English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: 11e (Windows), 13, E and Edge series Laptops
All Forum Topics
Options

1 Posts

06-14-2017

DE

1 Signins

18 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎06-14-2017
  • Location: DE
  • Views: 18
  • Message 1 of 2

Lenovo E460 Screen Black/Flickering

2017-06-14, 20:10 PM

Hi everyone,

 

I have an issue with the display connectivity on my Lenovo E460:

 

When I connect my Lenovo via HDMI with an external screen it works perfectly well. This means that I have an output on my integrated display, as well as on my external screen.

 

But when I disconnect the HDMI screen, the integrated display turns black. But while it's black it's also flickering. That means that now and then I can see the desktop for a few milliseconds, and then it turns black again. The flickering happens primary when I move the mouse. The remaining time it's just a black screen.

 

I also had the behaviour when Windows 7 was installed. But the problem solved itself after a while when Windows 7 suggested a Desktop Window Manager update in the Windows Update section.

 

But now I upgraded to Windows 10 and the problem returned.

 

I installed all driver I could find on the Lenovo homepage. I also made sure it's the latest version. When this didn't help I installed the official drivers on the Intel homepage. I did the same for the AMD drivers, because there is also an AMD graphic card on board. In addition I experimented a little bit with AMD beta drivers, but the effect remained the same.

 

Technical specifications:

- Intel Core i7-6500U (Intel HD 520)

- AMD R7 M360

- Windows 10 Pro N (1703) with Media Feature Pack installed

 

I would be grateful for any tips and solution you can offer!

 

Best regards

hgt432

 

 

Reply
Options

2953 Posts

02-22-2017

GB

1083 Signins

26243 Page Views

  • Posts: 2953
  • Registered: ‎02-22-2017
  • Location: GB
  • Views: 26243
  • Message 2 of 2

Re: Lenovo E460 Screen Black/Flickering

2017-06-15, 9:07 AM

Hello Hgt432

Thanks for using the Lenovo forums.


Try a static discharge for this, it may help to resolve the issue or at least get rid of any built up static on the motherboard.

(If the battery is internal, please just skip the remove/replace battery steps.)
1. Turn the unit off
2. Remove the battery and the Mains adapter
3. Press and hold the front power button for 30 seconds
4. Replace the battery and the Mains adapter
5. Turn the unit on as normal

Hope this helps, let us know how you get on.


==================================================================================
Did someone help you today? Thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

 

This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.




Pesszimistának lenni a legjobb, vagy igazad van, vagy kellemesen meglepődsz...
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save