact it doesnt switches GPUs when I play games. I tried everything. I set it the max performence when pluged in to AC and I set it to use max performance when playing games. Nothing works, the games show that the Intel GPU is working and the Radeon not. I have the latest drivers from Lenovo, I searched over the internet, nothing works. I just cant get the 8750M to work. 

Please help me.
Thanks.
 
Retired Support Specialist
Posts: 4,447
Registered: ‎04-22-2013
Location: Philippines
Views: 65,243
Message 2 of 82

Re: G510 "Switchable" Graphics

Hi bar_rodoy,

 

Welcome to Lenovo Community Forums!

 

You will need to refresh both of the graphics driver in order to make the switching working again,

 

First Uninstall the AMD driver and Software

    Open Device Manager and look under Display Adapters

       You should find your AMD/ATI Graphics there,

              Right click on it and choose Uninstall, you will be prompted if you want to uninstall Driver software for this                            device,   (Make sure to place a check under it then hit OK). Restart the system if prompted.

          Now check under Control Panel / Uninstall a Program and Uninstall any AMD ATI Graphics related entry there.

 

You will need to do the same procedure with the Intel Graphics.

     

Now with all Graphics adapter using generic drivers

 

Download and install Intel Driver first followed by the AMD / ATI

"Download depending to your Windows Type and Version"

Intel

   Windows 7

 Intel Video Driver for 32-bit Windows   
 Intel Video Driver for 64-bit Windows   

   Windows 8

 Intel Video Driver for 32-bit Windows   
 Intel Video Driver for 64-bit Windows   

 

 

AMD

   Windows 7

       AMD Video Driver

   Windows 8

        AMD Video Driver for 64-bit Windows

 


After Installation of both Drivers

Check if the Graphics switching will work

 

Hope this helps

Cheers!

 



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

ElSid
Blue Screen Again
Posts: 6
Registered: ‎10-18-2013
Location: India
Views: 65,190
Message 3 of 82

Re: G510 "Switchable" Graphics

Hi... Im facing the same problem too....

Please help...

 

My system came with Win8 Home and since im a working professional, i downgraded to Win7 Ultimate... but now ... i cant see the Catalyst Control Center or Switchable Graphics Option upon right click.

Iv got the latest drivers installed and everything.... I even tried downloading the driver provided in the links by Solid_Cruver. Iv tried almost everything .... including installing the AMD driver suite (which is supposed to install the Catalyst software too) but even after installation completes successfully i cant see the options...

 

Please note.... I HAVE the latest drivers and everything. All i want is to see the Switchable Graphics Option and Catalyst Control Center again on right click. Is there any way just for getting the software?? I dont want to fry my Intergrated Graphic Card due to gaming...

Will the games still detect the AMD card if these two softwares are not installed?

 

Any Help is much appreciated .... Thanks a lot. Let me know if anyone needs more details.

 

My System Specs:

- Windows 7 Ultimate (32 Bit)

- Service Pack 1 Installed

- AMD Radeon HD8750M (Discrete)

- Intel Graphics HD4600 (Integrated)

- .NET framework 3.5

- 4GB RAM

ElSid
Blue Screen Again
Posts: 6
Registered: ‎10-18-2013
Location: India
Views: 65,189
Message 4 of 82

Re: G510 "Switchable" Graphics

P.S:

AMD Radeon Driver Version: 13.200.16.0
LukeBodlak
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎10-29-2013
Location: Tichov
Views: 65,083
Message 5 of 82

Re: G510 "Switchable" Graphics

Hi,

 

I have the same problem but i my case i cannot see in Device manager  the AMD Graphic Card, there is just written "Video adapter" but no more description. 

I can normally instal the Intel Driver but with AMD i installed the catalyst but i still see in Device manager the same uknown device.

 

I tried this option to unnistall the intel video driver together with "AMD card - Unknown video adapter" and reinstal the graphic drivers as you described, but i still see just unknown video adapter..

 

What should i do to repair it or to help my Win 7 64-bit recognize the name of AMD graphic card?

 

please help

 

Lenovo G 510

Win 7 64-bit

 

Lukas

ElSid
Blue Screen Again
Posts: 6
Registered: ‎10-18-2013
Location: India
Views: 65,058
Message 6 of 82

Re: G510 "Switchable" Graphics

Hi Lukas...
Im not much of a computer expert but my problem solved after i did a format again...
But if ur wanting to avoid that... try the software called driver max. Uts free and does the job for u more or less for missing drivers. The important ones are marked with a star.
Seems like the people at lenovo here dont care about this prob anymore...
Hope this helps...
Highlighted
martinhruska
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎11-26-2013
Location: Prague
Views: 64,234
Message 7 of 82

Re: G510 "Switchable" Graphics [SOLVED]

I've solved this problem!

 

Just install AMD drivers found on support page for Lenovo g400: http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS035530

 

This driver works: http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/avga110w7.exe

 

avenger13
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎11-26-2013
Location: Cluj-Napoca, Romania
Views: 64,132
Message 8 of 82

Re: G510 "Switchable" Graphics [SOLVED]

I have installed the g400 driver, and it installed ok, I no longer have an unknown Video Controller in Device Manager (like i had with the g510 driver). Now, in device manager, it shows the AMD graphic card but it says that it is stopped  "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)".  So all videos wen full screen look sh*tty. Smiley Sad

 

Why must it be so complicated to have a laptop up and running? Tis shouldn't be rocket science. Smiley Tongue

bagges
Fanfold Paper
Posts: 9
Registered: ‎11-28-2013
Location: Germany
Views: 64,066
Message 9 of 82

Re: G510 "Switchable" Graphics [SOLVED]

With this driver the "Videocontroller" appears as Radeon 8750M but it does not work properly. Just black screens with 3D applications on Windows 7 x64.

Seen
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎12-16-2013
Location: Ukraine
Views: 63,256
Message 10 of 82

Re: G510 "Switchable" Graphics [SOLVED]

Allo a support, can you help solve the problem? I have a problem too , does not work AMD video Smiley Sad

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors